Hdd Okuma/Yazma hızı öğrenme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Yaklaşık 6-7 senelik bilgisayarım var ve HDD kullanıyorum. Haliyle çok yavaş, oyunların açılması,haritaların yüklenmesi vs.vs. Yeni ssd almak istiyorum ve tabii ki de şu an kullandığım HDD'nin okuma/yazma hızından daha yüksek bir SSD almak istiyorum.Fakat şu an kullandığım HDD'nin okuma/yazma hızını bir türlü bulamadım.

1-) CMD'de "winsat disk -read -ransize 524288 -ran -drive C:" komutunu kullanarak HDD okuma :30mb/s --- yazma: 130mb/s gösteriyor.
2-)Crystal Disk Mark proramında; okuma: 155mb/s --- yazma: 146mb/s gösteriyor.
3-)HD Tune Pro programında; okuma: 152mb/s --- yazma: (Uygulama paralı olduğu için göremedim)

Ben bu denediğim yöntemlerden hangisine inanayım?

Edit: Bir kaç daha test yaptım, o testler de de yazma hızı ort 30mb/s oldu. Bu değere yakın olduğu için ben Winsat'a güvenmeyi tercih ettim konu kapanabilir.

Son düzenleme:
Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Crystal Disk kullanıyorum ben ihtiyacım olduğu zaman ona göre işime bakıyorum istersen ona güven derim

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
USBDeviewi Denedinmi ? Ben onu kullanıyorum istersen bir o programda dene.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Crystal disk yerine HD Tune ile yap çünkü ben yaşadım HDD okuma yazma hızını çok düşük gösteriyordu.

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Doğru olanı tercih etmişsin. Sistem içerisindeki logların birbirine bağlı olan algoritmaları yalnızca term ya da PShell üzerinde %100 sonuç ile görüntülenebilir. Diğer sonuçların bu denli farklılıklar elde etmesinin sebebi ise kullanılan data miktarı, veri akış hızını yenilemede düşüş yaşattığı için 3.Parti uygulamalar Anakart loglarına erişim iznini elde etse dahi akış hızını göremez. Bu da yapılan işlemlerin doğru sonuç vermemesine sebebiyet verir.
Tercihin tamamen doğru, iyi bir SSD alarak bilgisayarının performansını arttırmanı dilerim.
İyi forumlar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...