Onaylı Üye
arkadaşlar r7 3700x mi i7 8700k mı?
r7 36mb i7 12mbKaç MB ler ?
çok teşekkür ederim ellerine sağlık düşünücem tekrardan sağolÖncelikle merhaba yıllar boyu intel fanboy olduğum için son yıllarda bu fikrimin değişmesi için ryzen işlemciye geçiş yaptım. Bu geçişimin ardından ise fikirlerimi yazacağım İntel yıllar boyu iyi işlemciler üretmesi ile bilinirken AMD önceki yıllarda kötü işlemciler nedeni ile ve ısınma problemleri ile tercih edilmiyorlardı. İntel günümüzde de aynı mimari ve aynı mantık ile yoluna devam ederken AMD kendisine inovasyon getirerek son yıllarda intel´den daha güçlü işlemciler üretmeye başladı. Yani teknoloji her zaman ilerler ve aralarındaki rekabet her zaman devam eder. Şu son 2 yıldır AMD Ryzen serisi İntel serilerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama önümüzdeki yıllarda ise İntel bu durumu aşabilir ve AMD firmasından daha iyi işlemciler çıkarabilir. Teknoloji ile yarışamıyoruz. İ7 8700K 12 Thread sahip iken Ryzen 7 3700X 16 Thread sahip. Çoklu çekirdek performansında bilgisayarında her şeyde eşit performans almak istiyorsan Ryzen 7 3700X´ten yana tercihin olmalı.
tamamdırR7 derim o zaman
teşekkür ederim cevapın içinr7 3700x kendim kullanıorum şiddetle tavsite ederim
Rica ederim dostum başka sormak istediği sorular varsa çekinmeden sorabilirsin uzun yıllar İntel kullandım ve son bir buçuk yıldır Ryzen kullanıyorum seve seve cevaplarım.çok teşekkür ederim ellerine sağlık düşünücem tekrardan sağol
Post automatically merged:
tamamdır
Post automatically merged:
teşekkür ederim cevapın için![]()
sağolr7 öneririm