Her zaman çalışan PC durduk yere SSD yi görmüyor [ÇÖZÜLDÜ]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Herkese iyi geceler iyi forumlar, arkadaşlar PC yi açtım bı denetleme yapması gerekiyordu yaptıktan sonra SSD yi görmedi biostan falan baktım SSD yi görmüyor kablolarını tek tek denedim değiştirerek ama bı sonuç alamadım bilgisi olan veya benzerini yaşayıp tecrübe eden arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

Üye
6 HİZMET YILI
ben bilgisayarı tamire yolladıktan sonra böyle bi sorunla karşılaştım ssd'mi görmüyordu sonra windowsu sıfırladım düzeldi

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Vala kankam ne yaptığımı bilmiyorum denetleme den sonra HDD ye geçti PC win7 olarak

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
başka bi bilgiyara takıp denediniz mi peki? düşme çarpma vurma gibi bi olay başına geldıyse eğer ssdler ince hassas bir yapıya sahip olduğu için bozulmuş olabilir ona dikkat edin

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Ssd hicmi gormuyor win mi acilmiyor.biostan boot ayarlarini kont et.ssd nin kablosunu baska sokete takip dene tabi

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Disk birlestirme ssd ye zarar verir.format gerekebilir
Post automatically merged:

C ye sag tikla ozelliklerde oyle bi secenek var.bakim yaparken bazen o secenek otomatik cikabiliyodu sanirim

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Ssd hicmi gormuyor win mi acilmiyor.biostan boot ayarlarini kont et.ssd nin kablosunu baska sokete takip dene tabi
Darbe olayı yok, bilgisayar HDD de Windows 7 açılıyor ama benim sistemim WİN10 SSD de idi , boot ayarlarinda SSD görünmüyor sadece HDD ve vcd var önceden Ssd de oradaydı HDD bin kablolarını ve soketlerini denedim yine olmadı sorun ya SSD de yada yazılımsal bı olay formatlasam düzelir mi acaba .

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Sakin ol bicok defa ssd benimde basima geldi .ssd cikar hdd de cikar.psu anahtarindan kapat ve pc acma kapama tusuna basili tut.sonra ssd tak hdd takma oyle boot ayarlarini kont et.farkli soketler dene.sebebini bilmiyorum ama bakim yapinca beninde basima bicok kez gelmisti.bi sure sonra duzeliyor

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Sakin ol bicok defa ssd benimde basima geldi .ssd cikar hdd de cikar.psu anahtarindan kapat ve pc acma kapama tusuna basili tut.sonra ssd tak hdd takma oyle boot ayarlarini kont et.farkli soketler dene.sebebini bilmiyorum ama bakim yapinca beninde basima bicok kez gelmisti.bi sure sonra duzeliyor
Kanka söylediğini yaptım değişen bir şey yok HDD yi çıkardığım zaman "REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVİCE OR İNSERT BOOT MEDİA İN SELECTED BOOT DEVİCE AND PRESS A KEY" yazısı çıkıyor

Kanka tamam biosa girince göründü Sandisk çok saolasin :)

Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Ssd'yi tanımlayın youtube'da videoları var.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
kardeşim windowsu eski bir tarihe yüklemeyi dene başlata yaz eski diye en üstte çıkıcaktır windowsu eski tarihe geri yükleme diye ordan en eski tarihi seç yani sorunun olmadığı bi tarihi ve devam et sonrasında pc yeniden başlıyıcaktır ve 5 dk kadar bekliceksin tekrar açıldığında dene sorunun düzelicektir büyük ihtimalle

Kanka söylediğini yaptım değişen bir şey yok HDD yi çıkardığım zaman "REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVİCE OR İNSERT BOOT MEDİA İN SELECTED BOOT DEVİCE AND PRESS A KEY" yazısı çıkıyor

Kanka tamam biosa girince göründü Sandisk çok saolasin :)
aa sorunun düzelmiş iyi sevindim geçmiş olsun inşallah başka sorunlarla karşılaşmazsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...