Geçen gün başlık açmıştım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Hangi tür ram almalıyım diye. 4 gb DDR3 1600 MHz aldım taktım laptobuma. Önceden CPU-Z'de SPD kısmı boş gözüküyordu ve Memory kısmında 4 gb yazıyordu. Ben rami taktıktan sonra SPD kısmına da 4gb eklendi ama Memory kısmında hala 4gb yazıyor. Ne anlama geliyor bu ? Slot 2 boş bu arada.
Adsız.png
Adsız.png
Bir de ramin üstünde 1600 mhz yazıyor fakat burda max bandwidth kısmında pe3-12800 (800mhz) yazıyor ?
Post automatically merged:

Denetim masası kısmında da 4gb olarak gözüküyor

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    10.8 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
4 GB Aldım Diyorsun Slot 2 Boş Diyorsun 4GB Taktığına Göre 4 GB Gözükecek Slot 2'yede DDR3 4GB Ram Takar İsen 8GB Olur :)

GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Ram'i takdıgın yerlere iyice üfle pc eskiyse boş kalan yerler aşırı tozlanır hatta fön makinesi fln tut ama soguk modda olması lazım

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Diğer 4 Gb Ram Takılı Değilse Veya Bozulmuş İse Gözükmez. Ve Slot Boş Diyorsun İmkansız 4 GB Gözükmesi Normal.
takmadığım zaman spd kısmındaki slot 1 boştu ve memoryde 4 gb yazıyordu. takınca spd ye slot1 de 4gb geldi ama memoryde hala 4gb yazıyor anlamadığım nokta o
Post automatically merged:

Ram'i takdıgın yerlere iyice üfle pc eskiyse boş kalan yerler aşırı tozlanır hatta fön makinesi fln tut ama soguk modda olması lazım
peki ben bu taktığım ramin çalışıp çalışmadığını nerden anlayacağım ?

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...