Hilelerden,Programlardan Alabileceğiniz DLL Uzantılı Sorunların Çözümleri| 20.03.2020

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FLY
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
|Merhaba arkadaşlar hepinize selamlar.Malum gündem malum şartlar kendinize iyi bakın sağlığınıza dikkat edin.|

LazySharp olsun başka bir şey olsun örneğin 0xc000007b,Not Inject(enjekte edememek)v.b çözümü nitelliğinde olmasını temenni ediyorum. :)
Özellikle 0xc000007b hatası alan kullanıcıların en büyük sorunu, System32 veya SysWOW64 klasörüne elle kopyalanan DLL dosyaları.
Bu klasörlere ELLE kopyalama yapmamanızı tavsiye ediyorum.Sorunu çözmek yerine daha büyük sorunlar çıkartacak ve çözüme giden yolda sizi yavaşlatacak bir çözüm arayışıdır elle kopyalama işlemi..
giphy.gif

Neden elle kopyalama Yapmamalıyız ? Derseniz şöyle açıklayayım:
Her DLL dosyası o sisteme özgü kuruluyor. 32 Bit Windows var, 64 Bit Windows var. Windows 7 var, 8 var, 8.1 var, 10 var ve 10'un da kendi içinde sürümleri var.
Siz kendi bilgisayarınızdaki DLL dosyalarını paylaşınca sorun çözülmüyor. Doğru DLL dosyasını, yükleyici kurulum esnasında kendi seçiyor sistem sürümüne göre.
%100 başarıya ulaşan tek yöntem var o da hatalı DLL dosyasını silip Redist dağıtımlarını yeniden kurmak.
32-bit tabanlı bir uygulama, başlatıldığı zaman 64-bit bir .dll dosyası yüklemeye çalışırsa, sistem bu hatayı verebilir.

Tavsiye verecek olursak;mümkün olduğunca Steam'den orijinal alın. TL desteği de var ve indirimde fiyatlar epey uygun.
Korsan oyun indirecekseniz RIP'li sürüm indirmeyin! Dosya boyutu büyük olan tam sürümü indirin.
Eksik DLL dosyalarını elle kopyalamak yerine ilgili Redist'i indirip kurmayı tercih edin.

Çözümlerimizi okuduktan sonra uygulama aşamasına geçiniz !
| Not: Sisteminiz 64 Bit olsa bile hem 64 Bit hem de 32 Bit sürümleri kurunuz! |
| VirüsTotal Eklemedim paylaştığım tüm dosyalar official(resmi) dosyalardır. |
| Upload bana ait değil,benim değildir. |
1.Bilgisayarınızda hali hazırda kurulu olan .NET Framework sürümünü güncellemek veya kurulum dosyası ile onarımını yapmak çoğu koşulda bu sorunu çözebiliyor. En güncel .NET Framework sürümünü indirmek için
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

2.Bazı uygulamalar, düzgün bir şekilde çalışabilmek için yönetici yetkilerine ihtiyaç duyabilir. Bu tip durumlarda uygulamayı yönetici olarak çalıştırmak, deneyebileceğiniz alternatiflerden biri.

1584696328125.png

3.Eğer açmaya çalıştığınız uygulamayı yeni yüklediyseniz, sisteminizi yeniden başlatın. Zira bazı uygulamalar tam olarak çalışabilmek için sistemin yeniden başlatılmasına ihtiyaç duyuyor.
4.Windows Update ile güncelleştirmeleri denetleyin. Bazı durumlarda uygulamalar belli sürücülerin eksikliği sebebiyle bu hatayı verebilir. Windows Update, eksik olan sürücüleri yükleyecek ve eskimiş olanları da güncelleyecektir.

windows-update.jpg

5.Hatayı bir oyunda alıyorsanız DirectX'i güncelleyin. En güncel DirectX sürümünü indirmek için

6.Microsoft Visual C++'ı yeniden yükleyin. 32-bit sürüm için
, 64-bit sürüm için buraya

7.Kimi zaman komut istemi kullanılarak yapılan disk taraması bu sorunu çözebiliyor. chkdsk komutu ile disk taraması yapmak için Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır ekranını açın ve açılan satıra cmd yazarak komut istemini başlatın. Komut satırına chkdsk c: /f /r (Eğer ana diskiniz başka bir harfte ise c ile değiştirin) yazarak taramayı başlatabilirsiniz.

cmd.jpg

AYRICA ;
8.D3dx9_43.DLL, Xinput1_3.DLL, D3dcompiler_43.DLL, D3DCompiler_42 D3dx9_25.DLL, D3dx9_30.DLL, D3dx9_33.DLL, D3dx10_33.DLL, D3dx9_27.DLL, D3dx9_35.DLL, D3dx10_35.DLL, D3dx9_39.DLL, D3dx10_39.DLL, X3DAudio1_3.DLL uzantılı hatalar için :

MFC100U.DLL Uzantılı hata için :

MSVCR100.DLL, MSVCP100.DLL :

MSVCR110.DLL, VCOMP110.DLL:
(32 Bit ve 64 Bit)

MSVCR120.DLL, MSVCP120.DLL, MSVCP140.DLL, VCRUNTIME140.DLL, VCOMP120.DLL, MSVCP140D.DLL, mfc120u.dll:

Download dedikten sonra hem vcredist_x64.exe hem de vcredist_x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.

Download dedikten sonra hem vcredist_x64.exe hem de vcredist_x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
6 HİZMET YILI
kardeşim işe yarıyorsa eğer paylaştığın teşekkürler sorunu olanlar çözer umarım

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Deniyeceğim dostum umarım işe yarar teşekkürler yararlı paylaşımın için

Ne mutlu türküm
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
bilgilendirdin için sağol kardeş ellerine sağlık

FLY
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Yorumlarınız için teşekkürler iş görüyorsa ne mutlu bana :)

The Water Hashira
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Wow thats a lot of process

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
ThrottleStop aynı hatayı veriyor ne yaptıysam çözülmedi Ellede attım bunlada kurdum

FLY
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ThrottleStop aynı hatayı veriyor ne yaptıysam çözülmedi Ellede attım bunlada kurdum
Bu iki dosyayı siliniz.
C:\Windows\SysWOW64\mfc120u.dll
C:\Windows\System32\mfc120u.dll
buradan hem x86 hem de x64 olanları kurunuz.

FLY
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hileyi aktif edememe problemleri yaşayanlar ve diğerleri için konuyu güncelliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...