Çözüldü GTX 1050 Ti sistemde FIFA 23'de düşük FPS hissiyatı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar, GTX 1050 Ti 4 GB kullanıyorum. NVIDIA'nın kendi FPS şeyiyle de baktım. Oyunda 75-85 FPS arası alıyorum hep ama oyunda bir kasıyorum gibi bir oynanış var. Sanki 25 FPS alıyorum gibi. Bilgisayarın tüm sürücüleri falan güncel, oyun hızını hızlandırayım dedim. Oyunda bulamadım nereden olduğunu. Acaba neden böyle oluyor? Bilgisi olan var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Arkadaşlar, GTX 1050 Ti 4 GB kullanıyorum. NVIDIA'nın kendi FPS şeyiyle de baktım. Oyunda 75-85 FPS arası alıyorum hep ama oyunda bir kasıyorum gibi bir oynanış var. Sanki 25 FPS alıyorum gibi. Bilgisayarın tüm sürücüleri falan güncel, oyun hızını hızlandırayım dedim. Oyunda bulamadım nereden olduğunu. Acaba neden böyle oluyor? Bilgisi olan var mı?
:yazı:
Merhaba

Sorunun çözümü için aşağıda verdiğim adımları uygulayınız.

1- windows arama kutusuna bu komutu optionalFeatures yazıp enter basınız. Açılan penceredeki numaralarla gösterdiğim kutucukları işaretleyiniz ve tamam diyiniz bu arada windos update ayarlarınız açık olsun güncellemeler için...
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Merhaba

1- windows arama kutusuna bu komutu optionalFeatures yazıp enter basınız. Açılan penceredeki numaralarla gösterdiğim kutucukları işaretleyiniz ve tamam diyiniz bu arada windos update ayarlarınız açık olsun güncellemeler için.
V.png

2- Masaüstüne sağ tık yapınız açılan pencerede Görüntü Ayarlarını tıklayınız
3- Açılan ekranda alta yer alan Grafik Ayarlarına tıklayınız
4- Açılan ekranda Oyun dosyalarını ekleyiniz.
5- Çalıştır---> msconfig komutunu girip enter diyiniz
6- Sistem Yapılandırması ekranında Ön Yükleme seçeneğine tıklayınız
7- Gelişmiş Seçenekler başlığına tıklayınız
8- Üste yer alan işlemci sayısı kutucuğuna tik koyunuz. Tik in altındaki tırnak işaretine tıklayınız ve Bilgisayarınızın işlemci sayısı kaç ise seçiniz ve Tamam deyiniz.
9- Bir önceki pencereye geldikten sonra uygula ve tamam deyiniz Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek ve yeniden başlatınız.
10-Monitörün önerilen ekran çözünürlüğü ile Oyun motor ayarlarındaki görüntü çözünürlüğü aynı şekilde ayarlayınız.
11-Nvidia Geforce Game Ready Sürücüsünün kurulu ve güncel olduğundan emin olunuz.
12- Masa üstüne sağ tıklayınız ve Nvidia Denetim Masasını açınız

Açılan pencerede sol tarafta yer alan 3D Ayarlarının yönetilmesi başlığına tıklayınız. Sağ tarafta yer alan Program ayarları sekmesine tıklayınız. Hemen altında 1. Özelleştirilecek Programı seçiniz- Tırnak işareti olan yerden FiFa 2023.exe yazan dosyayı ekleyiniz daha sonra hemen altta yer alan 2. Bu program için tercih edilen grafik işledmciyi seçin. - Hemen alttaki tırnak işaretine tıklayınız ve Yüksek performanslı nwidia işlemcisini seçiniz

Heman altta yer alan Ayarlar penceresinde:
OpenGL rendering GPU --- Nvidia ekran kartınız seçiniz
Güç yönetim Modunu ---- Maksimum performans seçiniz

Son düzenleme:
Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Merhaba

1- windows arama kutusuna bu komutu optionalFeatures yazıp enter basınız. Açılan penceredeki numaralarla gösterdiğim kutucukları işaretleyiniz ve tamam diyiniz bu arada windos update ayarlarınız açık olsun güncellemeler için.
V.png

2- Masaüstüne sağ tık yapınız açılan pencerede Görüntü Ayarlarını tıklayınız
3- Açılan ekranda alta yer alan Grafik Ayarlarına tıklayınız
4- Açılan ekranda Oyun dosyalarını ekleyiniz.
5- Çalıştır---> msconfig komutunu girip enter diyiniz
6- Sistem Yapılandırması ekranında Ön Yükleme seçeneğine tıklayınız
7- Gelişmiş Seçenekler başlığına tıklayınız
8- Üste yer alan işlemci sayısı kutucuğuna tik koyunuz. Tik in altındaki tırnak işaretine tıklayınız ve Bilgisayarınızın işlemci sayısı kaç ise seçiniz ve Tamam deyiniz.
9- Bir önceki pencereye geldikten sonra uygula ve tamam deyiniz Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek ve yeniden başlatınız.
10-Monitörün önerilen ekran çözünürlüğü ile Oyun motor ayarlarındaki görüntü çözünürlüğü aynı şekilde ayarlayınız.
11-Nvidia Geforce Game Ready Sürücüsünün kurulu ve güncel olduğundan emin olunuz.
12- Masa üstüne sağ tıklayınız ve Nvidia Denetim Masasını açınız

Açılan pencerede sol tarafta yer alan 3D Ayarlarının yönetilmesi başlığına tıklayınız. Sağ tarafta yer alan Program ayarları sekmesine tıklayınız. Hemen altında 1. Özelleştirilecek Programı seçiniz- Tırnak işareti olan yerden FiFa 2023.exe yazan dosyayı ekleyiniz daha sonra hemen altta yer alan 2. Bu program için tercih edilen grafik işledmciyi seçin. - Hemen alttaki tırnak işaretine tıklayınız ve Yüksek performanslı nwidia işlemcisini seçiniz

Heman altta yer alan Ayarlar penceresinde:
OpenGL rendering GPU --- Nvidia ekran kartınız seçiniz
Güç yönetim Modunu ---- Maksimum performans seçiniz

sürücüler güncel dediğin nvidia ayarları zaten yapılıydı 1. dediğin madde ile 5. maddeyi yapıcam diğerleri zaten yapılıydı peki bu denendi mi kesin çözüm veriyor mu

birde fifaya girdiğimde live editör diye bir şey açılıyor onu kapatıp devam ediyorum o sizde de var mı alacak param olmadığı için korsan oynuyorum da

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...