Uzman Üye
hocam ağırlık ve antrenman kısmında da dediğin gibi baya bir program değişikliği de yapmıştım. Bunun farkına vardım, yaklaşık 2 aydır falan negatif odaklı çalışmaya başladım o konuda kesinlikle haklısınız. Kısacası Full Body'e dönüp vücudu daha fazla alıştırıp sonra mı splite geçiş yapmalıyım. bu arada başladığımdan beri yanlış çalıştığımı düşünsem de gelişimin olduğunu düşünüyorum. (başlangıç soğuk kol ölçüsü 32 - Şuanki Pumplu kol ölçüsü 41 cm , Omuz başlangıç bilmiyorum Şuan 1341 Ay full body oldukça kısa bir dönem. Yeni başlayanlar için en azından bir 6 ay full body gitmek oldukça önem arz ediyor. Training Cycle dediğimIz antrenman döngüsü 12-24 haftalık bir süreci kapsıyor. Zaten Türkiye dışında ben hiçbir literatürde ayda bir program değiştirme diye bir şeye denk gelmedim. Vücudun ve kasların adaptasyonu döngü boyunca devam eder ve bu süreçte antrenman döngüsünden hiçbir hareket çıkarmazsın, eklemezsin veya set arttırmazsın. Yalnızca ağırlık arttırırsın ve kas fiberlerini maksimum esnetmek için negatif odaklı çalışırsın. Yani uzun lafın kısası full body için çok az bir zaman aralığında çalışmışsın bu bir hata. Antrenman döngülerini dediğim gibi yaparsan problem kalmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?