Çözüldü GTX 780'li sistemde CS:GO kasıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, sistemimin özellikleri aşağıda belirttiğim gibidir. CS:GO'nun kasmasının işlemciden kaynaklı olduğunu biliyorum ancak ne yapabilirim? Grafik yükseltip düşürmem bir şey değiştirmiyor çünkü ekran kartım fazlasıyla iyi, çok akıcı bir oyun için ne yapmam gerekiyor?

Ekran kartı: GTX 780 4GB 256 bit.
İşlemci: i5 650 3.2 GHz.
RAM: 4+4=8GB DDR3

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Merhabalar, donma sebebi birçok şeyden kaynaklı olabilir.

Donmasının sebebi pinginiz olabilir, pinginizi düşürmek için interneti arka planda kullanan ne varsa kapatmalısınız veya modem üstündeki wifi tuşuna basılı tutarak modeminizin wifisini kapatıp oyuna öyle girmelisiniz yada en kökten çözümü internet sağlayıcınızı değiştirmelisiniz.

İşlemci ısınıklığından ve bellek yetmezliğinden ekran kartı tam gücünü yansıtamaz ve oyunun gereksinimlerini karşılamıyordur bu nedenle oyun düşük performansta kalitesiz bir oyun deneyimi sunuyordur.

%temp% temp ve prefetch klasörlerini silin, bilgisayarın pil güç ayarlarını tam performansa çekin. AMD kullanıyorsanız AMD Graphic Control Center indirip modu performansa getirip opengl ve üçlü arayüz...

bmo

Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, sistemimin özellikleri aşağıda belirttiğim gibidir. CS:GO'nun kasmasının işlemciden kaynaklı olduğunu biliyorum ancak ne yapabilirim? Grafik yükseltip düşürmem bir şey değiştirmiyor çünkü ekran kartım fazlasıyla iyi, çok akıcı bir oyun için ne yapmam gerekiyor?

keske cs oynasam da cevaplasam

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI

çözünürlük düşürün bence hocam fps artıyor

dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Termal macun yenileyin, işlemciden kaynaklı bütün çekirdekleri kullanma özelliğini aktif edin nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız arama yerine msconfig yazıp önyüklemeye gelin daha sonrasında gelişmiş seçeneklere tıklayıp işlemci sayısı tiki kapalıysa onu işaretleyip en son çekirdek sayısını kullanın ve bilgisayarınızın tozunu donanımını bir kere takıp çıkartın sonrasında masaüstü arka plan rengini düz siyah yapın, %temp% prefetch temp dosyalarını silin, geçici dosyaları silin ccleaner ile bilgisayarın loglarını yok edin ve csgo içerisinden 1024x768 4:3 boyutunu kullanın ve başlatma seçeneklerini kesinlikle ayarlayın.

dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Merhabalar, donma sebebi birçok şeyden kaynaklı olabilir.

Donmasının sebebi pinginiz olabilir, pinginizi düşürmek için interneti arka planda kullanan ne varsa kapatmalısınız veya modem üstündeki wifi tuşuna basılı tutarak modeminizin wifisini kapatıp oyuna öyle girmelisiniz yada en kökten çözümü internet sağlayıcınızı değiştirmelisiniz.

İşlemci ısınıklığından ve bellek yetmezliğinden ekran kartı tam gücünü yansıtamaz ve oyunun gereksinimlerini karşılamıyordur bu nedenle oyun düşük performansta kalitesiz bir oyun deneyimi sunuyordur.

%temp% temp ve prefetch klasörlerini silin, bilgisayarın pil güç ayarlarını tam performansa çekin. AMD kullanıyorsanız AMD Graphic Control Center indirip modu performansa getirip opengl ve üçlü arayüz belleğini aktif hale getirin. NVIDIA kullanıyorsanız ise NVDIA kontrol merkezini indirerek performans modlamasını yapın keskinleştirmeyi vesaire kapatın bunla alakalı videolar var youtubede.

Masaüstü arka planınız siyah tema olsun, bilgisayar laptop ise şarjda kullanmayın şarjınız dolsun çıkartın oyuna girin.

Overclock bir alternatiftir, risklidir ancak iş görür.

Driverbooster indirip full yapmak için driverbooster key 2023 yazın googleye ve ilk çıkan siteden keyi kopyalayıp uygulamayı aktif hale getirin ve sisteminizi taratın.

Malwarebytes ile sisteminizi detaylı bir taramadan geçirin ve tekrar deneyin.

Arama yerine msconfig yazın işletim çekirdeklerini en sona çekip bilgisayarınızı yeniden başlatın ve arka planda çalışan bütün uygulamalarınızı (discord, skype..) kapatın.

En son çözüm işlemci değişimidir sorun çözülmezse dm atın.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...