Çözüldü Format atarken ssd gözükmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
windows 10 yükledim flash belleğe uefi olarak rufustan yana bir sıkıntı yok. windows kurmak için disk biçimlendirme ekranına geliyorum benim ssd gözükmüyor. kabloları filan kontrol ettim biostan 1. sıraya alıp uefi seçimini filan yaptım ama hâlâ format atarken ssd gözükmüyor benim eski hdd yi takıyorum o gözüküyor ama.
bu sorunun bir çözümü varmı yeter artık çok sıkıldım bu sorundan

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Neden yük ediyorsun kendine götür 70/80 e bi format çaksınlar adam gibi sıfırdan

Üye
5 HİZMET YILI
Neden yük ediyorsun kendine götür 70/80 e bi format çaksınlar adam gibi sıfırdan
Neden para versin basit bir iş için, üzerine dışarıda yapanlar bilgisayara daha kötü davranıyorlar. Bendede olmuştu aynı problem ama nasıl çözdüm hatırlıyamadım youtube da ingilizce bu sorunu ararsan çözümüde bulursun.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ben kendi açımdan bakarak söyledim kardeşim tabi ki ugrasmayı isterse yapmalı ama sıkılan bir tip ise göndermesini tavsiye ettim :)

Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Tanımlaman lazım pc'ye bu konu ile alakalı youtube'da videolar var.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
BIOS ayarlarında önceden UEFI olarak formatlanmıştır. Şimdi Legacy modda kaldıysa HDD alanlarını görmez

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
aynısı bendede olmuştu internetten biraz video araştırarak çözmüştüm, komut sisteminden sddyi tamir etmeye yönlendirmişti video beni, 2-3 kod yazarak tekrar görünebilir hale geliyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
aynısı benimde başıma gelmişti ssdyi görmüyodu kablonun ucunu silgiyle temizleyip tekrar dene

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
format flashı düzgün ayarlanmamış olabilir bende daha önce aynı sorunla karşılaştım bilgisayarcı kendı format flashıyla geldi halletti

Pilaxinaris
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bilgisayarıma sağ tıklayıp "Yönet" diyelim. Disk yönetiminden sağ taraftaki listede SSD'ye sağ tıklayıp "Yeni basit birim" diyerek yönergeleri izleyelim. Diski bölmek istemiyorsanız hiç bir ayarı değiştirmeden sihirbazı tamamlaya bas dostum ondan sonra görünecektik youtube izleyerekte sistemi ssd taşıyabilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dostum klasik harddisk arızası bu çok yaygın bir arıza büyük ihtimalle harddisk artık ölüyor özellikle ssd değil sata ise teorimin doğru olma olasılığı daha yüksek yenisini almanı öneririm.Okutursun hddyi iki gün sonra da açılırken okumaz yine açamazsın pc yi o yüzden vaktini hiç harcama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...