İts Adventure Time
Süper Üye
Merhaba bugün yine Google Maps üzerinde keşfedilmiş İlginç ve garip koordinatları araştırıp buldum.
Bu koordinatlar hem görsel açıdan güzel hem de ilgi çekici oldukları için sizinle paylaşmak istedim. Listeyi
çok uzatmayacağım yine 10 koordinat buldum. Bu listenin İlk bölümü için Tıkla
Google Earth (Maps) Nedir?
Google Earth, tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü,
Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır.
Bu listede kuş bakışı yerine daha çok çekilmiş kareleri inceleyeceğiz.
Bu 2. liste de biraz daha ürkütücü lokasyonlar bulmaya çalıştım (Çünkü neden olmasın
)
Not-1:Koordinatı açmak için Aşağıdaki Koordinatlara tıklamanız yeterlidir.
Not-2: Daha verimli görseller için 3D özelliğini aktif ediniz.
Bu koordinatlar hem görsel açıdan güzel hem de ilgi çekici oldukları için sizinle paylaşmak istedim. Listeyi
çok uzatmayacağım yine 10 koordinat buldum. Bu listenin İlk bölümü için Tıkla
Google Earth (Maps) Nedir?
Google Earth, tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü,
Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır.
Bu listede kuş bakışı yerine daha çok çekilmiş kareleri inceleyeceğiz.
Bu 2. liste de biraz daha ürkütücü lokasyonlar bulmaya çalıştım (Çünkü neden olmasın
Not-1:Koordinatı açmak için Aşağıdaki Koordinatlara tıklamanız yeterlidir.
Not-2: Daha verimli görseller için 3D özelliğini aktif ediniz.
Koordinat | Açıklama | Görsel |
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
| Kazakistan'ın izole bir köşesinde, yaklaşık 1.200 fit (365 metre) çapında büyük bir pentagram bulacaksınız. Görüntüyü Yukarı Tobol Rezervuarı'nın güney kıyısında görebilirsiniz. İnsanlar bunun dini mezheplerle ilgili olduğunu düşünüyorlardı, ancak bir parkın ana hatları olduğu ortaya çıktı. | |
Giriş Yap
| Bu köy kuş bakışı normal bir köye benziyor. Yakından baktığımız zaman köyün içinde kuklalar var. Ürkütücü olan şey, bu kuklaları köyde ölen bir kişini yerine yapılıyor. Kuklaları köyde yaşayan yaşlı bir kadın yapıyor. Daha da ürkütücü olan şey ise Kuklaları hep aynı yerde göremiyorsunuz, fakat kadın yerleri değiştirmediğini söylüyor. (Köyün içinde dolaşınız.) | |
Giriş Yap
| Kuş bakışı bir uzay gemisine benziyor evet, ama listedeki en normal fotoğraflardan biri bu çünkü bu sadece, Romanya'da bulunan bir su kulesi. | |
Giriş Yap
| Japonya'dan yine absürt bir kare daha. Sokağın diğer tarafına gittiğinizde bu kuş kafalar size bakmaya devam ediyor. | |
Auschwitz-Birkenau, Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı döneminde kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve sistematik katliam ve imha kampı. | ||
Giriş Yap
| Duga, Sovyet füze saldırılarına karşı erken uyarı ağının bir parçası olarak kullanılan bir Sovyet ufuk ötesi radar sistemidir. Sistem Temmuz 1976'dan Aralık 1989'a kadar çalıştı. Biri Ukrayna SSC'de Çernobil ve Çernigiv yakınlarında, diğeri ise Doğu Sibirya'da olmak üzere iki operasyonel Duga radarı konuşlandırıldı | |
Giriş Yap
| Antarktika yakınlarında google maps'e yakalanan bir deniz canlısı. | |
Giriş Yap
| Nevada'da bulunan nükleer deneme tesisinde açılan büyük bir krater. Haritada dolaşarak diğer kraterleri görebilirsiniz. | |
Giriş Yap
| Amerika'da bulunan sessiz ve sakin bir sokak. Ancak bu sakinlik sokağın terkedilmiş olmasından kaynaklı. | |
Giriş Yap
| Bu kan kırmızısındaki göl neden ve nasıl oluştuğu bilinmiyor. Göl arasıra düzelim tekrar kırmızıya bürünüyor. Bunun sebebinin mezbahalardaki kanı buraya akıttıklarından dolayı olduğu da düşünülüyor. |
Beğendiyseniz devamı gelecektir. Fakat listenin bir sonraki bölümü geç gelebilir çünkü araştırıp bu konuyu düzenli bir şekilde tamamlamak çok zahmetli.