Google'da Kullanmayı Bilmediğiniz 8 Gizli Özellik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kwamanda
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Hepinize Merhaba Arkadaşlar Ben YTEragonWTF youtubede dolaşırken önüme çıkan videoyu izledim ve çok eğlendım sizinde eğlenmeniz için bu video'yu size sunuyorum VİDEO BANA AİT DEĞİLDİR.​

özellikleri bunlardır.
8- Do a barrel roll
Google'da arama çubuğunda her gün bir çok farklı şey yazıp arıyoruz. Peki, ya bu yazdığınız bazı cümleler Google tarafından farklı anlanıyorsa. Örneğin Google'a '' do a barrel roll '' yazarsanız sayfanın döndüğünü göreceksiniz. Bu size Google tarafından yapılan küçük bir şakadan ibaret.
7- Gravity
Bu özellik '' Kendimi şanslı hissediyorum '' butonu aktifken çalışıyordu. Fakat son güncellemeden sonra bu butona basamıyoruz. Fakat '' kendimi şanslı hissediyorum '' butonu aktifken Google'a '' Google Gravity '' yani '' Google Yerçekimi '' yazsaydınız google'da yer çekiminin kalktığını görebilecektiniz. Bunun yerine şuan Google'ın bu özelliği başka bir Google sitesinde çalışıyor. Bunun için '' Google Gravity '' yazıp Google'da karşınıza çıkan ilk sayfaya tıklayın ve yer çekimsiz Google'la çılgınlar gibi eğlenin.
6- Askew
Google'a yazacağınız bazı kelimelerin Google tarafından Trollendiğini söylemiştim. Örneğin Google'a '' Askew '' yazarsanız sayfanın hafif yan yattığını görürsünüz. '' Askew '' İngilizce'de '' Yanlamasına '' anlamına gelir. Google'da bu kelimeyi size biraz espirili bir dil ile anlatmış.
5- Yüz
Google'da bir kişinin fotoğraflarını arattığınızda bunu dahada detaylandırmanız mümkün. Örneğin Hadisenin fotoğraflarını aramak istiyorsunuz fakat çıkan fotoğraflarda sadece yüzü olsun istiyorsunuz. Bunun için '' Görseller '' - '' Araçlar '' - '' Tür ardından Yüz'ü '' seçin. Ya da gifleri görmek istiyorsanız '' Animasyonluya '' tıklayın.
4- Pong
Google canı sıkılanlara oyunda oynatıyor. Eğer Google'a '' Atari Breakout '' cümlesini yazıp en üsttekine tıklarsanız 1972 yapımı '' Pong '' isimli bu oyunu oynayabiliyorsunuz. Canı sıkılanlar için güzel bir uygulama.
3- 2000'li Google
Eğer Google'ın 2000'li halini merak edenleriniz varsa Google'a '' mentalplex '' yazması yeterli. En üstteki linke tıklayıp Google'ın 2000 yılında ki tasarımına gidebilirsiniz. Bu sayede günümüzdeki tasarımıyla arasında ki farkıda rahatça görebilirsiniz.
2- Kalori
Yediğiniz yiyeceklerin kalorisini öğrenmek mi istiyorsunuz. Google'a sormanız yeterli. Örneğin Google'a '' ekmek kaç kalori '' derseniz karşınıza doğrudan sonuç çıkacaktır. Bunu diğer yiyecekler ilede deneyebilirsiniz. Yiyeceklerin gramına göre sahip olduğu Kalori miktarları Google'ın bu özelliği sayesinde direk karşınıza çıkıyor.
1- Google Haritalar
Google'da Haritalara girince dünyanın istediğiniz bir yerinden başka bir yerine rahatça yol tarifi alabiliyorsunuz. Bunun için sadece seyahat edeceğiniz iki noktanın adını yazıp 'yol tarifi al' tuşuna tıklamanız yeterli. Fakat Google'ın bu özelliği zaman zaman komik şeylerde ortaya çıkarmış. Örneğin Google, Çin'den Japonya'ya yol tarifi isteyen bir insana, Jet Ski'ile 782 kilometre gitmesini önermiş. Los Angeles'tan Hawaii'ye gitmek isteyen başka bir insanada Okyanusu Kayakla geçmesi tavsiyesinde bulunmuş.

:video:

Moderatörün son düzenlenenleri:
•Eskiler Tanır•
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
Banın Kalkar Kalkmaz Hemn Konu Kasmaya Basladın Demi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...