GTX 1660 Ti Ryzen 5 2600 sistemi geliştirme önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
5 bin TL.
Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bütçem 5 bin TL. Aslında 3 bin TL'de olabilir yani ortada bütçe yok. Eğer gerekliyse bütçe koyacağım.
Sistemimi iyileştirmek istiyorum. Özellikler aşağıdadır:

MBD:Asus PRIME B450M-K.
CPU:AMD Ryzen 5 2600.
GPU:NVIDIA GTX 1660 Ti.
RAM:Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 C16 2x8 GB.
SSD:Samsung 860 Evo 250 GB.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
oyun mu oynıyacaksın
yoksa edit uygulamalarını mı kullanıcaksın ona göre tavsiye vermek isterim

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
250 gb ssd bu sistem için az günümüz oyunları malum 50 100 gb oldu artık bunun için geliştirme yapabiliriz
işlemci kısmına da değinebiliriz ama neyi geliştirmek istediğini tam anlayamadım aklıma yatan bu ikisi var diğerleri seni daha idare eder

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
B450 anakart işlemci yükseltmesinde seni kısıtlar
B450 lerde 4 pin güç bağlantısı var, yüksek seviye işlemcileri 8 pinli anakartlar gibi istikrarlı çalıştıramayabilirsin.
Ekran Kartı yükseltmesinde de seçeneklerini işlemci darboğazı kısıtlayacak.
Satıp yeni sistem alman çok daha mantıklı olur

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
oyun mu oynıyacaksın
yoksa edit uygulamalarını mı kullanıcaksın ona göre tavsiye vermek isterim

çoğunlukla oyun için kullanıyorum.

B450 anakart işlemci yükseltmesinde seni kısıtlar
B450 lerde 4 pin güç bağlantısı var, yüksek seviye işlemcileri 8 pinli anakartlar gibi istikrarlı çalıştıramayabilirsin.
Ekran Kartı yükseltmesinde de seçeneklerini işlemci darboğazı kısıtlayacak.
Satıp yeni sistem alman çok daha mantıklı olur

Anakartı mı değiştirmekten bahsediyorsunuz?
Tavsiye olarak nasıl bir anakart almalıyım?

250 gb ssd bu sistem için az günümüz oyunları malum 50 100 gb oldu artık bunun için geliştirme yapabiliriz
işlemci kısmına da değinebiliriz ama neyi geliştirmek istediğini tam anlayamadım aklıma yatan bu ikisi var diğerleri seni daha idare eder

ayrı olarak 1 tb hdd var onu yazmamışım buraya, depolama olarak sıkıntım yok ama depolama olarak asıl öğrenmek istediğim şu;
m2 ssd almalı mıyım normal ssd ile arasında çok fark var mıdır?

yani m2 ssd okuma ve yazma hızını artırmakla beraber benim oyun performansımda da artış sağlar mı? Yoksa ssd yeterli mi?

Ne için iyileştirmekk istiyosun ? ne yapacaksın?

özellikle kendi küçük çaplı araştırmama göre işlemci ve ekran karı iyileştirme yapmam gerekli gibi gördüm tabi farklı fikirler ve göremediğim bir sıkıntı sorun püf noktası beni çok mutlu eder.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Ekran kartı,ram,ssd kötü değil.SSD kapasite az ama 1tb hard disk alıp sistem dosyalarını windows falan ssd yaparak oyunları hard diske kurabilirsin.Anakart ile işlemci güncelle yeter.Ryzen 5 5600X işlemci ve B550M anakart seni baya götürür.

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Ekran kartı,ram,ssd kötü değil.SSD kapasite az ama 1tb hard disk alıp sistem dosyalarını windows falan ssd yaparak oyunları hard diske kurabilirsin.Anakart ile işlemci güncelle yeter.Ryzen 5 5600X işlemci ve B550M anakart seni baya götürür.
Teşekkür ederim. Anakart için marka fark eder mi? Bir de m2 ssd almam gerekir mi?

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Sistem yükseltmede RAM’ler akla gelen ilk parçalar. Üstelik bir sisteme fazladan RAM eklemek, sistem güçlendirme konusunda yapılabilecek en kolay ve erişilebilir yükseltmelerden biri. Gerek dizüstü gerek masaüstü sistemler için oldukça uygun fiyatlı çözümler sunan RAM yükseltmesi, üst düzey bilgi de gerektirmez.

Bir sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek video düzenleme gerek oyun oynama gibi görevlerde RAM kullanımı artacağı için eklenecek ekstra RAM, daha verimli bir performans sağlayacaktır.

Üye
2 HİZMET YILI
ssd alırken ssdye fazla para verip boyutu arttırmak mı yoksa direk yanına normal harddisk almakmı

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Olanakların düşük gibi duruyor.. İşlemci vb.. donanımda yükseltmeyi kısıtlı yapabilirsin çünkü anakartın desteklemeyecek ve darboğaz gibi sorunlara yol açacaktır..
Tavsiyem 2. el olarak bilgisayarı satman ve yeni bir sistem dizmen veya yine aynı şekilde şehrindeki 2.el bilgisayarlara bakabilirsin..
Göz önünde bulundurmak şuan en az tabanda 2000 serisi ekran kartı ve örnek olarak amd 5 3600x serisi üstü işlemciyi eşik değer olarak alabilirsin..
Ortalama maliyet 2.el alırsan eğer 7-12k arası olacaktır. Elindeki sistemi satarsan bu maliyeti olabildiğince düşürebilirsin.
Bu tavsiyeyi vermemin sebebi anakart bakımından kısıtlı olacaksın. Şunu düzeltiyim derken diğer taraf eksik kalacak vb.. sorunlarla karşılaşacaksın o yüzden elindeki sistemi satıp yeni bir orta-yüksek sistem kurman seni ortalama 3-4 yıl her oyunu 4-7 yıl şuanki sistemin gibi bir örnekle götürür.. :)

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Oyun için ayrı program için ayrı sistem yap derim

Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ekran kartı hariç herşeyi 1 tık yükseltsen yeter

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
hocam ıslemcıden öncelıkle kurtulmak lazım bence

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ekran kartı olarak RX5500 ala bilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...