FreeDOS Notebook Boot Sekmesinde USB Yi görmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendi Ölümüm Benden Kaçmaya Devam Ediyor
Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar yeni pc aldım freedos geldi bundan önce aldığım laptop da freedos du ama direk format şeklinde sistem yükledim şimdi boot kısmında usb gözükmüyor içinde windows 10 da var (Önceki freedos laptopumda bu usb yi kullanarak sistem kurmuştum)
Ne yaptıysam olmadı bu menüde ssd de gözükmüyor usb de gözükmüyor
Secure boot açtım kapadım olmadı
Fast boot açtım kapadım gene olmadı
Acaba windows sürümü ve usb yi mi değişsem ?
Yardımcı olana çok güzel bir kıyağım olacak çünkü içinden çıkamıyorum :(
Model: ASUS D509DA

Farzetki Bu Aşkı Yaşamadık Hiç
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
dostum bende ilk aldığımda usb yi bir türlü tanıtamadım ilk olarak iso dosyasının kullanılabilir olduğundan emin ol ve usb formatına bak ben yapana kadar canım çıkmıştı tam marka model verirsen yardımcı olablirim
iso dosyaları genelde bozuk oluyor usb yi görmemesinin sebebi budur cd rom varsa nootbook da cd romun olduğu yere tak diğer yerlerde de görmeyebilir

Kendi Ölümüm Benden Kaçmaya Devam Ediyor
Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
dostum bende ilk aldığımda usb yi bir türlü tanıtamadım ilk olarak iso dosyasının kullanılabilir olduğundan emin ol ve usb formatına bak ben yapana kadar canım çıkmıştı tam marka model verirsen yardımcı olablirim
iso dosyaları genelde bozuk oluyor usb yi görmemesinin sebebi budur cd rom varsa nootbook da cd romun olduğu yere tak diğer yerlerde de görmeyebilir
3 tane usb hazırlıyorum hepsinin format şeklini farklı farklı ve yeni indirdiğim isolar ile oluşmakta ve hepsi farklı windows sürümlerinde olacak windows 10 -7 ve tekrar 10 2 windows 10 ununda format türü farklı olacak kesin sonuç almak için ama boot sekmesinde en azından ssd gözükse iyi olurdu rahatlardım ama gözükmüyor general kısmında bakıyorum sistem ssd yi tanıyor marka modeline kadar da gösteriyor normal mi boot menüsünde ssd

KARADAYI
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
İlk olarak iso dosyasını UEFİ olarak mı yoksa MBR olarak mı yazdırıyorsun yeni bilgisayarlar genellikle UEFİ destekler yardımcı olması için buraya bir link bırakıyorum izlerseniz sevinirim.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

ERROR PROBLEM FIXER
Support
Ödüller
20
Sosyal
7 HİZMET YILI
please format your usb on fata32 then re boot ur usb ok

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Mbr Fat32 Mi Uefi Mi Nasıl Tanıttınız Usb Formatını?

RAS
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
BIOS ayarlarında Legacy olarak kalmış olabilir. UEFI yaparsan sorunun çözülecektir büyük ihtimal.
Ayrıca USB 3.0'a takıyorsan da görmeyebilir 2.0'a takıp dene.

kalemler yazmak için değil anlatmak için yazarlar
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
1) oncelikle usb portlarinin bilgisayar tarafindan gorulmesinde problem ola bilir.. bilgisayari kapat ve batarya cikarila bilirse cikar ve beklet.. sonra tekrar dene
2) usbye yazdirdigin iso dosyasi eger ki rufus ile yazdiysan UEFİ olmasi gerekir ve GPT olmasi sart cunku MBR sxemleri eskidi..dosyalama yontemi FAt32 olmasi gerekir bazen bilgisayar icin ntfs yapanlar var ama usbinin fat32de olmasi sart ..
3) aslinda sana baska bir yontem onere bilirim madem usbyi gormuyo sende telefonunu usb olarak kullan. (eger telefon rootluysa) şöyleki sana gereken program drivedroid playde bulabilirsin.. ve drivedroid youtubeda kullanim icin bi suru video var.
4) secure boot kapali oldugundan emin ol
5) 4gb lik bir usb kullan uzeri olanlari algilama suresi gecikebilir ve ya baska bi sebep
..
bu arada bende asus x540na formatini hep kendim yaparim ... uefi gpt yontemi secerim 4gblik usb bellek kullanirim kullanmadan once format atarim ama isoyu yazdirdigimda program otomatik kendiside atar..
bide usbyi takmadan ince bilgisayari kapat tamamen usbyi tak oyle ac bilgisayari sonradan takinca gormuyo :)
tum bildigimi yazdim umarim yardimci olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...