Geleceğimi nasıl şekillendirmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Selam dostlar. Bilgisayar teknolojileri 2. sınıf öğrencisiyim. Okulun bitmesine 3 ay kaldı ve ben halen okul bittiginde ne yapacağımı kararlaştıramadım. 2 aydır sadece bunu düşünüyorum, ülkenin gidişatı zaten belli kaçma göçme de artık hayal gibi. 4 yıllığa tamamlayım diyorum DGS ile okuduğum üniversite bilgisayar müh. 5 kontenjan açmış o 5 kişi arasında olmak için de sayısalda derece yapmak lazım. Bende zaten sayısal olsa 2 yıllığa düşmezdim :D KPSS falan kovalayayım diyorum o olmaz ise devlet alım yapıyor (bekçilik, polislik vs.) Onları deneyeyim diyorum ama tanıdık olmayınca o da olmaz diye düşünüyorum. Kafa ticarete alım-satım a basıyor lakin onun için de bir bütçe lazım o da yok. Kendimi çıkmaza soktum bunalıma girmekten korkuyorum böyle düşünerek. Zaman su gibi akıp geçiyor. Genel bir bakıyorum kim nelerden parayı bulmuş diye aslında insana çok basit geliyor. Bir arkadaşım TikTok üzerinden güzel paralar döndürüyor ama hayatı TikTok'a bağlı yaşıyor ben de böyle olsun istemiyorum bilgisayar üzerinden ilerlemek istiyorum. Yazılım kısmı degil de donanım kısmına kafam basıyor o yönde iş bulmak veya kendi işimi kurmak istiyorum. Benim gibi düşünenleriniz var mı? Acaba hayat kaygısı yaşayanlar bu çıkmazdan nasıl kurtulacağız acaba?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hocam benim de aynı şekilde kaygılarım var kpss hazırlanıyorum devlete kapak atmak en güzeli bence

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
knka bende aynı durumdayım yapıcak hiç bişi yok en son dgs hazırlanmaya başladım ben de makineyi 4e tamamlamayı düşünürüyoum inan ülke o kadar kötü ki 4e tamamlasam bile boşa okuyucağımı düşünüyorum

Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
yanı kaygı ıllakı oluyor başarıcagımıza ınanırsak başarabılırız

HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
İlerlediğiniz yoldan devam edin kpss devam kapat atın devlete rahatlarsınız

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Hayat kaygısı sadece üniversitede değil hiç bir zaman bitmicek ileride aile kurmaya kalkarsan hele dahada çok artıcak zamanla adım adım step by step tarzında hayatını düzene zaten sokucaksın zamana bırak dostum

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Dostum dgs ile ille de okuduğun üniden devam edeceksin diye bir şey yok ki birsürü bilgisayar mühendisliği dgs ile geçebileceğin üni var onlara şansını dene, ortalamanı yüksek tut o da çok önemli bir etken.

◘◘◘ Legend ◘◘◘
Ultra Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Devam edin ve yeterince çaba sarf ederek hayaliniz için savaşın bu iyi şansı elde edeceksiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Ne yap ne et mühendisliğe tamamla :D Aynı bölüm mezunuyum. Son 2 yılda 2 yıllık bu sektörde çöp oldu.

Üye
4 HİZMET YILI
Bende yeni mezunum, işimiz zor. Allah yardımcımız olsun.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Öncelikle olarak sektör çöp falan değil, doğru yerlerde bir sürü iş var fakat "Tecrübe" gerekiyor. Özel bir şirkette en azından 2 yıl geçirebilirsen, hem üniversite hem de tecrübenle iş bulman kolaylaşır. Özel bir şirket derken; "Yazılım/donanım" şirketlerinden bahsediyorum.
Çoğu şehir de var olan bir sistem var, özel firmalarla anlaşıyorlar, bilgisayar/yazıcı vs. bozulduğunda bu şirketlere gönderiyorlar daha ucuzdan yapıyorlar fakat sürekli müşteri olmuş oluyor.

Ya kredi çekebiliyorsan böyle bir sistem kur ya da hali hazırda olan böyle bir şirkete gir, hem sana da güzel bir tecrübe olur. Ayrıca unutma, kendine ilk 5-6 yılında ben bu işi "Tecrübe için" yapıyorum de. Bu sektörlerde aşırı şanslı değilsen birden büyük miktarlarda para kazanamazsın.

Ayrıca ben de şu anda bir firma da bilişim teknikeriyim, ayrıca e-ticarete bakıyorum. firma orta halli bir firma, e ticaretten baya bir kazanıyor, çalışanlara prim vs. veriyor. Eğer böyle bir firma bulabilirsen direkt gir ve patronlarla vs. iyi geçinmeye çalış, daha sonra oradan ayrıldığında referans olabilirler.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...