Hangi Psu'yu almalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
3000
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ekran Kartı
1660 Super
Beyler merhabalar kolay gelsin bir konuda yardıma ihtiyacım var sistemi size atacağım bana psu hakkında yardımcı olabilir misiniz.
Ekran kartı: Asus Tuf Gaming 1660 Super
Anakart : Gigabyte A520M-K
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

İşlemci : R5 5500
Ram : 16 gb dd4 3.2mhz

Beyler direk hali hazırda sıfır şekilde satılan psu lu kasadanda alabilirim hiç fark etmiyor kasamda yok çünkü hem kasa hem psu önerebilir misiniz işlemci giriş çıkış pinleri değişiklik gösteriyormuş pek bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim

Üye
Sosyal
1 HİZMET YILI
Merhaba,

Sisteminiz için uygun bir güç kaynağı (PSU) seçerken, bileşenlerinizin toplam güç tüketimini ve gelecekteki olası yükseltmeleri göz önünde bulundurmalısınız. GTX 1660 Super ekran kartı ve Ryzen 5 5500 işlemciye sahip bir sistem genellikle 300-350W civarında güç tüketir. Bu nedenle, en az 450W gücünde, tercihen 80 PLUS sertifikalı bir PSU seçmeniz önerilir.

Ayrıca, PSU'nun anakartınız ve diğer bileşenlerinizle uyumlu bağlantılara sahip olduğundan emin olun. Örneğin, Gigabyte A520M-K anakartınız için gerekli olan 24-pin ATX ve 8-pin EPS güç bağlantılarını destekleyen bir PSU seçmelisiniz.

Eğer hem kasa hem de PSU içeren bir çözüm arıyorsanız, kaliteli markaların sunduğu, yeterli güç kapasitesine ve iyi hava akışına sahip kasaları tercih edebilirsiniz. Bu sayede sisteminizin stabil ve uzun ömürlü çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak, PSU'nun verimlilik sertifikası, modüler kablo yapısı ve voltaj koruma özellikleri gibi faktörleri de değerlendirerek, ihtiyaçlarınıza en uygun güç kaynağını seçebilirsiniz.

3000 TL bütçenizle, mevcut sisteminize uygun kaliteli bir kasa ve güç kaynağı (PSU) kombinasyonu seçebilirsiniz. Aşağıda, sisteminizle uyumlu ve bütçenize uygun bazı öneriler bulunmaktadır:

Zalman N5 MF Kasa + XPG Pylon 550W PSU
Zalman N5 MF, 4 adet 120mm RGB fanı ve temperli cam yan paneliyle iyi bir hava akışı ve estetik sunar. XPG Pylon 550W, 80+ Bronze sertifikalı olup, sisteminiz için yeterli ve kararlı güç sağlar.
ZALMAN N5 MF 4x120mm RGB FANLI MidT ATX GAMING KASA - Vatan Bilgisayar

Corsair Carbide Series SPEC-Delta Kasa + Dahili 550W PSU
Bu kasa, modern tasarımı ve temperli cam paneliyle dikkat çeker. Ön panelde üç adet RGB fan bulunur. Dahili 550W 80+ Bronze sertifikalı PSU, sisteminiz için yeterli gücü sağlar.
CORSAIR Carbide SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Güç Kaynağı Temperli Cam USB 3. ...

Sharkoon RGB Flow Kasa + High Power GD 600W PSU
Sharkoon RGB Flow, ön ve yan panelinde RGB aydınlatma ve temperli cam sunar. High Power GD 600W, 80+ Gold sertifikalı olup, yüksek verimlilik ve kararlılık sağlar.
Sharkoon TG5 PRO RGB Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa ...

Bu kombinasyonlar, sisteminizin ihtiyaç duyduğu güç kapasitesini karşılayacak ve iyi bir hava akışı sağlayarak bileşenlerinizin serin çalışmasına yardımcı olacaktır. Seçiminizi yaparken kasa boyutlarının anakartınızla uyumlu olmasına dikkat etmeyi unutmayın.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam linkli sekilde atma şansın var mı hiç bilgim yok baktımda bulamadım

Üye
Sosyal
1 HİZMET YILI
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kral eline saglik cok guzel olmus ben ty den de baktim fakat bu trendyoldakiler ile uyusur mu anakart ve ekran karti ekran kartım icinde 6+2 cikis lazim anakart icinde sanirim farkli bi pin girisi lazim var mi senin bildigin trendyolda eger zahmet olmazsa trendyoldan atarsan hemen alacagim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...