Hile nasıl programlanır? Nereden başlanmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Farklı bir tecrübe edinme amacıyla oyunlar için hile programlamak istiyorum, aktif olarak konu hakkında araştırmalarımı sürdürüyorum ve basit oyunlarda basit şeyler geliştiriyorum. Bu konuya ilgisi olan insanlara rehber olabilecek bir konu olmasını istiyorum.

Yorumlara deneyimli ve tecrübeli kişilerin bu konudaki deneyimlerini paylaşmalarını,
nelere dikkat edilmesi gerektiğini,
nereden başlanmalı,
örnek kaynaklar,
temel metedolojiler,
gibi konulara değinmelerini istiyorum. Kısaca başkalarınında yorumları okuyaraktan kendine bir şeyler katabileceği bir konu olmasını istiyorum.

Tecrübelerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?
Tecrübe ve bilgilerini bizimle paylaşanlar için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar uzun bir programlama geçmişim var :) emin olur neyle ne yazmam gerektiği hakkında bilgi sahibiyim. Başka insanlarında fayda sağlaması amacıyla daha detaylı ve açıklayıcı bilgiler paylaşmanızı rica ediyorum. Lütfen gereksiz yorumlar yapmayın.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bende çok deneyimli sayılmam hala öğrenemediğim pek çok şey var. ama deneyimlerimden şunları söyleyebilirim:

hile yazmak programlama bilgisi kadar bilgisayar bilgisi gerektirir. işlemcinin dilinden anlamanız lazım. belleğin ve işletim sisteminin çalışma mantığı, windows api, dinamik adresler ve statik adresler, assembly dili, byteler ve opcodelar, hexadecimal ve binary format, disk ve bellek yönetimi vb. uzar da gider. kurslardan ziyade kurcalayarak öğreniyorsunuz pek çok şeyi. aslında bir nevi yabancı dil öğrenir gibi bilgisayarın dilini öğreniyorsunuz.
buna da düşük seviyeli programlama deniyor.

yeni başlayanlara tek önerim pes etmemek olur muhtemelen. çünkü pes etmediğiniz sürece zaten gerisi geliyor.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
c# öğrenirsen kolay

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
GuidedHackingin serisi var bro ben oradan az çok birşey öğrendim, banada burada bir mod önermişti göz atmanı öneririm

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Yaklaşık 6 yıllık programlama ve 2 yıllıkda hile programlama tecrübelerimi izlediğim yolu sana aktarıcam. Bu soru daha önce forumda onlarca kez soruldu.

Burada asıl önemli olan şey sağlam bir iradeye sahip misin ? Sonuna kadar götürebilecek misin ? Yoksa yarı yolda pes mi edeceksin ? Hile programlamayı öğrenmek öyle günde 2-3 saat video izleyeyim hiç kodlama yapmayayım diyerek öğrenilmez bir kere bunu bilmemiz lazım. Eğer ben bunların hepsini sıkılmadan kaldırabilirim abi diyorsan o zaman konunun içeriğine dalalım.

Programlama geçmişin ne kadar var onu öncelikle bilmiyorum ama programlama bilmek özelliklede C++ bilmek anahtar gibi birşey. Bazılarının C# önerdiğini görüyorum yapmayın arkadaşlar. C#, C++ gibi güçlü ve daha derine inebilen bir dil değil. Yani ilk önce C++ temel seviyede öğrenmen gerek tavsiyem Udemyden kurs alıp bitirmen ve kursuda youtube'dan takıldığın konunun videolarıyla desteklemen.Bu dili pekiştirmen zaten 1-1.5 ayını alıcak(Sadece temeli) Çünkü C++ derin bir dil ve bu dil ile yapabileceğin çok şey var ve aynı zamanda güncellenen bir dil. Sürekli C++ kodlarken yeni şeyler öğrendiğini farkediceksin zaten.

C++ TEMELİNİ KAPTIM PEKİ YA SONRA?
Peki şimdi işin asıl mutfak tarafına gelelim. Hile nasıl kodlanır hangi yöntemler kullanılır ?
  • Oyunun hafızasındaki değerleri değiştirerek yararımıza kullanma

( Bu değerler RAM'de rastgele addresslere yerleştirilir ve bu değerleri değiştirmek için ya CheatEngine gibi hafızaya müdahale eden program kullanırsın yada kendin kodlama dilini kullanarak C++ ile Windowsun bize sunduğu hafıza değiştirme fonksiyonlarından bazılarını kullanırsın. ReadProcessMemory WriteProcessMemory gibi) bu sayede hafızadaki Can Mana gibi değerleri değiştirebiliriz.

• Oyunun kod akışını değiştirerek yararımıza kullanma

Oyunlarda bazı işlemleri gerçekleştirmek için kodlama dillerindende aşina olucağımız fonksiyon denilen kod bloklarını çağırır. Örneğin DiğerOyuncuyaHasarVer() Oyun bu tür işlemleri gerçekleştirmek için bu gibi fonksiyonları çağrır.Peki biz naparız ? DiğerOyuncuyaHasarVer() fonksiyonunun yapıcağı işlemleri değiştiririz.Örneğin bu fonksiyonda diğer oyuncuya ne kadar hasar vuracağımız hesaplanıyor olabilir.Biz bu fonksiyonun kodunu kendi kodumuz ile değiştirebiliriz örneğin diğer oyuncuya 50 hasar vermek yerine 9999 hasar verebiliriz. İşte bu tür fonksiyon işleyişini değiştirdiğimiz olaylara fonksiyon hooklama deriz.Hooklama işlemi aslında programın işleyişini değiştirmek için araya soktuğumuz kendi kodu çalıştırmamız olayıda denilebilir. Hooklar fonksiyonun işleyişine değiştirmenin aksine fonksiyona gelen bilgileri okumamızada yardımcı olabilir. Hooklama işlemini yapabilmemiz için Temel-Orta Seviye Programlama ve Çok basit seviyede Assembly bilgisi gereklidir.

Tabi siz bunları yaparken AntiCheatin eli armut toplamıyor :D Günümüzde eski oyunlarda sağlam Anticheat olmayabilir fakat artık yeni çıkan oyunların çoğunda güçlü Anticheat var diyebiliriz ve yukarda saydığım işlemleri yapmanız epey zor olabilir. Yukardakiler zaten basit seviye bu yolda devam etmek istiyorsan daha ileri seviye ve daha karmaşık işlerin içine girmen gerek. Debugger kullanıp runtimeda oyunun hafızasını gözetliyebilirsin yada fonksiyonlara breakpoint koyup program akışına pause atıp arkaplanda neler gerçekleştirdiğini görebilirsin. Tabi bunun için Assemblyde bilmen gerek artık ve tabikide Anticheatler debugger programlarını sevmez :) Debuggerlin olayı programı çalışırken analiz etmemiz içindir aslında. Bunun dahada ilerisinde gidip Tersine mühendislik öğrenip programın kodlarını statik olarak IDA gibi programlarla inceleyerek oyunun genel işleyişi hakkında daha iyi bilgiye sahip olabiliriz. Tabiki bu yeni başlayan birisi için çok çok ileri seviye. Bunları yazarken yoruldum :D Sana tavsiyem benim yaptığım gibi youtubedan Guidedhacking hile serisini izleyip bitirmen. Malesef az çok ingilizce bilmen gerek ve Türkçe kaynak yok denicek kadar az bu konuda. Bu seriyi bitirdikden sonra zaten hile kodlama konusunda az çok bir bilgiye sahip olucaksın. Benim Guidedhacking tavsiye etmemin sebebi bu hile kodlama işini bu adamlardan başka daha güzel ve yeni başlayanlara güzel olucak şekilde anlatan başka bir yer yok benim gözlemlediğim kadarıyla. Benim bugüne gelmemin sebepleridir kendileri. Zamanında 10 dolara 1 senelik key almıştım siteleri için şuan çok pahalı keyi önermem. Yukarda yazdıklarımın çoğu giriş seviyesi içindir dahada ileri gidip günümüz Anticheatlerini aşman için artık Windowsun nasıl işlediğini ve Windowsa nasıl müdahale ediceğini veya Windowsda kendi kodlarını nasıl çalıştırabileceğini (Kendin driverini yazıp kendi kodunu Anticheatlerde gözükmeyek şekilde kodlamak) gibi daha ileri seviye yöntemleri öğrenmen gerek.

Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
senin sorunun cevabı buralarda değil Youtube, Kursları izlersen gelişirsin

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
youtube kurslarında daha çok gelişirsin ama ben işte biraz daha türkçe kaynak olsun felan diyosan direkt hile öğrenmezsin ama udemy iyi

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
C++ sadece yeterli olmaz pyhton da lazım selamlar

Toprakla aramdaki mesafe kadar hayat değil uzun…
Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
öncelikle bir kaç dili çok iyi olmasa da biraz bilmen gerekiyor ve öğrendiklerin ile alıştırma yapman gerekiyor bi site vardı bulabilirsem atıcam sana bir kaç örnek veriyor ve sonrasında sen uygulamaya çalışıyorsun

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Kanka hile için en iyi kaynaklar yurtdışı forumlar. Oradalarda sırf bu iş için kurulan özel forumlar mevcut. Danışabileceğince çok sayıda kişi var

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
modlar yardımcı olabilir kanka bi şansını deneyebilirsin

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
youtube'da birsürü c++ ve c# ile alakalı dersler var izleyerek kavramalısın genelde c++ ve c# kullanılıyor sonra yavaştan basit oyunlarda başla yavaş yavaş öğrenirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Udemy'de bunun eğitimleri var ve çok iyi eğitim videoları var paralı cüzi miktarda. 7- 8 ayda ben dbd gibi oyunlarda hile yazmaya başladım sonradan geliştirdim hergünde geliştirmeye devam ediyorum. Kısacası c++ , c+ , python ve kesinlikle en önemlisi ingilizcenin çok ama çok iyi olması gerekiyor eğer ileri düzeyde bir hile yazmak istiyorsan ingilizce şart ve network ağı nasıl çalışır işlemci , hostlar nedir ne değildir ram arkada ne yapar vb şeylerin teknik herşeyi öğrendikten sonra kodlamaya başlanır önce ne yaptığını bilmen lazım.

BONUS: Matematikte çok önemli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...