Merhaba arkadaşlar ben bir site tasarlıyorum ve sitemde şöyle bir işlev var.
Rastgele oluşan rakamlar var ve o 6 rakamı belirtilen input'a yazmanız gerekiyor ve sonra enter veya butona basmanız gerekiyor fakat şöyle bir sorunum var ben oluşan rakamları yazıldığında eşitse kullanıcının hesabına 1 puan gitmesini istiyorum onun için ne yapabilirim ? bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.
Bu kod sadece rakam üretiyor istediğim şekilde bunu textbox'a yazıp enterleyince eğer üretilen sayıyla aynıysa 1 puan gelmesi lazım hesaba. şimdiden teşekkürler.
Rastgele oluşan rakamlar var ve o 6 rakamı belirtilen input'a yazmanız gerekiyor ve sonra enter veya butona basmanız gerekiyor fakat şöyle bir sorunum var ben oluşan rakamları yazıldığında eşitse kullanıcının hesabına 1 puan gitmesini istiyorum onun için ne yapabilirim ? bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.
Kod:
<div id="sonuc"><p>Rakamlar : <span id="sayi"></span></p></div>
<script>
function sayiUret() {
document.getElementById("sayi").innerHTML = randomInt(123456, 999999);
}
function randomInt(min, max) {
return Math.floor(Math.random() * (max - min + 1)) + min;
}
</script>
<input style="width: 200px; margin-right: 100px;" type="text" name="textbox"> <br>
<br>
<input style="border-radius: 4px; border: 0px; cursor: pointer; padding: 10px; font-size: 16px; background: orange; color: white; margin-right: 100px;" onclick="sayiUret();" type="submit" value="Kazan">
Bu kod sadece rakam üretiyor istediğim şekilde bunu textbox'a yazıp enterleyince eğer üretilen sayıyla aynıysa 1 puan gelmesi lazım hesaba. şimdiden teşekkürler.