Harici ekran kartını taktığımda görüntü gelmedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Harici ekran kartını taktığımda görüntü gelmedi çıkardım onboardada gelmiyor pc açlmıyor açma tuşuna bastığımda hddnin dönme sesini duyabiliyorum fanla r çalışıyor ama tekrar tuşa bastığımda sanki hiç bir şey olmamış gibi tık kapanıyor

sistemi kasadan dışarı kurup ramli ramsiz ramleri tek tek deneyerek,silgi ile silerek gereksiz olan tüm donanımları iptal edip işlemci ram ve ekranı bağlayarak da çalıştırmayı denedim bios pilini çıkarıp beklemeyi tüm kabloları gözden geçirdim sanırım anakartım ölüye çıktı fakat bilmediğim bir şey vardır söylerseniz sevinirim

İlginiz için şimiden teşekkürler

Cehalet Mutluluktur
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
her olasılığı denemiş ve sonuç alamamışsın. imkanın varsa farklı bir güç kaynağı ile dene emekliye ayrılmış olabilir. onun harici sistem hatalarında genellikle hatanın nereden kaynaklandığını tespit edebilmen için kasadan bip sesi gelir. aralıklarla kaç adet bip sesi geldiğini tespit edip anakart üreticinin sitesinden hatanın nedenini öğrenebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
her olasılığı denemiş ve sonuç alamamışsın. imkanın varsa farklı bir güç kaynağı ile dene emekliye ayrılmış olabilir. onun harici sistem hatalarında genellikle hatanın nereden kaynaklandığını tespit edebilmen için kasadan bip sesi gelir. aralıklarla kaç adet bip sesi geldiğini tespit edip anakart üreticinin sitesinden hatanın nedenini öğrenebilirsin.
onboard ses çıkışından bip sesi geliyordu fakat bip sesi ile doğru oranda led de yanıp sönüyordu fakat bu böyle bastığımda çalışıp bastığımda duruyor hdd ibareside tuşa basarken yanıp sönüyo

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
eğer klavye ve maus çalışıyorsa sorun ramlerde değildir. güç kaynağını çalıştığınıda pcnin açıldığından anlayabilirsin. sorun anakarttaysa bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyip tekrar takıp test etmelisin. işlemcinin bozulmasına imkan vermiyorum takarken pinini kırmadığın sürece geriye bir tek ekran kartının bozuk olması kalıyor.

Kovala Risk Al yada Karala Kıskan
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Ekran kartı yerini değiş pc arkasında farklı bir ekran kartı girişi daha olması lazım benım de basıma gelmıstı aynı olay ekran kartı yerini değiştirdim düzeldi

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ekran kartı gırıslerını bı kontrol etsene kırlı olabılır toz kalıntısı ya da oksıtlenme
girişlerin hepsine baktım malesef
Post automatically merged:

ekran kartını cıkar taktıgın yerı sılgıyle sıl dene
sistem çalışmıyor.. sadece fanlar dönüyor
Post automatically merged:

Ekran kartı yerini değiş pc arkasında farklı bir ekran kartı girişi daha olması lazım benım de basıma gelmıstı aynı olay ekran kartı yerini değiştirdim düzeldi
display port çkışına takabilirim fakat sistem çalışmıyor h ocam tuşa bastığında fanlar dönmeye başlıyor herşey normal gibi hdd çalışıyor fakat grüntü ses gelmiyor klavye mauseın çalıştığındanda emin değilim tuşa bastığım anda kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...