Çözüldü GTA V açtığımda anakartımdan sesler geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Gta 5 açtım var sayalım. Oyunun giriş menüsü bitene kadar anakartımdan takurutu cızırtı sesleri geliyor. Oyunun içine girince kesiliyor. Bilgisi olan varsa yardım edebilirmi?. Bide anakartım intelh81 ancak pc açılırken asboard logosu çıkıyor.

cpu - i5 4460
gpu - gtx 1650
anakart - intelh81 ASBOARD

Çözüm
Sesin nereden geldiğinden emin olalım. Yüksek performans gerektiren oyunları açtığınızda kasanın içinden sesler gelmesi normal. Fanlar daha hızlı dönecek, işlemci ısındığından fanı varsa daha yüksek devirde çalışacağından ses artacak. Bir de bu uygulama nereden açıldı, HDD veya SSD üzerinden çalışmasına göre de değişir. Ses kasadan da geliyor olabilir, benim bizatihi tecrübe ettiğim gibi. İçine bir parça kaçmış, havayla temas edince elektrikli süpürgenin cızırtılı bir ses verdiğini düşün, aynı öyle oluyordu.

Naçizane tavsiyem, disk denemesi yapın. Ağır bir uygulamayı iki diske birden kurun ve çalıştırın. Eğer bir diskten geliyor, diğerinden gelmiyorsa sorunumuz disklerde demektir.

Alternatif olarak şu çözümleri sunabilirim:
  • ...
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
knk sen bi kasayı sök parçaların tozunu al temizle sonra geri düzgünce tak olmadı bi bilgisayr tamircisine göster

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Bilgisayarın programı açmak için anlık güç veriyor bu güç ekstra ısınmasına yol açıyor bu ısınma sonucu fanlar soğutma için hızını arttırıyor bu yüzden ses geliyor fanların vidalarını kontrol edebilirsin gevşemişse sıkabilirsin kasa titriyorsa üstüne kitap gibi birşey koyabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
İşlemci fanından kaynaklı olabilir yüke bindiğinde fanda daha hızlı dönüyor belki fandandır.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İşlemcin darboğaz oluyor olabilir ısı arttıkça fanlar daha hızlı döner herhangi bir kablo fana temas ediyor olabilir parçalarını temizleyip kontrol etmeni öneririm

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
gta 5 pc'nin içinden geçtiği için o gelen ses mutlaka yüzde yüz işlemciden gelir korkacak bir şey yok yani

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Fanın rulmanları bozulmuş olabilir bi çıkartıp tozunu al yağlamayı dene eğer ses düzelmezse fanı değiştir hala devam ederse tamirciye yol gözüktü.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Şefim çok hassas bir noktadasın. İçini temizleyebildiğin kadarıyla temizle. Basınçlı hava ile tozları vs al. Ondan sonra uygulama başlatıp kasayı iyicene izle. Tam olarak neresinden geldiğin çok önemli.

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bilgisayarın programı açmak için anlık güç veriyor bu güç ekstra ısınmasına yol açıyor bu ısınma sonucu fanlar soğutma için hızını arttırıyor bu yüzden ses geliyor fanların vidalarını kontrol edebilirsin gevşemişse sıkabilirsin kasa titriyorsa üstüne kitap gibi birşey koyabilirsin
Ben de fan kaynaklı olabilme ihtimalinden yanayım sesin tam olarak nereden geldiğine dair biraz daha bakınmalısın..

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Tozlanmadan dolayıdır büyük ihtimalle benimkindede az uz ses vardı gidip tanıdık bi int cafedeki adamdan rica ettim kompresör ile biraz hava tuttuk cpu fanının tozunu aldık ses gitti :D

Uzman Üye
4 HİZMET YILI
Açarken bilgisayar zorlandığından işlemci ısınıyor ve fanının hızı artmaya başlıyor oda birşeylere çarpıyor olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Muhtemelen uygulama başlarken işlemci kullanımın yüksek değerlere ulaştığı için fan hızı artıyor ve fanın ömrünü doldurmuş gibi gözüküyor. Bu benim öngörüm tabi önemli olan sesin hangi parçadan geldiği.

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Anakarttan geliceğini sanmıyorum bu sesin ama diğer birleşen lerden olabilir mesela hdd çünkü ona yüklenme yapıyorsun o sırada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...