Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Youtube üzerinden Gitar Dersi kanalını izleyerek başladım. Temel akorları çalabilecek hale geldikten sonra çalmak istediğim şarkıların akorlarına baktım. Bilmediğim akorlar ile karşılaştığımda o akorları çalışarak öğrendim. Sonrasında çalma teknikleri üzerine araştırma yaptım, arpej ve solo çalmak için gerekli antrenmanları bulup (yine youtube üzerinden) çalışmaya başladım. İlk çalmaya başladıktan 1 sene sonra akustik gitar aldım, 2 sene sonrasında ise elektro gitar alıp çalmaya başladım. Şu an istediğim şarkıyı istediğim şekilde çalabiliyorum. Bu şekilde başlayıp öğrenebilirsin, daha derli toplu bir eğitim için udemy'den ders alabilirsin. Udemy ve youtube arasında çok bir fark yok dediğim gibi sadece biraz daha derli toplu ve sıralı gidebiliyorsun. Ama şunu unutma bu iş çok büyük bir sabır işi ilk 3 akorunu öğrenmen 2 ayını alacaktır. Yeni ritimler öğrenmen ise 6 aya kadar vakit alacaktır. Yavaş yavaş gelişebileceğin bir alan.
Gitar Çalmaya Ağabeyim Sayesinde Başladım Yaklaşık Bir 2 Yıldır Gitar Çalıyorum Ve Şuan 16 Yaşındayım
Ağabeyim Bir Müzik Öğretmeni Ve Gitar Gibi Ensturmanları Çok Sever
Tabii Tek Abimden Destek Almadım İnternetten Nasıl Ritim Tutabileceğimi Nasıl
Tellerimi Ve Vocallerimi Ayarlacabileceğimi
Öğrendim Ayrıca Ufak Bir Araştrımaylada Ses Dersleri Almaya Başladım Ama Herhangi Bir Hedefim Yok
Gitara Başlamam Ve Ses Dersleri Almamın Nedeni Haftada 2 Kez Arkadaş Ortamlarında
Sahile Gideriz
Ve Genellikle Ben Şarkı Söylerim.
kanka tamamen azim meselesi ortaokuldan beri çalıyorum 6 telli tüm gitar türlerini çalabiliyorum deli gibi sololar atabiliyorum ama arpejden nefret ettiğim için yıllardır bilmiyorum mesela arpeji uğraşsam 1 haftamı alır max
İnternet üzerinden önce notaları ve basmayı öğrenmelisin sonrasında ise ritmleri dinleyerek ve izleyerek öğreneceksin bunlar çok basit şeyler önemli olan notaları öğrendikten sonra kafandaki herhangi bir müziği gitar ile çıkartmaktır.