Gereksiz Düşük Bütçeli Bilgisayar Sistemi Toplamaca

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dans edecekler,şarkı söyleyecekler,can verecekler.
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar. Şimdi sizlere gereksizce hazırladığım sistemi göstereceğim.
Not: Günümüz şartları altında "Düşük Bütçeli Sistem" diye adlandırdığımız bilgisayarlar en az 3000 TL olmak zorundadır. O yüzden sakın bu düşük bütçeli falan diye cevaplar yazmayın.
Bu konuyu açmam için bana ilham veren DemonSamurai'ye teşekkürler.

İşlemci : AMD Ryzen 2200G 3.5 GHz (4 çekirdekli, 65W güç tüketimi ve 3.5 GHz frekansı ile bu sistemin en uygun işlemcisi)
Fiyatı: 700 TL

Anakart : ASUS TUF B450M-PLUS GAMING AMD B450 Ryzen 2 AM4 DDR4 3200MHz (OC) M.2 HDMI DVI (Üzerinde HDMI ve DVI çıkışı olması ve desteklediği ram frekansı ve O.C yapılabilmesinden ötürü bu anakart seçildi. Ayrıca TUF serisi Asusun fiyatının düşük, performansının en üst seviyede olması için çıkardığı yeni bir anakart serisi)
Fiyatı : 630 TL

Ram : GSKILL 8GB TRIDENT Z RGB LED DDR4 3000Mhz CL16 Single Ram (GSKILL ram konusunda kendini kanıtlamış ve ram denince akla gelen ilk ram markalarından bir isimdir.)
Fiyatı : 527 TL

Bilgisayar Kasası : Cooler Master MasterBox MB511 USB3.0 Pencereli MidTower (Kasa deyince akla direk cooler master gelir. Çünkü fanlarının performansı ve sessizliği + kasanın iç yapısı konusunda en üstün marka cooler masterdır ve bunu kanıtlamıştır.)
Fiyatı 467 TL

Ekran Kartı : Sapphire RX570 PULSE GDDR5 8GB 256Bit AMD Radeon DX12 (Bu fiyata daha iyi ekran kartı da alınabilir belki fakat bunun açıklamasını aşağıya yazıcam.)
Fiyatı : 1211 TL

Güç Kaynağı : Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80 Plus Aktif PFC 120mm Fanlı
Fiyatı : 372 TL

HDD: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma (Seagate kendini hdd konusunda akla gelen isimlerin en başında yer alır. Üstün performansı ve ucuz fiyatı için bu hdd yi seçtim.)
Fiyatı : 276 TL

SSD : ADATA 256GB XPG SX6000 PRO NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1200MB Yazma) (Bu ssd yi seçme sebebim 1. fiyatı 2. hızı 3. m2 olması)
Fiyatı : 351 TL

Toplam Fiyatı : 4544TL

NOTLAR:
1- Ekran kartı tamamen sizin ihtiyacınıza göre bir donanımdır. Sizin ihtiyacınız belki GT730 veya GTX1050 ti ister. Ona siz karar verirsiniz. Fakat bu ekran kartı ile istediğiniz oyunu oynabilirsiniz bence.
2- Fiyat itopya fiyatıdır. İtopya yakında Ahmet "Jahrein" Sonuç'un düzenleyeceği yayında düşük-orta-yüksek sistem toplamarı yayınında bu fiyatların daha da altında bir sistem toplayacaklar. Takip etmenizi tavsiye ederim.
3- Anakart tercih ederken ben genellikle her özelliğine bakarım. BIOS olsun amfi devresi olsun, RAM özellikleri olsun. O.C yapan bir insan değilim o yüzden ona pek dikkat etmiyorum.
4- İşlemcinin AMD olması sebebi çoklu çekirdek performansının intelden daha üstün olmasıdır. Render konularında da bu geçerli.
5- Kasa seçerken sadece görünüşüne değil üzerinde bulunan fanların performansına ve markasının ne olduğuna önem verin.
6- Güç kaynağı konusunda çoğu marka artık 80+ sertifikasına sahip güç kaynaklarını satıyor fakat siz yine de 80+ olup olmadığına bakın.
7- HDD konusunda eskiden 1 TB benim gözümde çoktu (Yaklaşık 5 6 sene önce) fakat şimdiki oyunların en az 20 gb lık bir yer istemesi sizi zorla 1 TB'lık HDD almaya zorluyor.
8- SSD lerin çok pahalı olanı da var, çok ucuz olanı da var. Mesela benim yazdığım ADATA SSD'si en ucuz SSD diyebiliriz. SSD'ye zaten daha çok Windows 10 ve en fazla kullanılan uygulamarın daha hızlı açılması için kullanılıyor. SSD'ye kimse sadece oyun yüklemek için alınması saçmalıktır.

Umarım bu sistem sizi tatmin etmiştir. Fiyatı için çok fazla diye laf yiyebilirim. Olsun umurumda olmaz. Günümüz şartları bunu gerektiriyor.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Son düzenleme:
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
@sonkafkasli fiyatlarda biraz eksiklik var gibi bi kontrol etsene :) Onun dışında güzel paylaşım.

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Şuanlık bu alınmaz unlost 2.5K Kadar Bir Fiyatla Yeni Bir Bilgisayar Topladı Onu Alabilirler :)
Tabii fiyatlar artıcak yakın bir zamanda :D

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Ucuz olsa da , Fiyatları yakında artacak , Sponsor olduğu için ucuz.

@h4emRe çok güzel açıklamış artık tavsiye sistemler firmalar ile görüşülerek senin markanın ürününü kullanacağım fiyat ne olur gibi olaylardan geçiyor. Tek tek aldığınız zaman daha pahalı olabilir. Sponsorluklar ve anlaşmalar bitince tavan olur :)

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
@sonkafkasli fiyatlarda biraz eksiklik var gibi bi kontrol etsene :) Onun dışında güzel paylaşım.
Kendin toplada yazan rakamı yazmışım. Şimdi düzeltiyorum teşekkürler.
Post automatically merged:

Unlost'un sistemlerine baktım arkadaşlar. Adamlar 400 tl lik anakart koymuşlar. 2 tane ram slotu var. Komik olmayın. 2 ram slotu olan bi anakartı geliştireceğiniz zaman sıkıntı yaratabilir. 32 gb ram desteği var. Ayrıca bu sistemdeki anakartın 64 gb a kadar ram desteğinin bulunması, üzerindeki ses entegreleri gibi bir çok devrelerin unlost'un düşük sistemli anakarttakilerinden daha kaliteli devre elemanları barındıyor. Siz bir kulaklık taktığınızda sesinizi o anakartın ses entegreleri ayarlıyor ve o enteglerde kullanılan kapasitörün çeşidleri önemli. Technopat bir çok sistemi toplarken anakarttaki detayları açıklıyor.

Deity is always here
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Kendin toplada yazan rakamı yazmışım. Şimdi düzeltiyorum teşekkürler.
Post automatically merged:

Unlost'un sistemlerine baktım arkadaşlar. Adamlar 400 tl lik anakart koymuşlar. 2 tane ram slotu var. Komik olmayın. 2 ram slotu olan bi anakartı geliştireceğiniz zaman sıkıntı yaratabilir. 32 gb ram desteği var. Ayrıca bu sistemdeki anakartın 64 gb a kadar ram desteğinin bulunması, üzerindeki ses entegreleri gibi bir çok devrelerin unlost'un düşük sistemli anakarttakilerinden daha kaliteli devre elemanları barındıyor. Siz bir kulaklık taktığınızda sesinizi o anakartın ses entegreleri ayarlıyor ve o enteglerde kullanılan kapasitörün çeşidleri önemli. Technopat bir çok sistemi toplarken anakarttaki detayları açıklıyor.
Gereksiz bilgiler elimde şuan unlost pro var + ek olarak yükselttiğim ryzen 2700x ve rtx 2070 var gayette yükseltilebilir bir bilgisayar piyasa göre acayip uygun bilgisayar tek tek toplamak yerine unlost her sene böyle toplama bilgisayar çıkartıyor anlaşarak 1 sene daha bekleyip çıkarttığında alabilirsin ben bu sene öyle yaptım soru varsa alayım?

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
#Telebaytix kardeşim pro en üst versiyonu zaten ben düşük olanları için söylüyorum

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
ince hesap:
işlemci:AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 2.Nesil Multipack
anakart:Gigabyte B450M Gaming DDR4 RGB M.2 AM4 ATX Anakart
ram:Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram
ekran kartı:Sapphire Pulse OC Radeon RX 580 8GB GDDR5 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı
hdd:Seagate Barracuda 1TB 3.5 Hard Disk
kasa:Gamepower ARES Gaming 3*120mm Kırmızı Led Fanlı Şeffaf Akrilik Yan Panel Mid ATX
fan:Gamepower GF-30R 12cm Kırmızı Ring Led'li Kasa Fanı
psu:Gamepower GM-600 APFC 14cm 80+ Bronze 600W Psu
toplam 4299 tl

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Onu görmedim ama senin topladığın 4.5k lık pc için unlost x'in yeni versiyonunu alır ve yükseltilebilir şekilde oynar zaten :)
Bu konu zaten başlıktaki gibi "gereksiz" düşük bütçe. Gerçekten bu fiyatta bir bilgisayar toplatmam. Birileri için böyle bir konu açtım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...