Flash Bellek'i RAM Olarak Kullanma ! [ DEV ]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
researcher
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Hepiniz yepyeni konuma hoş geldiniz dostlar ! Bugün sizlere elinizde boşta duran flash bellekleri bilgisayarınızda nasıl ram olarak kullanabilirsiniz bunu göstereceğim.
Öncelikle windows'un özelliği olan ReadyBoost bize yardımcı olacak.Bu özellik flash diskinizin kapasitesini ve hızını bilgisayarınızın ram'ine katar ve bu da performansta ciddi anlamda bir artış sağlar .
Kendim bilgisayarımda kullanıyorum 4 gb kendi ramım + 4 gb flash kullanarak efsane bir fps artışı alıyorum oyunlarda.Şimdi yapıma geçelim :)

1- Flash belleği usb girişe takıp, aygıtı algılamasını bekleyelim.
1.PNG

2- Algıladıktan sonra flash belleğimize sağ tıklayalım ve Özellikler sekmesine girelim.
2.png

3- Açılan yerden üst taraftan ReadyBoost'a girip altta ki çubuğu en sona getirip " Bu aygıtı kullan " seçeneğini işaretliyoruz, uygula ve tamam'a tıklayıp bitiriyoruz.
2.png

Ve olay bitmiştir fazladan ram'iniz hazır.

NOT : FLASH BELLEĞİNİZİN İÇİ TAMAMEN BOŞ OLMALIDIR AKSİ TAKDİRDE İÇİNDEKİLER SİLİNİR.

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
kardeşim ram yardımı değil önbellek yardımı yapar buda sadece web'de ve bilgiayaraki programları açma süresi falan düşer milleti heveslendirmeyin

researcher
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
kardeşim ram yardımı değil önbellek yardımı yapar buda sadece web'de ve bilgiayaraki programları açma süresi falan düşer milleti heveslendirmeyin
Bilişim okuyan biri olarak neyin ne olduğunu inan senden iyi biliyorum dostum. Lütfen araştırıpta gelirsen daha iyi olur

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Zaten alem bilişimci olmuş :) Palavraya gerek yok dostum elinin altında google var ukalalıkla uğraşacağına araştırma yapabilirsin iyi forumlar.

bak kardeşim benim eyv snde bilişimcisin tmm sıkıntı yok ama şöyle bi düşün madem flash bellek ram'a dönüştürülüyor ve gözle görebilecek bi fps artışı oluyor o zaman bi ram'a 500-600 tl verceğimize 25 tl 16gb flash alır oh miss sn hala yok oluyor diyosan devam et yolun açık olsun yani bu tür konular zamanında çok açıldı ve hepsi boş senin konuda onlardan bi farkı yok

☄ ☄ ☄
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
bak kardeşim benim eyv snde bilişimcisin tmm sıkıntı yok ama şöyle bi düşün madem flash bellek ram'a dönüştürülüyor ve gözle görebilecek bi fps artışı oluyor o zaman bi ram'a 500-600 tl verceğimize 25 tl 16gb flash alır oh miss sn hala yok oluyor diyosan devam et yolun açık olsun yani bu tür konular zamanında çok açıldı ve hepsi boş senin konuda onlardan bi farkı yok
Hakılısın

researcher
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Kör değilsen ram'e gerek yok bu yeterli demiyorum ram'e yardımcı olur. Sen çok iyi biliyorsan o sandalyede oturup boş yapacağına konu açta dolu konu görelim.

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Kör değilsen ram'e gerek yok bu yeterli demiyorum ram'e yardımcı olur. Sen çok iyi biliyorsan o sandalyede oturup boş yapacağına konu açta dolu konu görelim.
bn ne dedim ? ilkte önbellek olur oda ufak tefek işlerde oyun açma vs program açmada biraz hızlılık olur boş yapmıyorum burda bilgilendiriyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...