Hard Disk %100 kullanma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Arkadaş çok acil bilen kişiler yardım edebilir mi internette her çözümü denedim ama nafile Windows 10 pro kullanıyorum böyle olmuştu format attım yine aynı durum şu şekilde windowsun kurulu olduğu disk yani C: %100 kullanıyor diğer disk 0 kullanıyor normalde tam tersi olması gerekiyor Windows yüklü olan 0-1-10 gibi değerlerde çalışması gerekirken bu sorun meydana geliyor ve masaüstündeyken aşırı kasma oluşuyor. (Fotoğraf koymaya çalıştım fakat dosya türü ne hikmetse büyür diyor.)

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
HDD kullanıyorsan, Bad sector sorunu olabilir. Bad sector onarmayı deneyin. Bad sector onarımı yapmayanlar için youtubede "nasıl onarılır" yazıp video arayın birçok videoları çıkar.
Onardıktan sonra 100% disk sorunu devam edecek ise bad sector dolu aştı maalesef onarılmaz. Yeni disk satın almanız gerekmektedir.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
HDD kullanıyorsan, Bad sector sorunu olabilir. Bad sector onarmayı deneyin. Bad sector onarımı yapmayanlar için youtubede "nasıl onarılır" yazıp video arayın birçok videoları çıkar.
Onardıktan sonra 100% disk sorunu devam edecek ise bad sector dolu aştı maalesef onarılmaz. Yeni disk satın almanız gerekmektedir.
Teşekkür ederim

yanlış olmadık yalnız olduk
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
çok sağol dostum bunu arıyordum

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
HDD kullanımları genelde bu tarz sorunlar çıkartıyor, kalifiye olarak değiştirmek kesin çözüm olacaktır. SSD'ye geçiş yapmak gibi bir niyetin var ise bu tam zamanı. Wr %'si olarak işlemciye fazla yoğunluk biniyor bu sebepten dolayı bilgisayarın okuma hızı yavaşlıyor. Onarım olarak HDD'yi yapılandırmak çözüm olabilir, veri kaybını önlemek için biçimlendirmek yerine bölümlendirme yaparak sorunu çözebilirsin. Bölümlendirme için internet üzerinden HDD yapılandırma olarak aratabilirsin. İyi forumlar :)

kinda outta luck
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
muhtemelen bir dosya şişmiştir hdd değişmene gerek yok o şişen dosyayı bulup silebilirsin bir kac program var bu işlemi yapan

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
aynı sorun bende de meydana gelmişti formatla çözülmüştü

Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Ne yaparsan yap bu sorunun çözümü ssd'dir.
Çünkü win 8 ve üzeri işletim sistemleri ssd'ye göre tasarlanmıştır.
Onun için bir adet ssd alıp bu sorunu çözebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Eğer öyle bir sorun yaşıyorsan disk satın alman gerekebilir

Üye
Sosyal
5 HİZMET YILI
Hocam çok eskiden kendi bilgisayarıam format attığımda karşılaştığım bir sorundan bahsediyim.
Durmadan windows format setupunu kuruyordum ve kurdukca harddisk duruyordu yani formatın üzerine format atıyordum belki bu sorunla karşılaşmiş olabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
bende de aynı sıkıntı olmuştu kaç kere sıfırlatsam da fayda etmedi işlemciye macun süründe garip şekilde sorun ortadan gitti

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
dostum dosya sıkışmış olabilir onu bi kontrol et istersen.

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
hddde sorun olabilir değiştirebilir veya hdd regenerator ile düzeltebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bence bir malware programı kur ve tarama yaptır trojen vbgirmiş olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...