Fidye Virüsü (Kurtulma)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
XS
Süper Üye
10 HİZMET YILI
Merhaba bazılarınıza olduğu gibi benim de başıma geldi bu olay lanet fidye virüsü değişik uzantılar ile tüm dosyalarınızı şifreliyor ve not bırakıp onlara fidye ödemenizi istiyorlar.
bu virüs ile başı dertte olan arkadaşlar sakın ödeme yapmayın! biliyorum bir çoğunuz kim öder bu parayı der geçersiniz ama öyle dosyalar vardır ki geri alamayacağınız maddi veya manevi o dosyalar yüzünden gözünüze uyku girmez o paranın iki katını bile ödemeye razı olursunuz.

İlk yapacağınız şey verdiğim linkten bu siteye gireceksiniz linkte sıkıntı olursa google Crypto Sheriff yazın.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
(türkçe dil desteği yoktur)

burada yapacağınız şey (Choose first file from Pc) - (Pc'den ilk dosyayı seç) tıklamak. aynı şekil ikinci dosya yüklemek için de ikinci seçeneği tıklıyoruz. (virüslü dosyayı yükleyin).
(bende şuan virüslü dosya olmadığı için yardımcı olmuyor.)

hemen dosya yükleme altında bu yazıyı göreceksiniz: Type below any email, website URL, onion or/and bitcoin address you see in the RANSOM DEMAND. Note: Be especially accurate with the spelling.
size bırakılan fidye mesajını eksiksiz yazmanızı istiyor.
Bilgisayarınıza not dosyası olarak bırakılan mesajı eksiksiz kopyala yapıştır yapın.
Or upload the file (.txt or .html) with the ransom note left by criminals
veya size bırakılan fidye notunu siteye yükleyin diyor. bu daha kolay olacağı için bu seçeneği tıklayın.

ve Go! Find Out tıklayın karşınızı olumlu veya olumsuz mesaj gelecektir. dediğim gibi bende virüs dosyası olmadığı için test edemiyorum.

bu site Hollanda emniyet teşkilatı ve NoRansom birleşip tüm avrupa ülkerinden aldıkları destek ile fidye virüslerine savaş açmış durumda. inşallah size yardımcı olmuşumdur elimden geldiği kadarıyla.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    267.5 KB · Görüntüleme: 118
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bu konuda sıkıntı çeken arkadaşlar vardı yönlendiriyorum yararlı konu.

Efsaneler Ölmez
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Herşeyi daha önceden düşünerek her zaman pc'den bağımsız bir depolama cihazı kullanmak qerekli ve her dosyayı indirmeden önce taratmak'da fayda var.

XS
Süper Üye
10 HİZMET YILI
Herşeyi daha önceden düşünerek her zaman pc'den bağımsız bir depolama cihazı kullanmak qerekli ve her dosyayı indirmeden önce taratmak'da fayda var.
dediğin şey doğrudur katılıyorum ama bazen istemeden hiç beklemediğin şekilde oluyor.
ben antivirüs kulanmıyorum pc ağırlaştırdığı için ve aile bireyleri de pc başına geçebiliyor benim pcye fidye virüsü bulaşmıştı ne yapacağımı bilmiyordum bakmadığım yabancı siteler forumlar kalmadı bu Crypto Sheriff web sitesini bulana kadar. umarım kimsenin ihtiyacı olmaz ve ihtiyacı olanlara da yardımcı olur.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
dediğin şey doğrudur katılıyorum ama bazen istemeden hiç beklemediğin şekilde oluyor.
ben antivirüs kulanmıyorum pc ağırlaştırdığı için ve aile bireyleri de pc başına geçebiliyor benim pcye fidye virüsü bulaşmıştı ne yapacağımı bilmiyordum bakmadığım yabancı siteler forumlar kalmadı bu Crypto Sheriff web sitesini bulana kadar. umarım kimsenin ihtiyacı olmaz ve ihtiyacı olanlara da yardımcı olur.

Emsisoft Emergency Kit kullanıyorum arada bir taratıyorum seninle aynı düşüncedeyim ağırlaştırdığı konusunda dosyaları nereden indirdiğine dikkat edersen, bilindik sitelerden indirirsen yazılımını oyununu pek sıkıntı çıktığını görmedim şuana kadar

ch1su
Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
This is a very useful topic to share, but always remembering, be careful what you download

hm
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Teşekkürler.

Konu başlığını yardım yerine kurtulma yöntemi vs şeklinde değiştirirsen güzel olabilir.. :)

Efsaneler Ölmez
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ben büyük bir şirketin bilgi işlem sorumlusuyum bir çalışan bilgisayarına windows 7 menüsü ayarlamak için windows 10 sistemine ***** yaptı şirket bilgileri tehlikeye girecekti kendi geliştirdiğimiz yazılım engel olmasa bu çalışan arkadaş hayatı boyunca ödeyemeyeceği bir tazminata mahkum olacaktı. normalde şirketlerde belirli alanlar dışında erişim yasak bu zeki arkadaşımız usb içerisinde getiriyor birde yani amaçları ne anlamıyorum varsa bir sorunun ilgili kişilere sorun buradan meraklı arkadaşlara sesleniyorum kafanıza göre crackler ile uğraşmayın özellikle şirket bilgisayarlarını kullananlar aman dikkat edin internet o kadar bildiğiniz kadar tehlikeli değil. ÇOK DAHA TEHLİKELİ hayal bile edemezsiniz haberiniz olsun.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Ben büyük bir şirketin bilgi işlem sorumlusuyum bir çalışan bilgisayarına windows 7 menüsü ayarlamak için windows 10 sistemine ***** yaptı şirket bilgileri tehlikeye girecekti kendi geliştirdiğimiz yazılım engel olmasa bu çalışan arkadaş hayatı boyunca ödeyemeyeceği bir tazminata mahkum olacaktı. normalde şirketlerde belirli alanlar dışında erişim yasak bu zeki arkadaşımız usb içerisinde getiriyor birde yani amaçları ne anlamıyorum varsa bir sorunun ilgili kişilere sorun buradan meraklı arkadaşlara sesleniyorum kafanıza göre crackler ile uğraşmayın özellikle şirket bilgisayarlarını kullananlar aman dikkat edin internet o kadar bildiğiniz kadar tehlikeli değil. ÇOK DAHA TEHLİKELİ hayal bile edemezsiniz haberiniz olsun.

Fiyatlar uygun olsa C r ack'in yanına yaklaşmamak lazımda ne yazık ki işte.

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Bro use bitdefense is the best anti virus for this

T
Süper Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
bu virüs nasıl yüklenebiliyor

Basketball player
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
benim şirkette başıma gelmişti sadece muhasebenin kayıtlı olduğu dosyayı gönderdim dedim ki bunu aç güven olarak sonra bütün windows u ödeyip açtırıcam dedim dosyayı açtıktan sonra formatlayıp muhasebe programını yükleyip kurtardığım klasörü kurup devam ettim tek önemli olan şey buydu kişiye göre değişir ama çözümü yok

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Thank you for this writeup, it may prove useful

XS
Süper Üye
10 HİZMET YILI
benim şirkette başıma gelmişti sadece muhasebenin kayıtlı olduğu dosyayı gönderdim dedim ki bunu aç güven olarak sonra bütün windows u ödeyip açtırıcam dedim dosyayı açtıktan sonra formatlayıp muhasebe programını yükleyip kurtardığım klasörü kurup devam ettim tek önemli olan şey buydu kişiye göre değişir ama çözümü yok
Öncelikle bu lanet virüsten kurtulduğun için sevindim. Çözümsüz hiçbirşey yoktur hele bu konu bilgisayar konusu ise. Bu virüsleri şifreyenler de bir insan elbet bir açık bırakır siteye girip bir bak derim belki senin pc de olan virüs uzantısını görebilirsin şifreleri kırılan uzantılar listesinde :)

I m dead inside
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
denemek lazım Ne olur ne olmaz bashimza gelir

Üye
6 HİZMET YILI
Post automatically merged:

Öncelikle bu lanet virüsten kurtulduğun için sevindim.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...