Gurbetçiler almanya için savaşır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gladius de Deus
Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
İşte o zaman can memleketleri Türkiye gözlerine cennet gibi gelir,kıymete biner
Almanya ya da gidip gördüğüm için bazı durumlarda maça yemeyince herşey vatan millet sakarya olur
Zoru görünce kaçmak Türkün kanında var dostlar kim ne dersin ama bu doğru olan bir gerçek
Ben savaşırlar diye düşünüyorum. muhtemel bir savaş durumunda almanya belirli yaş grubundaki erkekler için seferberlik ilan eder ve çifte vatandaşlara da, ya savaşırsınız ya da sizin vatandaşlıklar iptal derse hepsi birden cepheye giderler. Böyle bir durumda savaşın en kanlı yerlerinde bu insanlar bildiğin mayın eşeği gibi kullanılırlar, benzer bir uygulama rusya'da da oldu. bu senaryo almanya için tam bir win-win olur, hem kendi vatandaşlarının can kaybını azaltır, hem de gereksiz gördüğü kişilerden tek hamle ile kurtulur.

Böyle bir şey olmazsa yani almanya bu ülke için bedel ödeyin diye zorlama yapmazsa, senin de dediğin gibi artık havaalanlarında ve kapıkule'de, biz cennet vatanımızı çok özledik diyen gözleri yaşlı gurbetçilerin birbirlerini ezdiklerini görürüz.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
eğer gurbetcinin türkiyede menfaati yoksa almanya icin savasırlar umurlarında olmayız bence xd

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ben savaşırlar diye düşünüyorum. muhtemel bir savaş durumunda almanya belirli yaş grubundaki erkekler için seferberlik ilan eder ve çifte vatandaşlara da, ya savaşırsınız ya da sizin vatandaşlıklar iptal derse hepsi birden cepheye giderler. Böyle bir durumda savaşın en kanlı yerlerinde bu insanlar bildiğin mayın eşeği gibi kullanılırlar, benzer bir uygulama rusya'da da oldu. bu senaryo almanya için tam bir win-win olur, hem kendi vatandaşlarının can kaybını azaltır, hem de gereksiz gördüğü kişilerden tek hamle ile kurtulur.

Böyle bir şey olmazsa yani almanya bu ülke için bedel ödeyin diye zorlama yapmazsa, senin de dediğin gibi artık havaalanlarında ve kapıkule'de, biz cennet vatanımızı çok özledik diyen gözleri yaşlı gurbetçilerin birbirlerini ezdiklerini görürüz.
Dostum diyorum ya biz Türklerin kanında zoru görünce kaçmak var Almanya zorlama yapsada yapmasada Türkiye ye gecici, kalıcı olarak demiyorum gecici olarak gelecek çok kişi var.

46c FBI dan çok yetkim var ulan benim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kolay kolay hiçbir gurbetçi bırak başkasının ülkesini, kendi ülkesi için bile bir düşünür, şimdi sorsan hepsi vatan millet sakarya çeker ülkem için asarım keserim ama yarın birgün savaş çıksa bu adamları %60'nı bulamazsın yüzdelik kısım için iyimser bile konuşmuş olabilirim.

Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
savasir mi dersen sanmam fakat savasmali mi dersen kesinlikle derim. belki trde olsa acliktan olucek olan adamlar orda luks hayati yasiyo ve onlara bunu veren Almanya. dolayisiyla Almanyaya cok sey borclular

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
siz almanya da mısınız ? ve bence savaşmazlar :D

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Savaşmazlar grubetci bavullarını toplayıp kaçacak ülke ararlar , onlara kim ev sahipliği yapacak tabiki Türkiye yol geçen haniyiz sonuçta

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
türkiye cennet diyen adamın hiçbir ülkeye faydası yoktur uzaya fırlatmak lazım

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
10 Ekim 2022 alman büyükelçiliğinin vurulmasından sonra aklıma gelen soru.
Biliyorsunuz, almancı dayılar "alamanya'da ehonomi çoğ berbad, yiyeceh bılgır bulamıyıh, türgiye çoğeyi" deyip "e türkiye'ye gelin öyleyse" deyince "düzenimiz burda yiğenim çıcıh yeni kindergartene başladı yohsa gelmezmiyik" diyerek, tüm zor koşullara rağmen almanya'da yaşamayı tercih ettiklerini söylüyor. Savaş avrupa'nın kapısına dayanmış durumda. e yarın almanya'da seferberlik olsa bu dayılar sizce almanya için savaşır mı? Madem düzenin orada, madem ekmeği orada kazanıyorsun, yüce wehrmacht, aziz yuhanna şövalyeleri ve üstün alman menfaatleri için yallah cepheye.
Tr ye gelirler euroları falan bozdururlar yerler parayı.

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
türkiye mahvoldu şimdi bizde oraya kaçmayalım diye yalan uyduruyolar kendileride farkında aslında

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Onlara çok güzel bahane çıkar yeğenim bizim orlarda güzel değil ki savaş felan var derler

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
10 Ekim 2022 alman büyükelçiliğinin vurulmasından sonra aklıma gelen soru.
Biliyorsunuz, almancı dayılar "alamanya'da ehonomi çoğ berbad, yiyeceh bılgır bulamıyıh, türgiye çoğeyi" deyip "e türkiye'ye gelin öyleyse" deyince "düzenimiz burda yiğenim çıcıh yeni kindergartene başladı yohsa gelmezmiyik" diyerek, tüm zor koşullara rağmen almanya'da yaşamayı tercih ettiklerini söylüyor. Savaş avrupa'nın kapısına dayanmış durumda. e yarın almanya'da seferberlik olsa bu dayılar sizce almanya için savaşır mı? Madem düzenin orada, madem ekmeği orada kazanıyorsun, yüce wehrmacht, aziz yuhanna şövalyeleri ve üstün alman menfaatleri için yallah cepheye.
kanki sözüm meclisten dışarı ama aralarında savaşacak sayısı %10 falandır , zira senin bahsettigin " düzenimiz var yigenim " ciler bırak almanya için savaşmayı bana öyle geliyorki bu kadar özsaygısız insanlar ailesi için bile savaşmaz yeterki uygun şartlar oluşsun yani bir insanın en başta kendine saygısı olur bu kafadaki adamlarin kendine saygısı olmadıgı ve cehalet içinde yüzdükleri için umarsızca yalan söyleyerek gülünecek derecede komik düşüyorlar bu zeka seviyesinin savaşın ne olduğundan bile haberi olmadığını varsayarak söylüyorum olurda savaş çıksa bunlar havai fişek patliyor sanar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...