Her ayda 1 kere olan virüs (?)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Genelde ayda 1 kere oluyor. Görev yöneticisine baktığımda her zaman ki gördüğüm şeylerden başka birşey yok... Ama windows defender "C:\ProgramData\Windows\Profile\service.exe" ve "C:\ProgramData\Windows\dlchosts.exe"
Diye 2 tane buluyor. Malwarebytes ile tarattığımda 11 tane miner buluyor, lakin ekran kartımda sanal ve fiziksel hiçbir ısınma yavaşlama yok. tekrar arattığımda ise hiçbirşey bulmayıp temiz oluyor ki zaten bilgisayar yine yüksek performanslı oluyor (o program dahilken de iyi performanslıydı). Denetim masasına, başlangıç programlarına ve görev yöneticisine baktım ama birtürlü buna sebep olan şeyi bulamadım. Belki hiç virüs değildir?

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Genelde ayda 1 kere oluyor. Görev yöneticisine baktığımda her zaman ki gördüğüm şeylerden başka birşey yok... Ama windows defender "C:\ProgramData\Windows\Profile\service.exe" ve "C:\ProgramData\Windows\dlchosts.exe"
Diye 2 tane buluyor. Malwarebytes ile tarattığımda 11 tane miner buluyor, lakin ekran kartımda sanal ve fiziksel hiçbir ısınma yavaşlama yok. tekrar arattığımda ise hiçbirşey bulmayıp temiz oluyor ki zaten bilgisayar yine yüksek performanslı oluyor (o program dahilken de iyi performanslıydı). Denetim masasına, başlangıç programlarına ve görev yöneticisine baktım ama birtürlü buna sebep olan şeyi bulamadım. Belki hiç virüs değildir?

"C:\ProgramData\Windows\Profile\service.exe"
"C:\ProgramData\Windows\dlchosts.exe"
bu bahsettiklerin hile mi oluyor anlamadım ?

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
virüs olup olmadığını anlamak için dosyayı kopyalayıp virustotal'de taratabilirsin

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Bence sen o kadarda emin olma iyice araştır derim
Çünkü bazı miner programlar var ki pc kullanıcısına belli ettirmeden çalışıyor
❤❤❤

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bir an önce kaldırmanın yolunu bul çok büyük sıkıntıya düşeceksin

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

bu ikisini yükleyip 1.sinden başlangıçta çalışanlara 2.sinden ise tam tarama yapar mısın?

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bence sen o kadarda emin olma iyice araştır derim
Çünkü bazı miner programlar var ki pc kullanıcısına belli ettirmeden çalışıyor
❤❤❤
Sanalda değiştiriyor olabiklir ama fiziksel olarak ta pek etkilemiyor. Şu an virüsten iz yok... ama benim sorduğum kısım bunu tekrarlayan programı bulamazmıyım?

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sanalda değiştiriyor olabiklir ama fiziksel olarak ta pek etkilemiyor. Şu an virüsten iz yok... ama benim sorduğum kısım bunu tekrarlayan programı bulamazmıyım?
Anti virüs programlarü tam olarak silmez bazen anti virüsün taradıgı dosya konumundan komple silmeye bak programramı ben böyle yapıyorum dostum.

❤❤❤
Post automatically merged:

combofix dene dostum
Combofix sadece malware yazılımlar için etkili fakat miner gibi virüsleri bulamıyor ❤✅

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Aynı virüsle ben de karşı karşıya kaldım, bir süre sonra anti virüsleri işlevsiz kılıyor silmeye çalışsan da antivirüsle silemiyorsun, onun için önerim daha o raddeye gelmeden denetim masasından arka planda çalışanları inceleyip, virüs totalde taratıp, bulursan durdurup, konumuna gidip silmen.

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Aynı virüsle ben de karşı karşıya kaldım, bir süre sonra anti virüsleri işlevsiz kılıyor silmeye çalışsan da antivirüsle silemiyorsun, onun için önerim daha o raddeye gelmeden denetim masasından arka planda çalışanları inceleyip, virüs totalde taratıp, bulursan durdurup, konumuna gidip silmen.
Denetim masası demişim, görev yöneticisi demek istedim :)

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI

bu ikisini yükleyip 1.sinden başlangıçta çalışanlara 2.sinden ise tam tarama yapar mısın?
Tarama sonucu hiçbirşey çıkmadı ve ilk program da yazan tüm exeleri kendim baktım. Bir sorun yok :D Sanırım biraz fazla paranoyak oldum xd

Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Arkadaşım Nod32 yükle ön yükleme taratması yap Özel Tarama kısmından. Daha sonra yeniden başlat pc yi başlangıç aşamasında bir daha tarama yapıyor otomatik. Yardımcı oaclaktır eğer virüs varsa.

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bu vurısler bıtırdı bızı vallaa arkdas cok sıkıntılı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...