Host Dosyası Yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, daha 2 gün öncesine kadar C:\Windows\System32\drivers\etc bölümünde "hosts" dosyası vardı ama bugün ne olduysa yok olmuş. Silindi mi veya gizlendi mi ne oldu bilmiyorum tam olarak. Normalde direk verdiğim konumda vardı ve düzenleyebiliyordum hatta. Şimdi ise dosya nasıl olduysa yok. Ayrıca "Imhosts" adında yeni klasör oluştu sanıyorsam. Daha önce hiç fark etmedim. Yoktu diye düşünüyorum. Bunda da baya uzun içerikler var. Zararlı olur diye ellemedim içeriğini. Normal olan "hosts" dosyasına nasıl ulaşabilirim, bilgisi olan var mı ? Ayrıca o dosyanın olmamasının bir zararı var mıdır ?
1581614751183.png

hanilence
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
make sure that you can see hidden files from Folder options menu

Moderatörün son düzenlenenleri:
VerifySpoof
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
pek önemli degil gizlenmesi programlar var rsthost gibi host sıfırlayabılırsın.

CSharp
Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Başlat->Çalıştır-> çıkan ekrana "attrib -r -h -s C:\windows\system32\drivers\etc\hosts" yaz

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
vürüs programı vürüsde algılamış olabilirmi bi bak istersen

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
defender silmiştir belki onun geçmişine bakabilirsin

• Konuyu başlatan
  • Admin
Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
make sure that you can see hidden files from Folder options menu
Active already
pek önemli degil gizlenmesi programlar var rsthost gibi host sıfırlayabılırsın.
Kendim de sıfırlayabiliyorum dostum ve kendim sıfırlamak istiyorum ayrıca. Önerin için teşekkür ederim.
Başlat->Çalıştır-> çıkan ekrana "attrib -r -h -s C:\windows\system32\drivers\etc\hosts" yaz
Değişen bir şey yok :/
vürüs programı vürüsde algılamış olabilirmi bi bak istersen
Virüs programı her an aktif ve şuana kadar algılardır; virüs olarak algılasa. Ayrıca zaten Windows dosyası dostum, o yüzden virüs olarak algılamasını sanmam.
defender silmiştir belki onun geçmişine bakabilirsin
Oradan kaynaklı değil, işlem yapmamış defender.

VerifySpoof
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Active already

Kendim de sıfırlayabiliyorum dostum ve kendim sıfırlamak istiyorum ayrıca. Önerin için teşekkür ederim.

Değişen bir şey yok :/

Virüs programı her an aktif ve şuana kadar algılardır; virüs olarak algılasa. Ayrıca zaten Windows dosyası dostum, o yüzden virüs olarak algılamasını sanmam.

Oradan kaynaklı değil, işlem yapmamış defender.
kendin sıfırlaman içinde bi dügme var orda kendi istediklerini çıkarabiliyorsun kendi istediklerini yaza biliyorsun :)

• Konuyu başlatan
  • Admin
Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kendin sıfırlaman içinde bi dügme var orda kendi istediklerini çıkarabiliyorsun kendi istediklerini yaza biliyorsun :)
Birlikle aç ile not defteriyle açıyorum normalde dosyayı ve oradan (genellikle komple) istediklerimi siliyorum. Benim asıl istediğim hosts dosyasının tekrar eskisi gibi yerinde olması. Ayrıca verdiğin programa bakacağım, teşekkürler tekrardan.

VerifySpoof
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
R
Birlikle aç ile not defteriyle açıyorum normalde dosyayı ve oradan (genellikle komple) istediklerimi siliyorum. Benim asıl istediğim hosts dosyasının tekrar eskisi gibi yerinde olması. Ayrıca verdiğin programa bakacağım, teşekkürler tekrardan.
Rica Ederim Hiç Önemli Değil :)

hanilence
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
click 'Options' on the view tab, in the resulting dialog, click the view tab in the list uncheck the option 'Hide protected Operating System Files'

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
yazdım yazdım sonra yorumlara baktım dediklerimin hepsi yazılmış... Ne diyim bari kolay gelsin :D

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
try to roll back the system for a while, or open hidden files on your PC

* xάήάx *
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bu genelde çözümdür yani sıfırdan oluşturmak. Öncelikle yeni bir not defteri oluştur ve içerisine aşağıda ki kodu yapıştır.

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

Bu kodları yapıştırdıktan sonra not defterinden Dosya Menüsü - Farklı Kaydet - Dosya Adı : hosts Dosya türü olark ise : Tüm Dosyalar diyerek masaüstüne kaydedin.

Bunlardan sonra ise;

Herhangi bir klasörü açın > görünüm menüsünden > dosya adı ve uzantıları onay kutusunu tıklayın > daha sonra masa üstüne kaydettiğimiz hosts dosyasının uzantısını silelim ör : hosts.txt olur siz .txt silin uzantısını silmemizin nedeni hosts dosyalarının uzantısı olmaz

En son ise;

Oluşturduğunuz hosts dosyasını C:\windows\system32\drivers\etc\ buraya kopyalayıp yapıştırın sorun çözülecektir.

Videolu anlatım da
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
mevcut. İyi forumlar

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Bu genelde çözümdür yani sıfırdan oluşturmak. Öncelikle yeni bir not defteri oluştur ve içerisine aşağıda ki kodu yapıştır.

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

Bu kodları yapıştırdıktan sonra not defterinden Dosya Menüsü - Farklı Kaydet - Dosya Adı : hosts Dosya türü olark ise : Tüm Dosyalar diyerek masaüstüne kaydedin.

Bunlardan sonra ise;

Herhangi bir klasörü açın > görünüm menüsünden > dosya adı ve uzantıları onay kutusunu tıklayın > daha sonra masa üstüne kaydettiğimiz hosts dosyasının uzantısını silelim ör : hosts.txt olur siz .txt silin uzantısını silmemizin nedeni hosts dosyalarının uzantısı olmaz

En son ise;

Oluşturduğunuz hosts dosyasını C:\windows\system32\drivers\etc\ buraya kopyalayıp yapıştırın sorun çözülecektir.

Videolu anlatım da
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
mevcut. İyi forumlar
Öncellikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi sorunsuz bir şekilde kurdum uzantıyı lakin bir şey sormak istiyorum; 2 günde bir düzenli olarak hosts dosyamı komple temizleyip duruyorum. Bu yeni oluşturduğum hosts dosyasının içine de, senin o uzun verdiğin metini yazdım ya hani, onları şimdi temizleyebilir miyim komple ? Ayrıca gene her 2 günde temizleyebilecek miyim ?
Bu komutu denemiştim ama işe yaramamıştı dostum, ilgin için teşekkürler.

* xάήάx *
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Öncellikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi sorunsuz bir şekilde kurdum uzantıyı lakin bir şey sormak istiyorum; 2 günde bir düzenli olarak hosts dosyamı komple temizleyip duruyorum. Bu yeni oluşturduğum hosts dosyasının içine de, senin o uzun verdiğin metini yazdım ya hani, onları şimdi temizleyebilir miyim komple ? Ayrıca gene her 2 günde temizleyebilecek miyim ?

Bu komutu denemiştim ama işe yaramamıştı dostum, ilgin için teşekkürler.

Herhangi bir hilede kullanıyor iseniz temizlemeniz daha uygundur. Zaten siz isteseniz de istemeseniz de, görseniz görmeseniz de Windows o hosts dosyasını oluşturmakta. Windows'un kendi orjinal hosts içeriğidir benim verdiklerim, herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Eğer sürekli hile kullanıyor iseniz MAC adresinizi de değiştirebilirsiniz bunun da bir sakıncası bulunmaz, bunun için de TMAC programını tavsiye ederim. İyi forumlar

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Herhangi bir hilede kullanıyor iseniz temizlemeniz daha uygundur. Zaten siz isteseniz de istemeseniz de, görseniz görmeseniz de Windows o hosts dosyasını oluşturmakta. Windows'un kendi orjinal hosts içeriğidir benim verdiklerim, herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Eğer sürekli hile kullanıyor iseniz MAC adresinizi de değiştirebilirsiniz bunun da bir sakıncası bulunmaz, bunun için de TMAC programını tavsiye ederim. İyi forumlar
Uzantıyı kurduktan sonra verdiğin komutlarla birlikte komple temizledim içeriğini. Ayrıca 2 günde bir tekrardan temizleyeceğim. Umarım doğru anlamışımdır ve yanlış bir şey yapmıyorumdur. TMAC programını biliyorum lakin internet gidiyor onunla değiştirince. Kendi yöntemimle, başka bir şekilde değiştiriyorum ben. Teşekkürler, iyi forumlar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...