Çözüldü Güç kaynağından kıvılcım geldi bilgisayarı açmak güvenilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Yeni aldığım ssdyi kasaya taktım kasayı çevirirken elim güç kaynağının çıkış kablosuna değdi ama o güç girişinin bağlantıları dışarda ve elim tam o lehimli kabloya değdiği anda pıt etti kıvılcım attı. Aynı anda elektrik şalterleri attırdı.İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. Bilgisayarı açmak güvenli mi? Ne yapmak lazım? Hiç bir yanık kokusu vs. bir şey yok bu arada.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Bilgisayarın tüm kablolarını vs. çek, güç düğmesine 5-10 sn kadar basılı tut kalan gücü de boşalt sonra kabloları tekrar tak çalıştır, bir problem olmamıştır. İçeriden bir pin veya kondansatör vs yanmış olsa illaki kokusu ya da dumanı gelirdi.
Aynı durum başıma projeksiyonda gelmişti güç kısmında kabloyla oynarken aniden kıvılcım ve akabinde duman çıktı problem kablodaymış bir süre daha kullanabildik sonra kablo pert oldu yeni kabloyla hallettik en ufak elle temasta güç kaynağı yanacak kadar hassas bir parça değildir diye düşünüyorum.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
güç kaynağını değiştir bence kablolarla beraber daha garanti olur pc nin basına bir şey gelirse malum piyasa da yerini doldurmak cidden çok zor umarım bir şey olmaz

Lol Script Kullanıcısı xD
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bilgisayarın pahalıysa riske atma dostum git bir bilgisayarcıya danış

Çözüm
Banlı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yanik kokusu vs yoksa sikinti yoktur ama kondansator patlamis olabilir pc yi acmayi denedin mi gec vs aciliyorsa hasar almistir demek normalde ssd ile hizli acilir umarim kondansator patlamamistir kalitelileri pahali

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
bilgisayarına statik elektirik yüklemiş olabilirsin parçaların bozulma ihtimali var bi servise göndersen iyi edersin.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kıvılcımın tam olarak nerden çıktığı önemli, sigorta attırmış, kısa devre yapmış belli ki, belki de hiç bir şeyi yok.

Üye
4 HİZMET YILI
donanımdan anlamıyorsan bilgisayarcıya danışman en iyisi genelde bana güç kaynağı kablosu yada priz takılan kablo sorun çıkarıyordu hep

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Yeni aldığım ssdyi kasaya taktım kasayı çevirirken elim güç kaynağının çıkış kablosuna değdi ama o güç girişinin bağlantıları dışarda ve elim tam o lehimli kabloya değdiği anda pıt etti kıvılcım attı. Aynı anda elektrik şalterleri attırdı.İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. Bilgisayarı açmak güvenli mi? Ne yapmak lazım? Hiç bir yanık kokusu vs. bir şey yok bu arada.
Bence acilen bir bilgisayarcıya göster hocam kıvılcım falan diğer parçaları da bozabilrsin bence acma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...