Onaylı Üye
Yaklaşık 6-7 senelik bilgisayarım var ve HDD kullanıyorum. Haliyle çok yavaş, oyunların açılması,haritaların yüklenmesi vs.vs. Yeni ssd almak istiyorum ve tabii ki de şu an kullandığım HDD'nin okuma/yazma hızından daha yüksek bir SSD almak istiyorum.Fakat şu an kullandığım HDD'nin okuma/yazma hızını bir türlü bulamadım.
1-) CMD'de "winsat disk -read -ransize 524288 -ran -drive C:" komutunu kullanarak HDD okuma :30mb/s --- yazma: 130mb/s gösteriyor.
2-)Crystal Disk Mark proramında; okuma: 155mb/s --- yazma: 146mb/s gösteriyor.
3-)HD Tune Pro programında; okuma: 152mb/s --- yazma: (Uygulama paralı olduğu için göremedim)
Ben bu denediğim yöntemlerden hangisine inanayım?
Edit: Bir kaç daha test yaptım, o testler de de yazma hızı ort 30mb/s oldu. Bu değere yakın olduğu için ben Winsat'a güvenmeyi tercih ettim konu kapanabilir.
1-) CMD'de "winsat disk -read -ransize 524288 -ran -drive C:" komutunu kullanarak HDD okuma :30mb/s --- yazma: 130mb/s gösteriyor.
2-)Crystal Disk Mark proramında; okuma: 155mb/s --- yazma: 146mb/s gösteriyor.
3-)HD Tune Pro programında; okuma: 152mb/s --- yazma: (Uygulama paralı olduğu için göremedim)
Ben bu denediğim yöntemlerden hangisine inanayım?
Edit: Bir kaç daha test yaptım, o testler de de yazma hızı ort 30mb/s oldu. Bu değere yakın olduğu için ben Winsat'a güvenmeyi tercih ettim konu kapanabilir.
Son düzenleme: