Ghost Of Tsushima

Nasıl Olmuş

• Berbat

Oy: 2 16.7%
  • Efsane

Oy: 10 83.3%

• Kullanılan toplam oy
    12
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Sizce nasıl olmuş ve sizce PC'ye çıkar mı ?

:resim:

5f0ecc087152d810ec84d64b.jpg

Screenshot_63.png

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
umarım çıkar çok güzel bir oyun olmuş

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
bence pcye çıkar oyun gayet iyi

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Oyunda türkçe altyazı var bence çok güzel bir özellik
Ps4 düm olsa parayı bas al
O kadar kaliteli bir oyun diyebiliriz
Fiyatı hak ediyor pc ye çıksada oynasak

Emre Montana
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Çok Güzel Bence 2 yıl sonra çıkar

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Geçen gün izledim bence bayağı keyifli duruyor ya

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Oyunu 2 gündür oynayıp bitirdm aşşağı yukarı yorumum şöyle dövüş ve keşif'e gözüm kapalı 10/10 veririm türkçe altyazı rezalet mağara adamları çeviri yapmış sanırım türkçe'e türkice diyen birinin yaptığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam sony türkiyenin bugüne kadar ki en zayıf çeviri çalışması oyunun kendisine dönecek olursak severek Anime izleyen ve sekiro'da aldığım zevki japonca dilini seçerek 5'e katlamış biri olarak söylüyorum bu oyunu İngilizce dublaj'da oynayın sinematikler ara sahneler oynaayış sırasındaki cümleler vs. tamamen ingilizce kelimeler için oynatılan dudak hareketleri mevcut Japonca dublaj ile oynadığınızda ses kayması oluyormuş hissiyatından çıkamadım tam 3 saat boyunca o gerçekten kötü olmuş başka bir eksi yanına gelecek olursak dövüş sırasındaki NPC'ler en zor modda dahi salak'lar yani filmlerde olur ya 20 kişi gelir ama hepsi birebir girer arakda silahı olanlar sıkmaz beklerler ana karakter hepsini dövünce silahı atıp 1e1 falan çıkmaya çalışırlar oyundaki npc'ler o tarzda biraz abarttım belki ama demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum onun ötesinde grafikler eyvallah iyi güzel ama kesinlikle God of war veya last of us 2'nin yanına yaklaşamaz gelelim diğer güzel konulara tekrar , savaş alanına hurra diye daldığımızda(isterseniz gizlide gezebilirsiniz ama oyunun size aşıladığı amaca ve onurunuza ters hareketler lütfen yapmayın) devam ediyorum , bir gruba hurra diye daldığımızda 1v1 çağırma olayı gerçekten harika dövüş mekanikleri açılacak tonla hareketin yanında tek atma olayı var bildiğin oyunda tek atma olayı var olması gerektiği gibi üçgen'e basılı tutup bıraktığınızda rakibi deşiyorsunuz neyse 1v1 modu da bunun üzerine kurulu ve çok zevkli o vahşeyi hissediyorsunuz önünüze geleni kesip biçerken kendinizi dexter gibi hissetmezsiniz dersem yalan olur ayrı bir zevki var öte yandan hikayesi yine eksi puan verebileceğim şekilde kısaydı ana oyun için lakin bazı isim vermek istemediğim para avcısı firmalar gibi dandik bir oyun çıkartıp DLC ile zenginleştirmemişler oyun direkt ZENGİN olarak geliyor içerik fışkırıyor adeta içerik fışkırıyor oyunda anlamlı sözlerle şiir yazıyorsunuz bu içeriklerden sadece biri gerisini siz hesap edin dolayısıyla ana hikaye kısa gelse de diğer büyük çaplı oyunlara (kıyasladığım oyunlar uncharted 3 - 4 , god of war , tlou ve tlou2 , kojimanın başyapıtı death stranding) gibi oyunlara kıyasla hikaye kısa gelebilir lakin oyun içinde yan görev mi diyim artık ya da yan karakterlerin hikayeleri mi onu siz oynayıp karar verirsiniz akıyor bolluk akıyor yapılabilecek tonla şey var eksilerine yine dönecek olursak ilk sürümden bitirdiğim için oyunu çok fazla buga denk geldim bunlardan başlıcaları , loot için girdiğim evler ve tırmandığım bazı yerlerde mapin altına teleportlanıyor ve sıkışıyorsunuz o kadar son save'e dönene kadar kurtuluş yok çünkü hareket etmiyor , samurai ama harakiri yapamıyor :D dolayısıyla sıkıntılı bir durum ve bu bir çok kez başıma denk geldi öte yandan bir diğer bug yine zıplama animasyonundaydı bir yere erişmek için zıplarken karakter uçmaya başlıyor yani uçmaya dediğim zıplama mesafesinde yükseliyor lakin yere inemiyorsunuz birdaha az bir uğraş ile hareket edip saldırı animasyonlarını devreye sokunca şansınıza bağlı o uçma animasyonu iptal oluyor ve yere değiyorsunuz tabi bunlar her oyunda olabilecek buglar spiderman ve gow'da da mevcuttu böyle basit fiziki hatalar sabahki gelen yama ile bizzat test edip düzeltildiğini farkettim en azından bazı bölgelerde oyunu bitirdikten sonra gezip yapabileceğiniz tekrara düşen ama o hissiyatı vermeyen güzel mini hikayeler var oyunun bulmacaları zor değil hatta eğlenceli dahi denilebilir bir de kişisel bir düşüncem daha olacak
bir mod var : "kurosava modu" bazı animasyonlar ve hareketler daha keskin ve güzel gelsede 2-3 güzel saniye için tüm oyunu bok etmeyin kesinlikle rezalet bir mod kendi kişisel görüşüm bu şekilde 20-30 dakika oynamaya zor dayandım katlanılabilecek gibi değil..

PC'e gelir mi konusuna da kişisel olarak gelirsem : Death stranding yapılırken Ps4 özel yapılıyor denmedi hiç bir zaman exclusive oyun olmadı zaten ps4 çıktıkktan 7-8 ay sonra PC için optimizasyona başlanacak deniyordu onu liste dışı edersek PS4 excluesive olup da PC'e gelen oyunları baz alalım : Beyond the two souls , dethroit become human ve gelmesi planlanan horizon zero dawn bunları göz önüne aldığımızda sony'nin istediği patlamayı ve çıkışı veremyen Horizon'u daha çok satması umudu ile PC'e açmış olması diğer kendi himayesi altında çıkacak oyunlar olacağı fikrini oluşturmasın bence tamamen ellerinde patladığı için genele sundular düşüncesine sahibim zira dethroit ve two souls zaten Sony'in bizzat yaptığı veya alt tabakasında çıkan bir oyun değil ayrı bir yapımcı şirket vs.mevcut yayıncı kimle anlaşırsa keyfi keder çıkartabileceği için sony ile 1-2 , 4-6 yıllık anlaşır süre sonunda çıkartır bunlar da exclusive tarzına çok girmediğini düşündüğüm yapımlar baktığımızda ne "God of war" ne "Uncharted" ne de "last of us" oyunları PC platformuna çıkış yaptı Horizon'un aksinre dediğim gibi Horizon elde patlayan ürünlerden biri oldu bkz(Sony ps tv veya psp gibi istediği satışı gerçekleştiremedi patlamayı yapamadı ve bıraktı)bunları göz önüne aldığımızda "Ghost of Tsushima" oyunu "Suckerpunch Prod" tarafından geliştirilen bir oyun ve tamamen Sony'nin himayesinde altında bulunan bir şirket veya ekip her nasıl hitap ederseniz dolayısı ile şu anki aldığı puanlamalar ve satın alım gücü ile PC'e gelmesi zor lakin aynı Horizon gibi sony'e bizzat ait olup da elde patlarsa diğer platformlara gelecek olması işten bile değil (buna büyük rakipler nintendo ve google stadia'da dahil)

Bu arada kişisel bir görüş daha belirtmek istiyorum Playstation çok pahalı oyunları da çok pahalı diyen hakaret etmek istemediğim ama götüyle düşünen arkadaşlar Streaming servisi ile xbox'da tonla oyun oynayıp ps plusu kötülemeleri can sıkıcı xbox live ile ps plus'u kıyaslayın TEK HÜCRELİ AMİPLER xboxgamepass ile kıyaslayacağınız şey ps plus değil ,PSNOW sistemiidr ki kendisi Playstation 1'den tutun da PS3 ve PSP özel oyunlarına kadar binlerce oyun barındırmakta ne yazık ki ronaldoyu portekiz dışında messiden üstün gören çoğunluğun , fifayı FUT ve lisans olayından değil de oynanıştan daha iyi sanan çoğunluğun aynı zamanda Xbox PS'den daha iyidir diyen çoğunlukla aynı olduğuna inanıyor ve üzülüyorum... şu olayı hatırlatmakta fayda var : amerikadaki eylemlerde teknoloji mağzalarına yapılan saldırılarda PS bölümü bomboşken xbox bölümünde tek birkonsol , konsolu bırak gamepad veya oyun dahi çalınmamıştı bilmem ilgininin nerde olduğunu hangisinin daha üstün olduğunu anlatabildimmi ha bu da yetmiyorsa "Xbox series X" ve "PS5" kıyaslamasını yapabilirsiniz 2.sınıf matematiğiyle bile 5.5GB okuma ve yazma hızına sahip olan "Playstation 5'in" 2.2GB'lık "Xbox series X"den ne derece üstün olduğunu anlayabilirsiniz.. buradan da büyük bir kitleyi karşıma aldığımı düşünüyorum genelde başkalarının fikirlerine saygı duysamda bu konuda kararım değişmez , değişmeyecektir

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
AC nin kaybettiği dövüş mekaniklerini japonya coğrafyası ile buluşturmuşlar bence güzel bir oyun olacak tabii hikaye işleyişi de önemli.

Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
aşırı hype landığım bir oyun olmakla beraber sesinin en az 500tl den başlayacağından emin olduğum bir oyun

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Oyun Güzel fakat bilgisayara çıkacağını çok sanmam çünkü grafikleri falan çok iyi yani en az 10 bin tllik bi bilgisayar lazım olacaktır diye düşünüyorum

Üye
5 HİZMET YILI
oyun güzel bilgisayarada cikacani düsünüyorum

Üye
9 HİZMET YILI
böyle oyunları görünce heyecanlanıyorum çok güzel bi oyuna benziyor fakat sistem olması lazım :/

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Suckerpunch studios'um yaptığı oyun efsane olmayacak da ne olacak :) infamous serisinde olduğu gibi bu oyunda da büyük bi kitleye(bende dahil) güzel bi oyun deneyimi yaşatacaklarına eminim

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
damn I'm a fan of this game, it's very cool

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
en az 2 yılı olduğunu düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...