Garsonluk için önerileriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
bende üniversitedeyken 2-3 ay garsonluk yaptım. işyeri çok yoğun olunca kafanda aynı anda 5-10 tane sipariş olabiliyor ve yetiştirme telaşıyla hızlı hızlı dağıtmaya çalışıyorsun. burada dikkatli olman lazım kazara bir şeyleri devirebilirsin vs. tepsiyi her zaman sol elinle tut sağ elinle servis yap. servis her zaman sağdan yapılır boşlar soldan alınır. genelde restorantta bu şekilde ama cafe için nereden daha kolaysa onu yap :D yetişemediğin yerde ekip arkadaşlarına benim masama su siparişi götürebilir misin gibi ricalarda bulunmaktan çekinme.
ayrıca. çay kahve taşırken kesinlikle çay'a kahveye bakmıyorsun karşına bakıyorsun eğer bakarsan muhtemelen taşıracak ve dökeceksin :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Butik bi kafede başlamak yararına olur. Yoğun tempolu yerler biraz yorucu olabilir acemiler için. Başarılar

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Selamlar hazır yaz tatili gelmişken bir kafede işe girdim 1-2 güne başlıyacağım ilk defa çalışacağım tecrübeleriniz şunu yap,yapma demek istedikleriniz tavsiyeleriniz v.s
yazarsanız sevinirim.
agam garsonluğa turizmin geliştiği yerlerde yap bahşişler normal maaşından daha fazla oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
knk üzgünken bile mutlu ol samimi davran herkese patronun gözünde 1nci ol

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Selamlar hazır yaz tatili gelmişken bir kafede işe girdim 1-2 güne başlıyacağım ilk defa çalışacağım tecrübeleriniz şunu yap,yapma demek istedikleriniz tavsiyeleriniz v.s
yazarsanız sevinirim.
otellere gir çok iyi olur ve bahşiş çok oluyor

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
İnsanlar sana kaba da davranabilir. Bu yüzden moralinin bozulmaması gerekiyor...
oraya bir şeyler yemek içmek için geliyorlar o yüzden fazla düşünmene gerek yok basit ol...
günün her saniyesi gülmek zorunda değilsin

Kibar ol yeter... ˆ ⌣ ˆ

☆°•.¸☆¸.•°☆ ☆°•.¸☆¸.•°☆ ☆°•.¸☆¸.•°☆ ☆°•.¸☆¸.•°☆ ☆°•.¸☆¸.•°☆ ☆°•.¸☆¸.•°☆ ☆°•.¸☆¸.•°☆ ☆°•.¸☆¸.•°☆

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
yazarsanız sevinirim.
tepsiyi sol el ile tut sağ ile servis yap

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
rahat ve özgüvenli olun gerisi rahat oluyor

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
sen bir yerde nasıl karşılanmak istiyorsan öyle davran bence en kolay basit ve etkili yöntem

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
binbir türlü çeşit insanla muhattap olacaksın o yüzden sabırlı olmalısın ve tahmmül eşiğin yüksek olmalı aksi takdirde ikinci gün işi bırakırsın

Uzman Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
kanka başta telefon alma eline
müşteri gelince koş buyrun abi şöyle alıyım de en şık masalarına otuttur güler yüzle karşıla
Post automatically merged:

kanka güler yüz göstermelisin başta cok ilgilenmelisin

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Çalıştığın yere göre hitap şeklini belirle mesela ciddi bir yer ise hafif gülüp sizli konuş daha samimi sıcak bir yer ise örneğin sahilde güzel bir kafe veya starbucks gibi daha samimi konuş gülümse bunu beğenirsiniz vb tarzı tavsiyeler ver amacın bahşiş ise de baya şekilli davranman lazım tek elle tepsi tutup koyarken şov yapıp koyman lazım. Empati yap sana nasıl davranırlarsa mutlu olursun öyle davran

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Hoşgörülü ve kibar olsan yeter bence.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Yaşıt ya da yaşına yakın müşterilerle bir kanka edasıyla ama aradaki sınırı aşmadan samimi olabilirsin böylelikle onlar seni sever ve ilgin hoşlarına gittikler için tip gibi bonusların olur

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
usta bende garsonluk yaptım çokta önemli bişey değil çok umruna takma rahat ol zaten adamları 1 kere görüyorsun .d

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kesinlikle işlek bi cafede yapma aşırı iş kitlerler sana ve çok yorulursan insana davranır gibi davranmıyorlar garsona açıkcası yapmanı önermen başka bir işe bakmanı öneririm

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
her zaman tepsi kullan tek bir içeçek götürsen bile

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Kankacım güler yüzlü özgüvenli ol yeter bence işe zamanla alışırsın zaten :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...