gitti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ihaveonechance
Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
if else kullanımında çok sıkıntı çekiyordum özellikle javascript kodlarında eğitici ve ufak mizahlı bir video olmuş teşekkür ediyoruz

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
if else nin bu yöntemle anlatılması hiç doğru değil. Yeni başlıyan birinin kafasını çok karıştıracaktır bu.
Yeni başlayan birisi bir pointerin neden non-zero veya neden nullptr 'ın zero olup olmadığını bilmez.

İf için yapılan condition checkde 0 hariç bütün durumlar bloğun içerisindeki kodun çalışmasını sağlıyacaktır.

Else durumunda ise bir önceki if condition check true döndürmediyse else kod bloğu çalıştırılacaktır.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
seri güzele benziyor izlenebilir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bence knk java script daha kolay java daki kodlarda c++dan daha kolay nasil desem mesele p yazinca taba basiyon play oluyor yardim ediyor yani

Haslan
Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Teşekkür ederim hocam. If Else kavramı programlanın temelidir. Öğrenen birisinin kaçırmaması gereken bir konu.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
if else nin bu yöntemle anlatılması hiç doğru değil. Yeni başlıyan birinin kafasını çok karıştıracaktır bu.
Yeni başlayan birisi bir pointerin neden non-zero veya neden nullptr 'ın zero olup olmadığını bilmez.

İf için yapılan condition checkde 0 hariç bütün durumlar bloğun içerisindeki kodun çalışmasını sağlıyacaktır.

Else durumunda ise bir önceki if condition check true döndürmediyse else kod bloğu çalıştırılacaktır.
Yeni başlayanlar neyi öğrenmesi gerektiğini görmesi gerek yüksek seviyeli bişileri görerek. Zaten onun öğrenme hızı her türlü ona bağlı ben onun beynine bilgiyi zort diye geçirtemem kendisi araştırır öğrenir.

Ama gerisin geri senin dediklerine katılsamda, bende bu işe yeni başladığım için condition demenden bile ne demek istediğini çeviriden çevirdikten sonra anladım. Burda türklere öğretiyorum ve onların anladığı dilden gösteriyorum, bence kimsenin kafası seninki kadar hiç karışmamıştır.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
yeni başladım bende baya iyi içerik olmuş elinize sağlık

hocam önerdiğin bir seri varmı

Yeni başlayanlar neyi öğrenmesi gerektiğini görmesi gerek yüksek seviyeli bişileri görerek. Zaten onun öğrenme hızı her türlü ona bağlı ben onun beynine bilgiyi zort diye geçirtemem kendisi araştırır öğrenir.

Ama gerisin geri senin dediklerine katılsamda, bende bu işe yeni başladığım için condition demenden bile ne demek istediğini çeviriden çevirdikten sonra anladım. Burda türklere öğretiyorum ve onların anladığı dilden gösteriyorum, bence kimsenin kafası seninki kadar hiç karışmamıştır.
reis allah razı olsun sen olmasan

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...