Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Selam dostlar. Bilgisayar teknolojileri 2. sınıf öğrencisiyim. Okulun bitmesine 3 ay kaldı ve ben halen okul bittiginde ne yapacağımı kararlaştıramadım. 2 aydır sadece bunu düşünüyorum, ülkenin gidişatı zaten belli kaçma göçme de artık hayal gibi. 4 yıllığa tamamlayım diyorum DGS ile okuduğum üniversite bilgisayar müh. 5 kontenjan açmış o 5 kişi arasında olmak için de sayısalda derece yapmak lazım. Bende zaten sayısal olsa 2 yıllığa düşmezdim
KPSS falan kovalayayım diyorum o olmaz ise devlet alım yapıyor (bekçilik, polislik vs.) Onları deneyeyim diyorum ama tanıdık olmayınca o da olmaz diye düşünüyorum. Kafa ticarete alım-satım a basıyor lakin onun için de bir bütçe lazım o da yok. Kendimi çıkmaza soktum bunalıma girmekten korkuyorum böyle düşünerek. Zaman su gibi akıp geçiyor. Genel bir bakıyorum kim nelerden parayı bulmuş diye aslında insana çok basit geliyor. Bir arkadaşım TikTok üzerinden güzel paralar döndürüyor ama hayatı TikTok'a bağlı yaşıyor ben de böyle olsun istemiyorum bilgisayar üzerinden ilerlemek istiyorum. Yazılım kısmı degil de donanım kısmına kafam basıyor o yönde iş bulmak veya kendi işimi kurmak istiyorum. Benim gibi düşünenleriniz var mı? Acaba hayat kaygısı yaşayanlar bu çıkmazdan nasıl kurtulacağız acaba?
Moderatörün son düzenlenenleri: