Fidye Yazılımların'dan Nasıl Korunulur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
Fidye yazılımı, her geçen gün gelişen ve daha da yaygınlaşan, kötü niyetle kullanılan bir yazılımdır
şifreleme yoluyla kilitleyen zararlı bir yazılım çeşididir.
sistemi ele geçirdikten sonra kişinin dosyalara tekrar sahip olabilmesi için yapması gerekenlerle alakalı bir bilgilendirme mesajı gönderir.
fidye yazılımı nasıl bulaşır bunu konuşacağız;

RDP Oturumları

İnternete açık Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) oturumları, fidye yazılım saldırılarında çok yaygın bir yoldur.
RDP, genellikle iletişim için 3389 numaralı bağlantı noktasını (port) kullanır.
birçok kuruluş güvenlik duvarı ile internet trafiğine izin verir. Bu durumda ise kullanıcılar gibi saldırganlar da bilgisayara uzaktan erişim sağlar.

Malspam

Fidye yazılımının bulaşmasının birden fazla nedeni vardır.
En bilinen yöntemlerden birisi ise zararlı yazılım barındıran (ekinde ya da metin içinde) e-postalardır.
Bu yönteme “malspam” adı verilir. Malspam içerisinde zararlı bağlantılar, mesajlar ve virüslü e-posta ekleri mevcuttur.

Fidye yazılıma karşı nasıl koruma sağlanır;

1. Güvenli Olmayan Bağlantılara Tıklamamak

Spam mesajları veya bilinmeyen web sitelerindeki bağlantılara tıklamaktan kaçının.
Bu tür bağlantılara tıklamanız halinde, bilgisayarınıza virüs bulaşmasına neden olabilecek otomatik bir indirme başlatılabilir.
Güvenmediğiniz site varsa virüstotal ile inceleyebilir güvenliyse girebilirsiniz.

3. Şüpheli E-Postaların Eklerini Açmamak

Fidye yazılımları e-posta ekleri aracılığıyla da cihazınıza giriş yapmaktadır.
Şüpheli görünen ekleri açmamalısınız.

5. Programlarınızı ve İşletim Sisteminizi Güncel Tutmak

Programları ve işletim sistemlerini güncellemek, kötü amaçlı yazılımlardan korunmanıza yardımcı olur.
Güncellemeler sırasında güvenlik aşamalarından yararlandığınızdan emin olun.

6. Bilinen İndirme Kaynaklarını Kullanmak

Fidye yazılımları indirme riskini en aza düşürmek için, bilinmeyen web sitelerinden asla yazılım veya medya dosyaları indirmemeye özen gösterin.
Ziyaret ettiğiniz sayfanın tarayıcı adres çubuğunda "http" değil "https" yazmasına dikkat etmeniz lazım.

Bu yazdıklarımı dikkate alarak, daha iyi koruma daha güvenli olursunuz iyi forumlar.

Merdo
Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
eset kullanmanızı önerebilirim hem bütün cihaazlarınız için hemde banka ve internet hesaplarınız içinde etkili olur ayrıyeten bu gibi konular için anlatım çok fazla internet üzerinde vardır.

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
eset kullanmanızı önerebilirim hem bütün cihaazlarınız için hemde banka ve internet hesaplarınız içinde etkili olur ayrıyeten bu gibi konular için anlatım çok fazla internet üzerinde vardır.
bazı arkadaşlarımız bilmediği için paylaşmak istedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...