Güneş Paneli Solar Panel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar güneş paneli almayı planlıyorum sadece benim bilgisayarım için enerji toplayacak 600 watt bir güç kaynağı var tahmini olarak kaç Watt Solar Panel Almam Gerekicek Bilgisi Olanlar Varsa Cevaplarlarsa Sevinirim.

Her zaman bir çıkış vardır...
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
bilgisayar için güneş enerjisi :uwot:

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
bilgisayar için güneş enerjisi :uwot:
evet geçenlerde bi youtube kanalından izlemiştim sadece bilgisayar için ekstra bir Depolayıcı akü alıp bilgisayar enerjisini karşılıyordu bi miktar olsada elektirik faturasına faydası var benim için çok var muhtemelen :) bilgisayarı hep açık bırakan bi kullanıcıyım 7-24 açık duruyor o yüzden faturalar kabarık geliyor :D hala aile evindeyim fazla yük olmaktansa pcnin enerjisini biyerden çıkarmak istiyorum

Her zaman bir çıkış vardır...
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
evet geçenlerde bi youtube kanalından izlemiştim sadece bilgisayar için ekstra bir Depolayıcı akü alıp bilgisayar enerjisini karşılıyordu bi miktar olsada elektirik faturasına faydası var benim için çok var muhtemelen :) bilgisayarı hep açık bırakan bi kullanıcıyım 7-24 açık duruyor o yüzden faturalar kabarık geliyor :D hala aile evindeyim fazla yük olmaktansa pcnin enerjisini biyerden çıkarmak istiyorum
aslında güzel fikir ama maliyetli sanki ?

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
aslında güzel fikir ama maliyetli sanki ?
biraz maliyetli ama gereken Watt ne kadar buna göre maliyetli 165 W bi güneş paneli 389 TL Depolayıcı Aküyle 500 Tl yi Buluyor Kablolar Felan Kafadan 600 Desek Buna Hergün Açık kaldıgını var sayarsak Pc ortalama 1 ayda 25 TL Harcasa Panel İşi Mantıklı ;)

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Kısaca Paneli aldıktan sonra ilk 1.5 sene panele verdiğin para gelmiş oluyor fatura ödemediğin için kalan 23.5 sene kafadan rahat rahat yaşıyorsun

PC - 12 x 25 = 300

Panel+Akü+Kablolar 600 TL 2 seneden sonrası Pc için para ödemiyorsun

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Aga Kabloları İyi Seç Sıkıntı Olmasın Yoksa Zarar Verebilir

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
8 ayda 500 tl elektrik gelir o 5 ayda güneş panelinin bozulmayacağı ne malum ama kış ayından enerjiyi nerden alcak güneş yok mq

Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
8 ayda 500 tl elektrik gelir o 5 ayda güneş panelinin bozulmayacağı ne malum ama kış ayından enerjiyi nerden alcak güneş yok mq
Panel sağlamsa ufak ışık alması bile yetiyor tamamen güneş ışığı almasına gerek yok örn yarı karanlık ortamda 12v luk güneş paneli 11.5v alıyor %50 verimlilikle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...