Format Atacağım ancak flash gözükmüyor Yardım!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar yardımınıza ihtiyaç duydum daha önceden usb flash bellek ile format atan kişiler yardım ederse çok sevinirim.

Öncelikle flash bellek aldım 8gb lık ve 1803 sürüm iso dosyasını bilgisayarıma indirdim. Sağ tık yaptım winrar ile aç dedim sonra winrar da çıkan şeyleri flash belleğime attım hep ardından bilgisayarımı kapattım tekrar açarken ESC bastım sürekli sonra normal bi video var ordan izleye izleye işlemleri yaptım ancak videodaki adamda BOOT DRIVER veyaBOOT Menü olması lazım tam hatırlamıyorum orda Adamın usb si gözüküyor ancak benim USB FLASH BELLEĞİMİ algılamıyor bundan dolayı format atamadım nasıl gözükmesini sağlarım? yardımcı olursanız sevinirim. ^^

Bilgisayarımın markası : HP

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
1 adımda yanlış yapmışsınız. İçindeki dosyaları direk flasa atmışsınız o yüzden böyle bçr hata almışsınız öncelijle rufus programını indiriyprsunuz rufus programını çalıştırıyorsunuz. Flash belleğini seçip daha sonra iso dosyasını indirdiğin isoyu göstereceksin daha sonra starta basacaksın işlem bittiğinde formata başlayacaksın

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
1 adımda yanlış yapmışsınız. İçindeki dosyaları direk flasa atmışsınız o yüzden böyle bçr hata almışsınız öncelijle rufus programını indiriyprsunuz rufus programını çalıştırıyorsunuz. Flash belleğini seçip daha sonra iso dosyasını indirdiğin isoyu göstereceksin daha sonra starta basacaksın işlem bittiğinde formata başlayacaksın
Dostum teşekkürler deneyeceğim. :)
Varsa başka önerisi yazabilir

Kurtarılmayı bekleyenler kurtulmayı hak etmez
Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Sistemin UEFI desteklemiyor olabilir. Disk Bölüm Düzenini seçerken dikkatli ol çünkü flash bellekten önyükleme yaparken hata verir.

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
dostum geçenlerde bende attım usb ile fakat usb'yi okumuyordu boot menüsünden de görmüyordu usb yuvası tozlanmış sanırım veya pimleri zarar görmüş usb'nin altına onu yüksekte tutacak bir şey yerleştirdim ve ne hikmetse okudu ve formatımı attım.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
dostum geçenlerde bende attım usb ile fakat usb'yi okumuyordu boot menüsünden de görmüyordu usb yuvası tozlanmış sanırım veya pimleri zarar görmüş usb'nin altına onu yüksekte tutacak bir şey yerleştirdim ve ne hikmetse okudu ve formatımı attım.
Leptop benimkisi ve usb çoğaltıcıdan yapıyorum bunu
Post automatically merged:

Ve bios menu kısmında algılamıyor 3 tane şık oluyor normalde usbmin de olması gerekiyor orda ancak çıkmıyor

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Leptop benimkisi ve usb çoğaltıcıdan yapıyorum bunu
Post automatically merged:

Ve bios menu kısmında algılamıyor 3 tane şık oluyor normalde usbmin de olması gerekiyor orda ancak çıkmıyor
usb çoğaltıcıdan algılamaz zaten :D usb çoğaltıcı yerine usb'yi tak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...