Format atarken geri yükleme yapmamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok ki çare gel gitme
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhabalar, bilgisayarıma usb ile UEFI formatı atıyorum. İşletim sistemim Windows 11, her şeyi düzgün yapıyorum fakat karşıma Geri yükleme yapma ekranı çıktı. Windows'un belirli aralıklarla dosyalarımı save aldığı tarihteki dosyaları geri alabiliyorum fakat bunu yapmak istemiyorum. Bu seçeneklerden nasıl kurtulup temiz bir Windows 11 kurabilirim yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_20240110_230509_236~2.jpg
    IMG_20240110_230509_236~2.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 59
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Usb üzerinden temiz kurulum yaparsın. Ben ne kadar detaylıda yazsam karışık olacak. Youtubede detaylı videolar var bir sürü bence oradan bi bak derim.

Yok ki çare gel gitme
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Usb üzerinden temiz kurulum yaparsın. Ben ne kadar detaylıda yazsam karışık olacak. Youtubede detaylı videolar var bir sürü bence oradan bi bak derim.
UEFI'yi kendi sitesinden indirdim zaten yaptığım şey temiz kurulum. Ben sadece Windows'un geri yükleme özelliğini kullanmak istemiyorum.

æ
Onaylı Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
cmd ile işletim sistemini sil ama bunu yapmadan önce usbye iso dosyalarını yaz daha sonra bilgisayarı kapattıktan sonra usbyi takıp direk kurulum ekranına geliceksin ordan disklerin gözükücek biçimlendir yaparak hard reset atıp herşeyi sıfırlayabilip temiz bir kurulum yapabilirsin yıllardır böyle yapıyorum

Yok ki çare gel gitme
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
cmd ile işletim sistemini sil ama bunu yapmadan önce usbye iso dosyalarını yaz daha sonra bilgisayarı kapattıktan sonra usbyi takıp direk kurulum ekranına geliceksin ordan disklerin gözükücek biçimlendir yaparak hard reset atıp herşeyi sıfırlayabilip temiz bir kurulum yapabilirsin yıllardır böyle yapıyorum
Biçimlendirme yapmak yerine oradaki bütün diskleri siliyorum hocam böyle yapsam uygun mudur?

æ
Onaylı Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
UEFI'yi kendi sitesinden indirdim zaten yaptığım şey temiz kurulum. Ben sadece Windows'un geri yükleme özelliğini kullanmak istemiyorum.
Şimdi öncelikle şu soruyu sorayım o zaman. Senin pc de lisanslı işletim sistemi mi var. Fabrikasyon olarak gelen ?

Yok ki çare gel gitme
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Pcyi aldığımda içinde UEFI Windows yoktu kendim kurdum. Ürünüm lisanslı
Tamam o zaman. Sana bir adet USB ve windows 11 iso su lazım. ISO dosyasını Rufus programı ile usb ye yükleyip temiz kurulum yapacaksın. Sistem açılırken usb üzerinden çalıştıracaksın pc yi

Yok ki çare gel gitme
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Tamam o zaman. Sana bir adet USB ve windows 11 iso su lazım. ISO dosyasını Rufus programı ile usb ye yükleyip temiz kurulum yapacaksın. Sistem açılırken usb üzerinden çalıştıracaksın pc yi
Hocam dediğimiz şeyin aynısını yaptım zaten benim takılı kaldığım konu geri yükleme ekranı. UEFI Windows yüklüyorum zaten ISO'm var

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Hocam dediğimiz şeyin aynısını yaptım zaten benim takılı kaldığım konu geri yükleme ekranı. UEFI Windows yüklüyorum zaten ISO'm var
Tuhaf olanda o zaten. Yıllardır bu işi yapıyorum. Eğer usb üzerinden açtıysan pc yi ekte paylaştığım resimdeki gibi bir ekran gelir. Oradan ileri dediğinde hdd nin bölümleri gelir. Tüm bölümleri isteğe bağlı olarak silip tekrardan oluşturursun. Temiz kurulum yapmış olur bu şekilde.

Ekli dosyalar

• windows-11-format-atma-resimli-anlatim-8.jpg
    windows-11-format-atma-resimli-anlatim-8.jpg
    20.3 KB · Görüntüleme: 57
  • windows-11-format-atma-resimli-anlatim-9.jpg
    windows-11-format-atma-resimli-anlatim-9.jpg
    28.6 KB · Görüntüleme: 52
  • windows-11-format-atma-resimli-anlatim-10.jpg
    windows-11-format-atma-resimli-anlatim-10.jpg
    22.6 KB · Görüntüleme: 51
Yok ki çare gel gitme
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Tuhaf olanda o zaten. Yıllardır bu işi yapıyorum. Eğer usb üzerinden açtıysan pc yi ekte paylaştığım resimdeki gibi bir ekran gelir. Oradan ileri dediğinde hdd nin bölümleri gelir. Tüm bölümleri isteğe bağlı olarak silip tekrardan oluşturursun. Temiz kurulum yapmış olur bu şekilde.
Aynen. Ben bu ek olarak attığınız kısımları yapıp ilerlediğimde bu geri yükleme mevzusunda takılı kalıyorum zaten problemimde bu.

Ekli dosyalar

• IMG_20240110_230509_236~2.jpg
    IMG_20240110_230509_236~2.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 52
Yok ki çare gel gitme
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Şaştım kaldım inan bende şuan :)
Bu yeni gelen bir zımbırtı büyük ihtimal hocam. Dünde aynı formatı atmıştım bu seferde bu menüden "Yeni bilgisayar olarak ayarla"yı seçmiştim, bu seferde bilgisayar çok yavaşladı driver bile açılmıyordu.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bu yeni gelen bir zımbırtı büyük ihtimal hocam. Dünde aynı formatı atmıştım bu seferde bu menüden "Yeni bilgisayar olarak ayarla"yı seçmiştim, bu seferde bilgisayar çok yavaşladı driver bile açılmıyordu.
Google üzerinden bi arama yapsana burdan link paylaşılmıyor diye biliyorum. Oradan videolu paylaşıma denk gelirsin diye düşünüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
rufus ile usb oluşturmanız lazım
windows kendi sitesinden iso indirin ve rufus ile flasha atın

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Yeni bilgisayar olarak ayarla dediğinde kurulum ekranından devam etmesi gerekiyor hocam ?

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kanka usb ile temiz kurulum yaparsın çok rahat

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Sıfırdan yeni bilgisayar olarak kur. Temiz kurulum atsın format öncesi dosyalarını kurtarmak için bi bellek kullan ve aktar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...