Genshin Impact Tanıtım ve Karakterler

• Moderatör

Genshin Impact, Hoyoverse (eski adıyla MiHoYo) şirketi tarafından ücretsiz Aksiyon-Rol Yapma ve Gacha oyunu olarak 2020’de piyasaya çıkartıldı. İlk olarak Android, iOS, Microsoft Windows ile PlayStation 4 için, 2021 yılında ise PlayStation 5 için piyasaya sürüldü. Oyunda ne yazık ki Türkçe dil desteği ve PvP modu mevcut değil. CO-OP modunda ise 3 oyuncuya kadar online oynama ve getirilen etkinliklerde arkadaşlarınız ile oynama olanağı sağlanıyor. Oyundaki dünya olan Teyvat’ı da bu sayede tek başınıza veya arkadaşlarınız ile keşfedebiliyorsunuz. Oyun düzenli olarak her 6 haftada bir güncelleme almaktadır.

Genshin Impact Hikayesi
Gezgin ikiz kardeşlerin Lumine ve Aether’ın Teyvat isimli dünyadan geçerken birbirilerini kaybetmesiyle birlikte Lumine ya da Aether’i seçip Teyvat’da gözlerimizi açıyoruz. Seçtiğiniz kardeş ile de ikizinizi arıyorsunuz. İkizinizin izini sürerken farklı şehirlere gidip oradaki Archonlar ile tanışıp yardımcı olmasını istiyorsunuz. Archonlar’ın da sizden belirli istekleri oluyor ve bunları yerine getirerek ilerleme kaydedebiliyorsunuz. İkiz kardeşinizi ararken Abbys Order ve Fatuiler ile yolunuz ters düşüyor fakat onlara rağmen kardeşinizi armaya devam etmeniz gerekiyor. Oyunun hikayesi bu şekilde gelen güncellemeler ile ilerlemeyi sürdürüyor.

Genshin Impact Karakterlerine Nasıl Sahip Olabilirsiniz?
Oyunda tanıştığınız karakterlere sahip olma imkânınız bulunuyor. Gacha denilen bir şans mantığı ile karakter bannerlarından Wish (Dilek) yapıyorsunuz ve bu sayede birçok karaktere sahip olabiliyorsunuz. Wish yapabilmek için Primogem denilen para birimine sahip olmanız gerekiyor. Oyun başında size belirli sayıda Wish veriliyor. Daha sonrasında ise günlük görevler, oyun içi ana ve yan görevler, Spiral Abbys, dünyanızdaki sandıklardan ve etkinliklerden Primogem kazanabiliyorsunuz ya da isterseniz satında alabiliyorsunuz. Genshin Impact oyununda bölgesel fiyatlandırma bulunmuyor.

Genshin Impact Şehirleri
Oyun yedi farklı şehir ve şehirlere özel elementlerden oluşmaktadır. Bunlar; Mondstadt (Anemo), Liyue (Geo), Inazuma (Electro), Sumeru (Dendro), Fontaine (Hydro) Natlan (Pyro) ve Snezhnaya (Cryo). Oyundaki haritamızda güncel olarak Mondstadt, Liyue, Inazuma ve Sumeru şehirleri bulunmaktadır. Hoyoverse oyuna her yıl bir şehir getiriyor ve 2023 yılında gelecek olan şehir ise Fontaine. Şehirlerin hepsi farklı kültürlerin ögelerini taşımaktadır. Teyvat’da gezerken bunlara rastlayıp görme ihtimaliniz çok yüksektir.

Genshin Impact Elementler ve Silah Türleri
Genshin Impact’de sahip olabileceğiniz her karakterde bir element temsil etmektedir. Karakterler 4 ve 5 yıldız olmak üzere ikiye ayrılıyorlar. Beş yıldız karakterler, dört yıldız karakterlere oranla daha güçlü ve özel oluyor. Elementler ise; Anemo (Hava), Geo (Taş), Electro (Elektrik), Dendro (Bitki), Hydro (Su), Cryo (Buz), Pyro (Ateş). Her karakterin kendine özel pasifi ve yetenekleri bulunmaktadır. Karakterler kullandıkları silah türlerine göre de dört gruba ayrılmaktadır. Bunlar; Kılıç, Yay, Mızrak ve Büyücü.

Genshin Impact karakterler

Genshin Impact Elementel Reaksiyonlar
Oyunda bulunan elementel karışımlar bulunmaktadır ve oyunda birçok yerde siz bu karışımları kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Örneğin; Pyro Slime ile dövüşürken Hydro elementi ile vurursanız Pyro Slime sönecektir (Vaporize) ve hasar alacaktır fakat Pyro ile vurursanız hasar almayacaktır.

Genshin Impact elementler

• Swirl (Girdap), etkileşime girdiği ilk elementi absorbe ediyor ve elementel hasar veriyor.
  • Crystallize (Kristalize), elementel kalkan veren elementel parçalar üretir ve bu kalkan alınan elementel hasarların değerini düşürür.
  • Frozen (Donma), sertleştirip donduruyor.
  • Electro-Charged (Elektro-Şarjlı), bir süre elektro hasar üretir.
  • Superconduct (Süper iletken), alandaki düşmanlara buz hasarı atar ve alan da ki düşmanların fiziksel direncini kırar.
  • Melt (Erime), Pyro (ateş) ve Cryo (Buz) birleşimi ile erime yaparak hasar artışı sağlar.
  • Vaporize (Buharlaştırma), Hydro (Su) ve Pyro (Ateş) etkileşimi ile buharlaşma yaparak hasar artışı sağlar.
  • Overloaded (Aşırı Yüklenmiş), Pyro (Ateş) hasarı yapan alansal bir patlama yapar.
  • Burning (Yanma), devamlı Pyro (Ateş) hasarı yapar.
  • Bloom (Dendro), bitki çekirdeği üretir.
  • Burgeon (Dendro), çekirdeğinin Pyro (Ateş) ile etkileşimi ile alan dendro hasarı yapılır.
  • Hyperbloom (Dendro), çekirdeğinin Electro (Elektrik) etkileşimi ile alan dendro hasarı yapılır.
  • Quiken (Agresifleştirme), halinde Electro (Elektrik) hasarını arttırır ve yayılım halinde ise dendro hasarını arttırır.

Genshin Impact 3.1 yama yayınında oyunun anime uyarlamasının geleceği duyuruldu. Anime uyarlamasını Hoyoverse ve Ufotable üstlenecek. Ufotable, Demon Slayer ve Fate gibi anime serileri ile tanınan Japon animasyon şirketidir. Genshin Impact anime uyarlamasının ise ne zaman, hangi platformda çıkış yapacağı henüz bilinmiyor.

Genshin Impact oynarken daha hızlı kasılabileceğiniz ve diğer oyunculara üstünlük sağlayabileceğiniz bir hileye ne dersiniz? O zaman tam olarak doğru yerdesiniz Genshin Impact Hack için diğer konumuza göz atabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Oyuna yeni başlayanlar için güzel rehber. Özellikle elemental reaksiyonlar çok karışık geliyodu hep

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
saol reis bende yeni oynancak oyunlar bulmak icin forumda geziyordum önüme böyle bilgilendirici oyun cıktı emeğine sağlık

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bu oyuna ısınamadım bana tuhaf gelıyor ama oynayanlar ıcın aydınlatma ıyı olmus

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
şu oyunun pc/mobile crossplay olması beni çok şaşırtıyor

Seçkin Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
oyunu hiç görmedimde duymadımda fakat benim tarzım deyil bu tür oyunlar sevenler için güzel bir açıklama yapmışsın eline emeğine sağlık

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Tek başına sarar mi? Başlamayı düşünüyorum ama bilemedim

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Arkadaşlarımla oynanabilecek güzel bir oyuna benziyor galiba emeklerine sağlık
Post automatically merged:

Karakterler çok güzel gözüküyor emeklerine sağlık oyunda çok hoş gözüküyor beğendim

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Çok güzel grafiklerle donatılmış sağlam bir oyun fakat oyun türü olarak bana hitap etmeyen bir Yapıt.

Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
metin2 anime versiyon gibi olmuş tatlı bir oyun

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Gerçekten zevk aldığım heyecan verici ve eğlenceli bir oyun

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Beklediğimi düşündüğüm bir manzaraydı.

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
23 Ocak 2021521Ödüller122
anime veya o tarz oyunlarla hiç ilgilenmiyorum ama knk tanıtım için eline yazdıysan

anime sevmem ama çok hoşuma gittieline tekrradan şağlık olsun

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
genshin manyak oyun ya bi noktadan sonra sıkıyo ama
Post automatically merged:

bilmeyenlere tanıttığın için teşekkürler daha çok ilgiye ihtiyacı var oyunun

my faith is as much as god believes in m
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
konu için teşekkür ederiz emek vermişsin ek olarak bu oyunu 3 hafta felan oynadım hileyle birazda hilesiz benmi beceremedim bilemicem ama aşırı baydı kral eglenceli hale getiremedim bazı gorevler cok sıkıcı ve abartı o ozellkle o buzul dağ oyunu bırakmama sepeb oldu :)