Hesabımı nasıl korurum ve çalınırsa ne yapmalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
csgosupreme
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Hesabımı nasıl daha iyi koruyabilirim? Hesabım çalınırsa ne yapmalıyım?

Öncellikle Hesabınızın şifresini olabilidiğince karmaşık ve uzun tutmanız gerek. Şifrenizi Belirlerken "Doğum tarihi, ritmik sayılar, isimler, tuttuğunuz takımların ismi ve kuruluş yılı" gibi şifre türlerini kesinlikle kaçının.

Şifre işini hallettiğimize göre artık hesap ayarlarımıza daha detaylı bakabiliriz.

Hesabınızı korumanız için yapmanız gereken en önemli konular şunlar:
E-posta adresi eklemek.
Telefon numaramızı eklemek
2 Adımlı Giriş Yani "Two-Factor Authentication"

"Two-Factor Authentication" nedir?
Bu güvenlik sistemi “bilinen + sahip olunan” ilkesine dayanıyor. Burada “bilinen” sizin şifreniz ve “sahip olunan” da telefonunuz ya da fiziksel kimlik doğrulama cihazınız.
Örneklendirecek olursak, ben sizin instagram hesabınızı çalmak istediğimi düşünelim. Sizce Neler Yaparım? Oltalama yada şifre saldırısı yaparım. Hasbel kader hesabınıza girdim şifrenizi değiştirdim.

Eğer ilk başta hesabınızda Two-Factor Authentication olsaydı hesabınız çalınmayacaktı. Çünkü ben hesabınıza girmeye çalıştığımda başka bir cihazdan girdiğim için girişim onaya düşecekti ve ben hesabınıza giremeyecektim.

Hesabını nasıl geri alacaksın?

Sizin bundan sonra yapmanız gereken tek şey mail yada telefon numarası ile şifrenizi yenilemek olacaktır. Telefon numaranıza gelen kod ile tekrardan hesabınıza erişim sağlayacaksınız ve hesabınızı tekrardan ele alacaksınız. Hesabınızı geri aldıktan sonra şifrenizi hemen değiştirmeniz gerek.

Şimdi kayıt olduğunuz ya da önceden giriş yaptığınız sosyal medya sitesinde hemen güvenlik ayarlarından "Two-Factor Authentication" ayarını açın
ve kendinizi koruyun.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Elinize sağlık yararlı bir makale olmuş.

Ülkem Bayrağım Onurum
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Eline sağlık babayiğit iki faktörlü doğrulamanın önemini en iyi şekilde anlatmışsın :peepoNice:

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Eline Sağlık Çok Yararlı Bir Makale Hemen Hesabımda Deniyorum

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Bunları artık bu devirde yapmak şart korunmak için yoksa çalınma durumu riski artar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...