Harddisk değiştirdim. PC açılmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Arkadaşımın laptobu açılmıyordu. Harddisk kaynaklı bir sorun olduğunu düşünerek harddiski değiştirdim. Windows logosunda takılı Kalıyordu. Dedim ki heralde bu harddiskin içindeki driverlar falan başka bir PC için olduğu için açılmıyordur. USB belleği taktım. Format paneli geldi. İşte ekranda C ve d diski var. C'ye tıkladım bir 10 dakika falan bekledim hata verdi. D'ye tıkladığımda da aynı hata verdi. Format atılmıyor bari sorun gidereyim dedim. Sistem geri yükleme falan çalışmıyor hata veriyor. Bilgisayarı sıfırla dedim. Bir 10 dakika falan bekledim Windows sürücüsü kilitli olduğu için sıfırlanamıyor hatası verdi. Yeniden başlattım bilgisayarı. Yine USB diskten çalıştırdım. Format panelinde d ve c'yi biçimlendirdim. Yani harddiskin içi boş. Artık Windows yükleyeyim dedim harddiske. Yine 10 dakika falan bekletti hata verdi.

Sizce bu sorun çözülebilir mi? Harddisk mi sorunlu yoksa bilgisayar mı? Harddisk değiştirdim bu arada dediğim gibi. Arkadaşımı heveslendirmiştim yapacağım diye. Yarın vereceğim laptobu. Arkadaşımın yüzünü kara çıkarmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

TEK TABANCA
Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
harddisk arızalı veya windows kurulmamış olabilir bilgisayar tamir yerlerine götütrürsen sorun çözülebilir

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
HDD sorun olmaz fakat attığın format ta sorun olabilir laptop UEFI destekliyor ise başka bir bilgisayardan güncel bir Windows indirip (.iso) Rufus ile USB yazdırıp, temiz kurulum yapman gerekiyor.

Seçkin Üye
10 HİZMET YILI
Kardeşim Belkide Windowsun Kurulu Olduğu Hardiski Cıkarmış Olabilirsin

Uzman Üye
8 HİZMET YILI
USB diskim hali hazırda var. Ama harddiski masaüstü pc'me taktığımda yine laptoptaki sorunlarla boğuştum. Sorun Cidden UEFI olmasıyla mı alakalı? Bir de ide AHCI ayarı değiştirdiğim zaman farklı hatalar çıkıyor.

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
normal çünkü içinde hiç bir işletim sistemi yok usb den veya dvd den boot etmen gerekir.

Uzman Üye
8 HİZMET YILI
İşte usbden boot Edip format paneline geliyorum. Yine hata veriyor.

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
USB diskim hali hazırda var. Ama harddiski masaüstü pc'me taktığımda yine laptoptaki sorunlarla boğuştum. Sorun Cidden UEFI olmasıyla mı alakalı? Bir de ide AHCI ayarı değiştirdiğim zaman farklı hatalar çıkıyor.
Dediğimi yap olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...