Her Soruya Cevap Verilir , Fakat Hiçbir Sual Sorulmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar bu kısımda din ile ilgili , islamiyet ile ilgili aklınıza takılan soruları sorun , elimden geldiğince cevaplayayım

Kazanımlar :
1) Soruyu soran gereken cevapla kendini tatmin eder
2) Soruyu cevaplayan eksik kaldığı yerde araştırma yapıp itmam eder
3) Soruyu sormaya çekinen kişilerde bu sorulardan ve cevaplardan istifade eder .

Kaynaklar :
1) Kuran-ı Kerim
2) Sahih hadis kitapları
3) Risale-i Nur
4) Fıkıh kitapları

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
elhamdülillah müslümanım ama şunu merak edıyorum allah çok büyük bize ihtiyacı yok haşa bizim ona ıhtıyacımız var ve herşeyi onceden bılıyordu neden bızi yarattı ve zaten neyin ne zaman olacagını ve kımın cennete ve cehenneme gıdecegını bılıyor neden bızı dünyaya getirdi yani biz olmasak yapamazmıydı neden bız varız kısacası

Üye
7 HİZMET YILI
elhamdülillah müslümanım ama şunu merak edıyorum allah çok büyük bize ihtiyacı yok haşa bizim ona ıhtıyacımız var ve herşeyi onceden bılıyordu neden bızi yarattı ve zaten neyin ne zaman olacagını ve kımın cennete ve cehenneme gıdecegını bılıyor neden bızı dünyaya getirdi yani biz olmasak yapamazmıydı neden bız varız kısacası
Aynn katılıyorum sana ve her zamanda kendime bu soruyu sorarım ama deli değilim :D

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Aynn katılıyorum sana ve her zamanda kendime bu soruyu sorarım ama deli değilim :D

Soruyu iyi anlayalım "Allah bizim ne yapacağımızı , cennet veya cehennemden hangisine gideceğimizi biliyor öyle ise bizi neden dünyaya yolladı" demek istedin .

1) Şimdi burada kural şu "Her güzel , kendi güzelliğini göstermek ister"

Mesela sen iyi bir ressamsın ama çook iyi çiziyorsun senden iyi resim yapan yok . Sen resim yapmasan bu ahmaklık olmaz mı ? Yada sen çok iyi bir futbolcusun Ronaldo bile yanında fıs kalır sen futbol oynamasan mantıklı olur mu ?

Aynen öyle de Allah herşeyi en güzel bir surette yaptığı için , hem kendi cemalini (güzelliğini) hem kemalini (mükemmeliğini) yarattığı varlıklara gerek onların üzerinde gerekse daha başka yarattıkları üzerinde gösteriyor göstertiyor.

Diğer açıdan "Cennet ve cehenneme gideceğimizi biliyor neden dünyaya yolladı" diyorsun

Şimdi şöyle düşün bir sınava gireceksin daha sınava girmeden hoca sen 20 aldın bir diğerine sen 90 aldın bir diğerine sen 100 aldın dese kabul edermisin ? etmessin demi bu adaletsizlik belki "Çalıştım ben daha iyisini alabilirim" diye düşünürdün demi demekki neymiş imtihansız yerleştirme adalet olmuyor . Aynen öyle de sen bu dünyada imtihan edilmezsen bu adalet olmayacaktı ve Allah'ın sıfatlarına ters düşecekti çünkü o El-Adl (Adaletli) ve El-Hakim (Her işinde fayda , hikmet gözeten"dir .

bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
forum da din hakkında konuşmak serbest mi ?

Griffin Premium
Ödüller
14
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bro ateist değilim ama bi soru soracağım şimdi ilk iki insan vardi Hz. Adem ve Hz. Havva ama 4 kan grubu var 2 si nerden geldi

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Cevap tatmin eder mi emin değilim fakat şöyle olabilir . İki farklı şeyin çaprazlanmasından ikiden fazla şeyler de çıkabiliyor . Bu taktirde 2 kan grubu varken karışımından , çaprazlanmasından vesaire de ikiden fazla çıkması muhtemel geliyor bana . Sadece şahsi görüşüm
Bro ateist değilim ama bi soru soracağım şimdi ilk iki insan vardi Hz. Adem ve Hz. Havva ama 4 kan grubu var 2 si nerden geldi

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Reis bende soru sormak istiyorum
Şimdi dinimizde kuzen evliliği haram değil. Şimdi benim akrabam var 2'si kuzenler sevmişler evlenmişler. Şimdi bunların 1. çocuğu ve 3.çocuğu sağlam.
2.olan kız çocukları vefat etti , şimdiki olan 4.çocukta akciğer hastalığımı ne var nefes almasında bi aletle nefes alıyor bilmiyorum. Bu çocuklara böğlesine acı ve eziyet çektirmek sence normal mi ? Neden yasak değil ?

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Ben de ilahiyat bölümü okumak istiyorum fakat bu sorulara nasıl cevap vereceğim abi , çocuğu gördüm çocuk nefes almakta zorlanıyor bu neden serbest

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Öncelikle Allah her hakim dir her işi hikmetle yapandır . Yaratmak onun elindedir verdiği canı almak da onun elindedir . Ayriyetten tanıdığım çoğu kuzen evliliği sonucu 3 çocukta hiçbir sorun olmayan aileler tanıyorum . Bu aslında biraz kişinin geçmiş yaşantısı ve o anki durumuyla ilgili bir durum ve takdir-i ilahi . Öncelikle canı vermek istemese vermeyedebilirdi . Ayrıyetten şu bakış açısıyla bakarsak , Allah insanı bu dünyaya imtihan için göndermiştir . Öyle ise herkesin kendine göre imtihanı olacaktır . Bu gibi durumlarda ailenin sabır etmesi imtihanı kazanmasına vesiledir . Ayrıyetten o çocuk da ileride ahirette eminim ki senden benden daha büyük mükafat alacaktır . Allah adl dır Adaletlidir unutmayın . Hiç bir kimseye çekemeyeceği yükü de vermez

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Ya orasını bende biliyorum ALLAH diğer tarafta daha fazla mükafat vereceğini benim tanıdığım kuzen evliliğinde çocuk sakat ve doktorlar bunu tavsiye etmiyor. Şu teknolojide Sadece %3-4'ü hasta olarak doğuyor peki eski dönemde nasıldı reis ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...