Google, ChatGPT'yi Geride Bıraktığı Bir Dönemde Bard'ın Yeni Özelliklerini Duyurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

Google, ChatGPT'yi Geride Bıraktığı Bir Dönemde Bard'ın Yeni Özelliklerini Duyurdu

Google'ın popülerlikte ChatGPT'yi yakalamak için çabalarken, Bard adlı yapay zeka sistemini kullanıcıların cevaplarını doğrulama ve kullanıcıların kişisel Google verilerini analiz etme yeteneğiyle güncelleyeceğini duyurdu. Microsoft destekli OpenAI tarafından geçen yıl piyasaya sürülen ChatGPT'nin, tüketici erişimine generatif yapay zeka teknolojisi sunma yarışını başlattığı belirtildi. O dönemde ChatGPT, tüm zamanların en hızlı büyüyen tüketici uygulamasıydı ve şimdi dünyanın en iyi 30 web sitesinden biri haline geldi. Ancak Bard, aynı şekilde ilgi görmemiş gibi görünüyor. Ağustos ayında, web analitik firması Similarweb'e göre ChatGPT'nin aldığı trafiğin sadece %13'ünü alarak 183 milyon ziyaret aldı.

Adsız tasarım (2).png

Hızla gelişen yapay zeka alanında rekabet etmeye çalışırken, Google, Bard Extensions adını verdiği yeni özellikler sunuyor ve kullanıcıların diğer Google ürünlerinden verilerini içe aktarmalarına olanak tanıyor. Örneğin, kullanıcılar Bard'a Google Drive'daki dosyalarını aratmasını veya kullanıcının Gmail gelen kutusunun özetini sunmasını isteyebilirler. Şu anda, Bard kullanıcıları yalnızca Google uygulamalarından bilgi çekebilecekler, ancak Google, gelecekte dış şirketlerin uygulamalarını Bard'a bağlamak için çalışıyor, dedi Google ürün direktörü Jack Krawczyk. Bard'daki bir diğer yeni özellik, generatif yapay zekâ için sıkça karşılaşılan yanlış cevaplar olarak bilinen "hayal ürünü cevaplar" sorununu hafifletmeye çalışıyor. Bard kullanıcıları, Bard'ın cevaplarının hangi kısımlarının Google arama sonuçlarından farklı olduğunu ve aynı olduğunu görebilecekler. "Amacımız, Bard'ın kendine güvenmediğinde bunu kabul ettiği bir şekilde sunmaktır," diyen Krawczyk, kullanıcıların Bard'a güvenini generatif yapay zeka konusunda artırmak amacıyla Bard'ı sorumlu tutmayı hedeflediğini açıkladı. Üçüncü yeni bir özellik, kullanıcıların diğer kişileri Bard konuşmalarına davet etmelerine olanak tanıyor.​

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Son zamanlarda chatgpt yerine bard kullanıyorum. Daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ChatGPT güncellense zekası 2021de takılı kalmasa her şeyi ezip geçer gibi geliyor ancak bu çok tehlikeli bi hal almaya başladı zaten milletimiz hantaldı üşengeçti iyice her şeyini yapay zekaya yaptırmış olacaklar...

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ben content cümle yaratma açısından chatgptyi daha çok kullanıyorum ayrıca sohbete birileirni davet etsem ne yazar istediğim cevap kendi kendine oluşmalı veya yaratılmalı chatgptyi düzgün kullanırsan çok bir şeye ihtiyacın olmuyor zaten detayı düzgün vermek önemli

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Umarım daha iyi olurdu. Benim için kodlama, hata konusu, nasıl işlevi çalıştığı vs.. yardımları büyük etkisi olabilir. Eline sağlık

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
yapay zekanın yapacakları sınırsız her sey olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
şundan5 sene sonra neler olabileceğini düşünüp ürpermeyen insan olamaz

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
nedense bard'a hiç ısınamadım ya chatgpt daha gelişmiş geliyor bana

Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
CHATGPT 4 zaten çok gelişmiş bir yapay zeka ekstrası yok

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
chatgpt ile biz iyi anlaşıyoruz aramıza başkaları giremez

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Gpt benim elim ayağım oldu. Tabi daha iyisi olsa mük olur. Ama daha iyisi gelene kadar en iyisi gpt

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...