Fifine a6t marka mikrofona ses algılama sınırı nasıl eklenir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Fifine a6t marka mikrofon kullanıyorum. Discord gibi uygulamalarda sorun olmasa da NVIDIA, SteelSeries gibi uygulamalar ile kayıt aldığımda arkadaki en ufak sesleri bile mikrofon algılıyor. Kasanın fan sesi dahil. Bunu geçirmek adına, algılama adına bir alt taban eklemem gerek. Nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BBC Owner
Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
krisp.ai kullanıyorum dediğin programlarda işe yarar mı bilmiyorum ama benim çok işimi gördü

Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Eğer mikrofonunuzun duyarlılığını düşürmek ve arka plan seslerini azaltmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Ancak unutmayın ki mikrofonun bu ayarları, her uygulama veya cihaz üzerinde aynı şekilde çalışmayabilir. Bu ayarlar genellikle mikrofonunuzun sürücü yazılımına veya kayıt yapacağınız belirli bir uygulamaya özeldir.

1. Windows Ses Ayarları:
    • Sağ alt köşedeki hoparlör simgesine sağ tıklayın ve "Ses Ayarlarını Aç" seçeneğini seçin.
    • "Giriş" sekmesine gidin ve kullanmakta olduğunuz mikrofonu seçin.
    • "Özellikler"e tıklayın ve "Seviyeler" sekmesine geçin.
    • Burada, mikrofonunuzun ses seviyesini düşürebilirsiniz. Deneme yanılma yöntemiyle en uygun seviyeyi bulun.
  2. Mikrofon Sürücü Ayarları:
    • Bilgisayarınızda mikrofonunuz için özel bir sürücü (driver) yüklüyse, sürücü ayarlarına gidin.
    • Mikrofonun hassasiyetini düşürmek veya gelişmiş ses filtrelerini etkinleştirmek için sürücü ayarlarını kontrol edin.
  3. Uygulama Ayarları:
    • Kullandığınız kayıt veya konuşma uygulamalarının (Nvidia, SteelSeries, vb.) ayarlarında, mikrofon ile ilgili seçenekleri kontrol edin.
    • Bazı uygulamalarda, gürültü azaltma veya ses duyarlılığı gibi seçenekler bulunabilir.
  4. Dışarıdaki Gürültüyü Azaltma Cihazları:
    • Harici bir pop filtresi veya ses yalıtımı sağlayan bir mikrofon köpüğü kullanmayı düşünün. Bu, mikrofonun çevresel sesleri absorbe etmesine yardımcı olabilir.
  5. Ses Düzenleyici Yazılım Kullanma:
    • Ses düzenleme yazılımları (örneğin, Audacity gibi) kullanarak kaydedilen ses dosyalarını düzenleyebilir ve arka plan gürültüsünü azaltabilirsiniz.
Unutmayın ki her mikrofon farklıdır ve bu öneriler her zaman herkes için aynı şekilde çalışmayabilir. Deneme yanılma yöntemini kullanarak en iyi sonuca ulaşmaya çalışın.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bilmiyorum fakat voice meeter kullanabilirsin her aygıta uyumlu zaten istediğin ayarıda verebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...