Futbol Balonu [Tartışma Konusu]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Futbol ülkemizde ve dünyada en popüler sporların başında geliyor. Aynı zamanda en fazla para da bu sporda dönüyor. Onlarca hatta yüzlerce milyon euroya transfer olan oyuncular var. Hayat deneyimime göre bir işin içinde ne kadar para dönüyorsa orada o kadar hile hurda da döner. Futbolun içerisinde de bu hile hurda bol miktarda dönmekte. Ülkemizde gençler futboldan başka spor bilmezken dünya çapında bu sporda başarılı olamayışımız futbolun içinde dönen hile, adam kayırma tarzı ahlaksızlıklardandır. Aynı zamanda taraftarlar (daha çok fanatikler, holiganlar) futboldan hiçbir kazançları olmamasına rağmen tuttukları takımı ne olursa olsun tutmaya devam ederler. Bu aynı zamanda genel olarak bir insan psikolojisidir. Onlara hiçbir yararı olmayan tuttukları takım için formalar alarak veya farklı ürünler alarak takımlarına destek olmaya çalışırlar. Takımları zor durumda olduğunda para bağışlayanlar bile vardır. Aynı şekilde onlar zor durumda olsa bunun tersi geçerli olmayacaktır. Olursa bile muhtemelen takım bunu bir rek-lama dönüştürmek için yapacaktır. Tuttuğu takım uğruna adam döver, adam bıçaklar hatta dayak yiyip yaralanır. Sırf karışısındaki kişi onunla aynı takımı tutmadığı için. Bu da yine ırkçılık psikolojisi ile aynı psikolojidir (Hiçbir mantıklı sebep olmaksızın kendi grubunu üstün görme ve diğer grupları düşman belleme). Gelgelelim İnsanlar daima kendilerini bir gruba ait hissetmek ister. Futbol olmasa muhtemelen bu ihtiyaçlarını farklı bir şekilde yine karşılarlardı. Bu futbol öyle bir şeyki ülkede veya dünyada çok önemli gelişmeler bile olsa insanlar futbol izlemeyi tercih ederler.
Dünya çapında futbol için harcanan milyar euroları kanserle mücadele için harcasak muhtemelen kanserin tedavisi bulunurdu. Bu para dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için kullanılsa neler olabiliceğini hayal edin. Belki çevre kirliliğinin büyük oranda önüne geçilirdi, yoksulluk daha düşük olabilirdi. Eğitim için harcansa çok daha kaliteli eğitim alınabilirdi. Futbolcular için harcanan paralar bilim adamları için harcansa dünya bi kaç level atlardı sanırım.
Futbol çevresinde bu kadar büyük paralar dönüyor olmasaydı fanatiklik yine bu seviyede olabilir miydi diye düşünüyorum. Futbol benim gözümde spor dalı değil ticaret sektörüdür. Aslına bakılırsa bu durumda olan tek spor dalı futbol değildir fakat en büyüğü odur.

Kendi fikirlerinizi lütfen belirtin.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
haklısın ses kirliliğide baya eğer türkiyeye laf atacaksan en son futbol üzerinden atabilirsiin. çünkü 80 milyon kişiyiz suriyelilerle beraber bide hindistan nüfusuna bak 1.3 milyar başkenti bangladeş 167 milyon civarı ve ülke çok fakir 30 tane din bir arada yaşıyor biz de böylemi.
hindistan ı anlatan bir belgesel izledim altından cami gibi birşey yapmışlar hırsız yok bizde olsa ... millet çöp kutusunu dışarda bırakmaya çekiniyor .
son olarak ülkemiz için herşey normal biz tembelliği severiz mesela babam her sabah 4 te kalkıp 5 te çıkar sporunu yapar bunu en az 10 senedir yapıyor. bir ara babamı hırsız zannetmişlerdi komşumuz tabi kadın tanımış bizim komşu diye :) hırsızlar bile uykusunu bölmez :)

not: konudan konuya atladım ( k.bakmayın ) ülkemizin durumu hiç te iyi değil yani iç açıcı değil herkes kendi işine baksın bence en önemlisi bu :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...