Hangi işletim sistemi tercih edilmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kesinlikle win10 win 11 in çok eksiği var daha tam anlamıyla verim alamazsın

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
kod falan yazıyorsan linux
fakat normal kullanım için windows kesinlikle

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Windows 10 yükle geç.Windows 11 rin daha çok yolu var bence.Hala eksik özellikleri var.Kullanıcılar talep etsede açmıyolar bazı özellikleri.Sürükle bırak yok mesela.

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI

MacOS

MacOS işletim sistemi Apple marka bir notebook (MacBook) aldığınızda içerisinde yüklü gelen işletim sistemidir. Hackintosh ile destekleyen donanımlara sahip bir bilgisayara da MacOS işetim sistemi kurulabilir. MacBook harici bir bilgisayara kuracaksanız kurmanın oldukça zahmeti olduğunu söyleyelim.

Performans açısından diğer işletim sistemlerine göre oldukça performanslıdır. Güvenlik konusunda da Windows’dan çok daha güvenlidir.

MacOS işletim sistemi oyun oynamaya fazla elverişli değildir, Valorant, CS:GO gibi ortalama oyunları normal ayarlarda oynayabilseniz de yüksek oyunlarda sizi üzecektir. MacOS işletim sistemi iş için elverişlidir. Eğer bilgisayarınızı yazılım, grafik tasarım gibi iş için kullanacaksanız ve ayrıca diğer günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir işletim sistemi arıyorsanız MacOS tercih edebilirsiniz.

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI

MacOS

MacOS işletim sistemi Apple marka bir notebook (MacBook) aldığınızda içerisinde yüklü gelen işletim sistemidir. Hackintosh ile destekleyen donanımlara sahip bir bilgisayara da MacOS işetim sistemi kurulabilir. MacBook harici bir bilgisayara kuracaksanız kurmanın oldukça zahmeti olduğunu söyleyelim.

Performans açısından diğer işletim sistemlerine göre oldukça performanslıdır. Güvenlik konusunda da Windows’dan çok daha güvenlidir.

MacOS işletim sistemi oyun oynamaya fazla elverişli değildir, Valorant, CS:GO gibi ortalama oyunları normal ayarlarda oynayabilseniz de yüksek oyunlarda sizi üzecektir. MacOS işletim sistemi iş için elverişlidir. Eğer bilgisayarınızı yazılım, grafik tasarım gibi iş için kullanacaksanız ve ayrıca diğer günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir işletim sistemi arıyorsanız MacOS tercih edebilirsiniz.
Mac os kuramayabilir.Hem kurması zor bilgi gerektiriyor hemde uyumlu sürücü bulamayabilir.

Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Windows 10 home single tercih edebilirsin daha sade ve akıcı

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Mümkünse alırken orjinal al freedos aldıysan w10 kur 25 tl ye key alırsın

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Mantıklı bir soru değil be, tabiki windows 10 kullanmalısın. Bilgisayarı yeni aldığına göre çok eski olduğunu düşünmüyorum, win 7 ye falan düşmene gerek yok. Windows 11 le de hiç uğraşma, linux la alakan yoksa da o topa hiç girme sen en iyisi windows 10 da rahat rahat devam et

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Windows 10 tabiki, Windows 11 yeni çıktığı için stabil değil belli bir zaman lazım onu kurmak için

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
revios kesinlikle en iyi optimizasyonu olan isletim sistemi bakmanı oneririm

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
win 11 e geçilir mi optimizasyon sorunu var mı ki ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...