Full Body mi Split mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
6-7 aydır vücut geliştirme ile uğraşıyorum, ilk başladığım dönem 1 ay kadar full body yaptım, sonraki kısımlarda splite geçiş yaptım. belki de ilk başladığım zamanki sporun zorluğundan da olabilir fakat full body yaparken daha çok yorulduğumu, antrenmana kendimi daha çok verdiğimi ve daha verimli çalıştığımı düşünüyorum. Peki sizce Full body mi daha verimli yoksa Split mi? (ikisindede 4 haftada dört gün) (split programım=göğüs arka kol - sırt ön kol -omuz bacak - döngü bu şekilde gidiyor)

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
1 Ay full body oldukça kısa bir dönem. Yeni başlayanlar için en azından bir 6 ay full body gitmek oldukça önem arz ediyor. Training Cycle dediğimIz antrenman döngüsü 12-24 haftalık bir süreci kapsıyor. Zaten Türkiye dışında ben hiçbir literatürde ayda bir program değiştirme diye bir şeye denk gelmedim. Vücudun ve kasların adaptasyonu döngü boyunca devam eder ve bu süreçte antrenman döngüsünden hiçbir hareket çıkarmazsın, eklemezsin veya set arttırmazsın. Yalnızca ağırlık arttırırsın ve kas fiberlerini maksimum esnetmek için negatif odaklı çalışırsın. Yani uzun lafın kısası full body için çok az bir zaman aralığında çalışmışsın bu bir hata. Antrenman döngülerini dediğim gibi yaparsan problem kalmayacak.

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
1 Ay full body oldukça kısa bir dönem. Yeni başlayanlar için en azından bir 6 ay full body gitmek oldukça önem arz ediyor. Training Cycle dediğimIz antrenman döngüsü 12-24 haftalık bir süreci kapsıyor. Zaten Türkiye dışında ben hiçbir literatürde ayda bir program değiştirme diye bir şeye denk gelmedim. Vücudun ve kasların adaptasyonu döngü boyunca devam eder ve bu süreçte antrenman döngüsünden hiçbir hareket çıkarmazsın, eklemezsin veya set arttırmazsın. Yalnızca ağırlık arttırırsın ve kas fiberlerini maksimum esnetmek için negatif odaklı çalışırsın. Yani uzun lafın kısası full body için çok az bir zaman aralığında çalışmışsın bu bir hata. Antrenman döngülerini dediğim gibi yaparsan problem kalmayacak.
hocam ağırlık ve antrenman kısmında da dediğin gibi baya bir program değişikliği de yapmıştım. Bunun farkına vardım, yaklaşık 2 aydır falan negatif odaklı çalışmaya başladım o konuda kesinlikle haklısınız. Kısacası Full Body'e dönüp vücudu daha fazla alıştırıp sonra mı splite geçiş yapmalıyım. bu arada başladığımdan beri yanlış çalıştığımı düşünsem de gelişimin olduğunu düşünüyorum. (başlangıç soğuk kol ölçüsü 32 - Şuanki Pumplu kol ölçüsü 41 cm , Omuz başlangıç bilmiyorum Şuan 134

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
yeni başladıysan veya ara verdiysen ilk 1 ay full ondan sonra parça parça devam

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
full body bi gun antrenman bi gun dinlenme şeklinde yapıyorum ben ve verim alıyorum

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Her iki programın da avantajları var. Eğer full body yaparken daha fazla enerji hissediyorsan ve daha verimli çalışıyorsan, bu senin için uygun olabilir. Ancak, split programı ile daha fazla hacim ve kas odaklı çalışarak kas gelişimini artırabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...