Hile Yazma , Yayma ve Kullanmanın Cezası nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Hile yapmak
Yaymak veya kullanılmasına sebebiyet vermek ne gibi sonuçlar doğurur.

Ciddi bir suçmudur ?
Suç ise nasıl bir suçtur ve cezası nedir ?

Bu soruların cevabı verebilecek birini arıyoruz ben değil eminim birçok kişi arıyordur.

Özellikle cevap beklediğim bilgin insanlar ♥ 》 @LeftSpace / @nader11ndeu / @ioz / @CauS

:)

gothboiclique
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Bana göre türk oyunu olmadıkca hile yapıp kullanıp yada yaymanın çok birşey olcağını sanmıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
1-3 yıl arası hapis cezası

Griffin Premium
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
İllegal bir yol olduğu için hapis veya para cezası olarak değişmektedir. Evet ciddi bir suçtur çünkü hile yaptığın oyun bir şirket veya markalaşmış kurum ise bu illegal yoldan hak yemek manasına geliyor. Hatta bu yüzden çinde PUBGM hile yapan bir çok insan tutuklandı. Geçmiş yıllar da wolftü hile yapan türk bir arkadaşımız da hapis cezası yedi. Riskli işler kısaca.

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun “Bilişim Alanında Suçlar” başlıklı onuncu bölümüne 24.03.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile 245/A numaralı ve “Yasak Cihaz ve Programlar” başlıklı yeni bir madde eklendi.

3piR
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
benim anlamadıgım adam oyun yapıyor herşeyi p2w insanları legal olarak soyuyor sonra hile yapınca sen suclu oluyorsun oda iyimiş

aka panic.rs
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun “Bilişim Alanında Suçlar” başlıklı onuncu bölümüne 24.03.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile 245/A numaralı ve “Yasak Cihaz ve Programlar” başlıklı yeni bir madde eklendi.
Yasak Cihaz ve Programlar peki ne tür programlar ????????????????????

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
zulu'yı hackliyorsanız benden yana sorun yok yolunuz açık olsun , aşırı p2w ve oyuncuları sömüren oyunlara hile yapmanın haksızlık ve çalma olduğunu pek düşünmüyorum neticede hile yaptığınızda hileden çok şey yapıyorsunuz saymakla bitmez aslında ciddi paradoks oluyor nelere sonuç olabilir neyse farketmez , fakat örneğin black squad ve insurgency örneğin kullanıcı memnuniyeti amaçlı oyunlara hile yapmak ise bana göre yanlış bu işin ( bana göre ) maneviyat kısmıydı . Yasal olarak ise çok ciddi bir suçtur kimliği gizli tutmakta fayda var internet üzerinde resmi sayfalarda yazıyordu fakat bulamadım yoksa linkini bırakacaktım .

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Maddeleri ve neye dayanarak olduğunu açıklarsanız. bi taraflarınızdan sallamadan kanunları düzgünce öğrenip yorum atsanız nasıl olur acaba ?
ozaman ufak bir destek olarak arkadaşımıza ben cevap verim sana Türk Ceza Kanununa bilişim suçları ile ilgili olarak 2016 yılında “Yasak cihaz veya programlar” başlıklı bir madde eklenmiştir. Kanunun 245/A maddesine göre; “bir cihazın, bilgisayar programının, şifrenin veya sair güvenlik kodunun; bilişim suçları ile bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle işlenebilen diğer suçların işlenmesi için yapılması veya oluşturulması durumunda, bunları imal eden, ithal eden, sevk eden, nakleden, depolayan, kabul eden, satan, satışa arz eden, satın alan, başkalarına veren veya bulunduran kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır

aka panic.rs
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
ozaman ufak bir destek olarak arkadaşımıza ben cevap verim sana Türk Ceza Kanununa bilişim suçları ile ilgili olarak 2016 yılında “Yasak cihaz veya programlar” başlıklı bir madde eklenmiştir. Kanunun 245/A maddesine göre; “bir cihazın, bilgisayar programının, şifrenin veya sair güvenlik kodunun; bilişim suçları ile bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle işlenebilen diğer suçların işlenmesi için yapılması veya oluşturulması durumunda, bunları imal eden, ithal eden, sevk eden, nakleden, depolayan, kabul eden, satan, satışa arz eden, satın alan, başkalarına veren veya bulunduran kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır
= Cr4ck.

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Ciddi bir suç değildir. Ayriyetten suç kavramı kişiden kişiye değişebileceğinden dolayı gri olay da denebilir. TR de fazla takmayın dava edicem şunu yapıcam diyenleri çünkü bilirkişi genellikle hiçbir şey bilmiyor, hakimler vs de gram anlamıyor. Yani dava açılmaya yentenilse bile ya takipsizlik yersiniz yada hakimin bilgisizliğinden ceza yersiniz :D Hile ile ilgili "net" bir kanun yok. Önceden arkadaşların paylaştıkları kanun genelleme amaçlı oluşturulmuş, kısacası bızlığınız yemiyorsa bulaşmayın. Yapacaksanız private yani kendinize yapın. Konu kilit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...