Çözüldü Format sonrası dosyaları açmaya çalışırken erişim izniniz yok hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Arkadaşlar, bilgisayarımı formatlamadan önce harici HDD'ye bazı yedeklerimi aldım. Kurulum sonrası HDD'yi bilgisayara takıp içine girdiğimde erişim izniniz yok, dedi. HDD içindeki resim, video hatta metin belgelerini bile görüntüleyemiyorum. Erişim izni için her zaman ve herkesin önerdiği yolları denedim. Özellikler / güvenlik / izinler / everyone. İstediğim dosyalara hâlâ erişim iznim yok ve bu işlemden sonra girmeye çalıştığımda, D:\ sürücüsündeki geri dönüşüm kutusu bozuk olabilir, hatasını almaya başladım. Bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip üstadları, müsait olduklarında ilgilenmeye davet ediyorum. Çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Selamlar dostum umarım derdine çare olabilirim. Klasör üzerinden denemek yerine bilgisayarınızın arama kısmı yerine powershell yazıp yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor. CMD" de olur farketmez.
takeown /f D:\ /r /d y Bu kodu yapıştırın. D diskinde olduğunu varsayıyorum. Değilse değiştirmelisin. Bu komut D sürücüsündeki tüm dosya ve klasörlere sahipliğinizi almanızı sağlayacaktır. Daha sonra
icacls D:\ /grant Everyone:F /t Bu kodu yapıştırın. Tüm kullanıcılar için yönetici izni vermiş olduk. Son olarak
chkdsk D: /f /r Bu kodu yapıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı kapatın yeniden başlatın umarım sorun çözülür iyi geceler
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bunu deneyin
sag tıklayın >> özellikler >> güvenlik >> açılan pencereden güvenlik >> gelişmiş >> sahibi yazan karşısında >> siz değiştire tıklayın >> çıkan kutucuğa administrators yazın >> adları denetleye tıklayın >> tamam deyin >> çıkan ekranda nesnelerin ve alt kapsayıcılarının sahipligni değiştir kutucuğu işaretleyin >> uygula >> çıkan pencereye evet deyin >> sonra tamam deyin yine bir ekran açılacak onada tamam deyin >> ekranı tamamen kapatın ve

bu şekilde sahipliği aldıktan sonra yukarıdaki resimdeki gibi resme sag tıklayın >> özellikler>> güvenlik >> düzenle >> buradan izinleri değiştirin deneyin
Bunlar işe yaramazsa önceki kullanıcı tarafından şifrelendiği için erişiminiz kalıcı olarak kaybolmuştur.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Selamlar dostum umarım derdine çare olabilirim. Klasör üzerinden denemek yerine bilgisayarınızın arama kısmı yerine powershell yazıp yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor. CMD" de olur farketmez.
takeown /f D:\ /r /d y Bu kodu yapıştırın. D diskinde olduğunu varsayıyorum. Değilse değiştirmelisin. Bu komut D sürücüsündeki tüm dosya ve klasörlere sahipliğinizi almanızı sağlayacaktır. Daha sonra
icacls D:\ /grant Everyone:F /t Bu kodu yapıştırın. Tüm kullanıcılar için yönetici izni vermiş olduk. Son olarak
chkdsk D: /f /r Bu kodu yapıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı kapatın yeniden başlatın umarım sorun çözülür iyi geceler

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...