Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sürücü Güncellemeleri: Grafik kartı sürücülerinizin ve işlemci sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Güncel sürücüler, oyun performansını önemli ölçüde artırabilir.
Oyun Ayarları: Oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Özellikle görsel kaliteyi bir miktar düşürmek, performansı artırabilir. Düşük-orta seviye ayarlarda deneyerek FPS artışını gözlemleyebilirsiniz.
Soğutma ve Sistem Sıcaklığı: Yüksek performans gerektiren oyunlar, bilgisayarın sıcaklığını artırabilir. Bunun için bilgisayarınızın iyi bir soğutma sistemine sahip olduğundan emin olun. Ayrıca, yük altında bile fanlarınızın düzgün çalıştığından emin olun.
Arka Plan Uygulamaları: Arka planda çalışan programları kapatın. Bazı...
Merhaba
Aşağıda yazdığım işlemlerden sonra FPS artışı alacağınızı umuyorum.
Bilgisayarınız tozlanmadan dolayı kasma yapabilir. Termal macun değişimi yapmanız gerekir.
Driver Booster ile sistem sürücü ve Driver güncellemesi yapınız. Windows Update ağ da bekleyen güncellemeleri alınız.
Şimdi aşağıdaki adımları uygulayınız
Adım 1 : Masaüstüne sağ tık yapınız açılan pencerede Görüntü Ayarlarını tıklayınız
Adım 2 : Açılan ekranda alta geralan Grafik Ayarlarına tıklayınız
Adım 3 : Açılan ekranda Oyun dosyalarını ekleyiniz. Aynı yerde eklemiş olduğunuz oyun exe sinin üzerine tıkladığınız da Seçenekler butonu görünecektir. Seçenekler butonuna tıkladığınız da karşınıza 3 farklı seçenek gelecektir. Bu seçeneklerden üçüncü sırada yer alan Yüksek performans yani harici ekran kartı seçeneğine işaret koyarak seçiniz ve kaydet deyiniz.
Adım 4 : Çalıştır---> msconfig komutunu girip enter deyiniz
Adım 5 : Sistem Yapılandırması ekranında Ön Yükleme seçeneğine tıklayınız
Adım 6 : Gelişmiş Seçenekler başlığına tıklayınız
Adım 7 : Üste yer alan işlemci sayısı kutucuğuna tik koyunuz. Tik in altındaki tırnak işaretine tıklayınız ve Bilgisayarınızın işlemci sayısı kaç ise seçiniz ve Tamam deyiniz.
Adım 8 : Bir önceki pencereye geldikten sonra uygula ve tamam deyiniz Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek ve yeniden başlatınız.
Adım 9 : Monitörün önerilen ekran çözünürlüğü ile Oyun motor ayarlarındaki görüntü çözünürlüğü aynı şekilde ayarlayınız.
Adım 10 : Çalıştır--->Temp çalıştır--- >Prefetch çalıştır--- >%TEMP% bu klasörleri oyuna girmeden önce temizleyiniz.
Adım 11 : Sisteminizi ve driver, sürücüleri güncelleyiniz.
Adım 12 : Oyuna girmeden önce anti vürüs ve windows defender kapatınız veya kaldırınız. Smart scren ve tarayıcı güvenliğinide kapatınız.
Adım 13 : Hız aşırtma işlemi yapmayınız.
Adım 14 : Sisteminizde visual studio arşivi ve DirectX güncel olduğundan emin olunuz.
Adım 15 : Windows arka plan uygulamalarının hepsini kapalı konuma getiriniz.
Adım 16 : Oyuna girdiğiniz de arka planda çalışan üçüncü parti uygulamaları kapatınız spotify vb.
Adım 17 : Çift ekran kartına sahip iseniz ekran kartlarınızdan ince ayarlar yapmanız gerekir.
Sürücü Güncellemeleri: Grafik kartı sürücülerinizin ve işlemci sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Güncel sürücüler, oyun performansını önemli ölçüde artırabilir.
Oyun Ayarları: Oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Özellikle görsel kaliteyi bir miktar düşürmek, performansı artırabilir. Düşük-orta seviye ayarlarda deneyerek FPS artışını gözlemleyebilirsiniz.
Soğutma ve Sistem Sıcaklığı: Yüksek performans gerektiren oyunlar, bilgisayarın sıcaklığını artırabilir. Bunun için bilgisayarınızın iyi bir soğutma sistemine sahip olduğundan emin olun. Ayrıca, yük altında bile fanlarınızın düzgün çalıştığından emin olun.
Arka Plan Uygulamaları: Arka planda çalışan programları kapatın. Bazı uygulamalar, sistem kaynaklarını tüketebilir ve oyun performansını etkileyebilir.
DirectX ve Diğer Ayarlar: Oyunun DirectX sürümünü kontrol edin ve güncel olduğundan emin olun. Bazı oyunlar, DirectX veya diğer grafik API'leri üzerinden daha iyi performans sağlayabilir.
Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulama: Steam gibi platformlardan oyunu oynuyorsanız, oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın veya eksik dosyaları tamamlayın.
GTA 5 için Modifikasyonlar: Eğer GTA 5'e modifikasyonlar (modlar) yüklediyseniz, bazı modların performansı etkileyebileceğini unutmayın. Modları devre dışı bırakarak veya kaldırarak performansı artırabilirsiniz.
Güç Planları: Windows güç planlarını kontrol edin. Yüksek performans modunda olup olmadığını kontrol edin.
Öncelikle grafik sürücün güncel mi bunu kontrol et, eğer güncel değilse üretici sitesinden güncel sürücüyü indir. GeForce Experience uygulamasına gir, oyunlarım bölümünde GTA 5'i seçip optimum ayarları uygula de. Fakat burada kontrol etmen gereken bir ayar var eğer DSR seçeneği açıksa onu kapatman gerekiyor.