Garantiye gönderilen monitörü sormadan para iadesi yaptılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
8
İyi forumlar, tam 30 gün önce monitörümü garantiye gönderdim ekranı bozulduğu için. Azami tamir süresi 20 gün diye 20 gün boyunca ne aradım ne sordum 22. günde aradım ve durumunu sordum, monitörün sistemde gözükmediğini bildirdiler. Her gün aradım 2 3 gün boyunca ve bugün yeniden aradığımda monitörün aldığım firmayla iletişim kurmam gerektiğini, monitörün iadeye gittiğini söylediler. Geçen sene 990 TL'ye aldığım monitör şuan 2000-2500 TL bandında. Bana 990 TL iade yapılacağı söylendi, 990 TL'ye aynı monitörü alamayacağımı bildirdim. Yapacak bir şey yok dedi, iyi günler deyip kapattım. Başına böyle bir şey gelen var mı? Böyle bir şeye hakları var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
öyle bir şeye tabii ki hakları yok veriyorsun tüketici mahkemesine elindeki belgelerle beraber onlar hallediyor

Onaylı Üye
reis hakkını yiyorlar bence böyle birşey yapmaları yasalsa karışma da bir tanıdıgına sor bilen birine yasal değilse işlemleri başlat

Onaylı Üye
bro tüketici mahkemesine başvur veya onlara başvuracağını söyle

Üye
Ödüller
6
ben de değişim için bir siteden satın aldığım monitörü geri yollamıştım sormadan iade etmişler parayı değişim istiyorum diye üzerine bastıra bastıra söylememe rağmen.. sanırım her gün zam geldiği için direkt iade ediyorlar işlerine geliyor

Onaylı Üye
Ödüller
2
İade talebinde bulunmadığını sürece yapamazlar

Ultra Üye
Ödüller
5
Hakkını ara öyle şey mi olur.

Onaylı Üye
Ödüller
1
aga hakkını aramanı öneririm öyle saçma şey mi olur

Üye
Ödüller
3
Benim de klavyeme aynısını yapmışlardı aldığımda 600 liraydı ben servise götürdüğümde 900 liraydı 600 iade ettiler itiraz edince yenisini verdiler vatanda

Onaylı Üye
Ödüller
1
Knk aynısı başıma geldi telefon almıştım hiç uğraşma tüketici hakemesine başvur hemen hallederler

Süper Üye
Ödüller
7
Malesef aynı olayı ekran kartında yaşadım. Yaklaşık 5000tl zarar ettim ve elimden hiçbirşey gelmedi. Ben iade değil onarım istedim dedim ama malesef onarım yapamıyoruz dediler.

Onaylı Üye
dostum kalk toparlan mahkemede al soluğunu karlı cıkan sen olursun 5dk darı anlattığın soruna gülüyorum öyle bi sacmalık olamaz cünki

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Efsane Üye
Ödüller
16
öyle saçma durum mu olurmuş sen iade talebinde bulunmadığın sürece hiç bir halt edemezler dostum çok ileri giderlerse de tüketici hakem heyetine başvur.
Aynı durum bilgisayarımı servise verdiğimde başıma gelmişti.şikayet edilince bilgisayarı geri verdiler

Onaylı Üye
abi sen garentiye gönderiyorsun tamir için iznin olamdan iade yapıyorlar bide geçen senin parasını veriyorlar geçen seneki tl yle şimdiki tl aynı mı

Onaylı Üye
Ödüller
2
Yapman gereken yetkili servisi arayıp iade talep etmediğini eğer cihazı iade sürecine koydularsa cihazın şahsına iadesini belirt eğer iade etmezler ise THH girip görseller ile birlikte "Kullanmış olduğum monitörüm -xxxx marka xxx model- olmakla birlikte xxx tarihinde xxx yetkili servisine teslim ettim. 22 gün boyunca şahsıma herhangi bir dönüş yapmayan yetkili servis adıma cihazı yetkili servise iadesini gerçekleştirmiş, fakat şahsım olarak herhangi bir şekilde bilgilendirme ya da izin alma söz konusu olmadı. Cihazımın güncel değeri 2000TL gibi bir fiyat olması söz konusuyken 990TL iade edeceklerini söylediler. Geçen yıldan günümüze kur farkı olduğundan dolayı büyük bir zarardayım. Dijital eşyam olan monitörümün şahsıma iadesini, iadesi mümkün değil ise güncel kurdan değerinin tamamının iadesini arz ederim." kendi çağında yazıyı güncelleyebilirsin dostum.

Onaylı Üye
Ödüller
7
firmayı ara şikayetini belirt yoksa tüketici haklarına başvurcağını söyle

Onaylı Üye
Ödüller
4
Markasını da söyleseydin keşke de alışveriş yapmasaydık hocam.Ayrıca böyle şey olmaz ver tüketici mahkemesine zaten her şeyi onlar hallediyor

Üye
Ödüller
4
tabiki hakları yok tüketici haklarıyla iletişime geç 1 2 ay kadar sürebilir ama monitörün aynısından sana vermek zorundalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
  AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.