i5 3470 ve RX 570 darboğaz yapar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
i5 3470 kullanıyorum.
DDR3 16 GB RAM var.
RX 570 almayı planlıyorum, bir site üzerinden darboğaz hesaplaması yaptığımda %20 oranında çıkıyor. Videolu oyun testlerine baktığımda %20 gibi büyük bir değer olduğunu göremiyorum (1080p high).
Zaten RX 570 güncel oyunları orta-yüksek ayarlarda oynatabilen bir kart yani işlemcime çok yük binmeyecek. Eski oyunlar için de RX 570 o oyunlar için fazlaca güçlü olduğu için darboğaz yapsa bile drop sorunu vs göremedim.
Aranızda bu şekil bir sistemi olmuş, darboğazı bizzat yaşamış, test etmiş biri varsa genel olarak oyun performansını ne kadar etkiler?
Ağırlıklı oynayacağım oyunlar: League of Legends, PUBG, Witcher 3, GTA 5 (inşallah bir ara çıkarsa 6) ve orta-yüksek sistem isteyen diğer hikayeli oyunlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Darboğaz yapabilir işlemciniyide güncelleyebiliyorsanız güncelleyin rx 560 gayey yeterli olucaktir

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Darboğaz yapabilir işlemciniyide güncelleyebiliyorsanız güncelleyin rx 560 gayey yeterli olucaktir
İşlemciyi de yenilemek isterim ama 10 senelik bir işlemci yerine 8 senelik bir işlemci alırım en fazla. Kullanılan soket LGA1155 sonuçta, imkanlar sınırlı. Öbür türlü de sistemi komple yenilemeye kadar gider yani.. O yüzden %20 darboğaz ne kadar sorun olur veya sorun olur mu bunu bilmek istiyorum.

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
İşlemciyi de yenilemek isterim ama 10 senelik bir işlemci yerine 8 senelik bir işlemci alırım en fazla. Kullanılan soket LGA1155 sonuçta, imkanlar sınırlı. Öbür türlü de sistemi komple yenilemeye kadar gider yani.. O yüzden %20 darboğaz ne kadar sorun olur veya sorun olur mu bunu bilmek istiyorum.
Hiç darboğaza mağruz kalmaması için rx 560 veya 1050 tercih edebilirsiniz

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Hararet yapacağı kesin. Eski bilgisayarım bundan daha kötüydü ancak istediğim her oyunu açıp zorluyordum cihazı en sonunda ekran kartı patladı ve yeni bilgisayarıma kavuştum :D

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Hararet yapacağı kesin. Eski bilgisayarım bundan daha kötüydü ancak istediğim her oyunu açıp zorluyordum cihazı en sonunda ekran kartı patladı ve yeni bilgisayarıma kavuştum :D

Hararet diye bir şey yok bu arada :D aksine ekran kartı yanmaz işlemci kötü ekran kartı iyiyse :D İşlemci besleyemez bile, kart zorlanmaz yani.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Hararet diye bir şey yok bu arada :D aksine ekran kartı yanmaz işlemci kötü ekran kartı iyiyse :D İşlemci besleyemez bile, kart zorlanmaz yani.
Ekran kartı beslenemeyen güç kaynağı ve islemciden dolsyı zorlanma yaşamayabilir fakat güç kaynağı ve işlemcioğru orantılı olmadığında ekran kartı yanabilir bu faktörün içine ddr kanalı kötü olan anakartta dahil olur

4-5 defa çok ekran kartı yaktım, ki diger donanımlardan cok ekran kartına para dökmüşümdür
Ekran kartün yük altında bile 55 dereceyi geçmemeli

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
ben yapmaz diye düşünüyorum yapmassıs için bir sebep gözükmüyor

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI

Bir ekran kartını zorlamak, ekran kartının bozulmasına sebebiyet verecektir. Nasıl mı? Sen GT730 ile gidip HITMAN 3 girmeyi dene ve bunu 10-15 gün boyunca tekrarla. Ekran kartı yeterli seviyede olmadığından ısınmayla ve silisyum çipine olan zararı problemlerden dolayı ekran kartı bozulacaktır. İşlemci besleyemez bile diyorsun. Yahu işlemci dediğin şey zaten Notebook da 0.8 Volt da masaüstünde 1.5 Volt ile çalışıyor. Onu da geçtim işlemci ekran kartını mı besliyor? Yoksa notebooklarda 19V giriş ile sistem entegresine 3.3V gidip her şey yolundaysa sistem entegresi 1.2V kilidini açıyor ve ekran kartı çalışıyor

Masaüstünde ise Power Supply 12v ile ekran kartını direkt besliyor eğer direk beslenmeye ihtiyaç yoksa soketten alıyor 5.9 voltu. 5 volt fana 0.9 volt ekran kartına gidiyor. Şimdi işlemci ekran kartını denetleyemez ise o ekran kartı çalışır mı? Çalışmaz değil mi? Ekran kartı zorlanmaz derken neye dayanarak söylediniz? Hararet derken bile mecazi kullandım. hararet dediğin şey zorlanma ve bozulmalarda söylenebilen bir kelime.

Sana bana ait bir tamir videomu bırakıyorum.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
çok öyle aman aman bir darboğaz yapacağını sanmıyorum hatta oyunlarda muhtemelen hissetmezsiniz bile

Üye
3 HİZMET YILI
Benchmark web sitelerine bak bence veya üç aşağı beş yukarı aynı sistem performanslarına bak

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI

Darboğaz böyle bir şeye sebep olur mu ya kartın aşırı ısınmasından yanmıştır belki veya güç kaynağınızdan dolayı falan yani böyle bir şeye sebep olur dersen şimdi vazgeçeyim :D

Ekran kartı beslenemeyen güç kaynağı ve islemciden dolsyı zorlanma yaşamayabilir fakat güç kaynağı ve işlemcioğru orantılı olmadığında ekran kartı yanabilir bu faktörün içine ddr kanalı kötü olan anakartta dahil olur

4-5 defa çok ekran kartı yaktım, ki diger donanımlardan cok ekran kartına para dökmüşümdür
Ekran kartün yük altında bile 55 dereceyi geçmemeli

Çoğu kart boşta bile 45-50 derecede çalışıyor ve 80 derecenin altı normal kabul ediliyor diye biliyorum bu mümkün mü cidden

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
fazla eski bir işlemciye sahipsin. yanı sıra ekran kartın güçlü bir ekran kartı benim düşüncem yorabilir.

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Darboğaz böyle bir şeye sebep olur mu ya kartın aşırı ısınmasından yanmıştır belki veya güç kaynağınızdan dolayı falan yani böyle bir şeye sebep olur dersen şimdi vazgeçeyim :D
Kesinlikle, çünkü sen üstüne gidip zorladıkça çipe yük biniyor. yük bindikçede bozulmaya kadar gider.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
dar boğaz yapmaz diyen bilmiyordur net olarak söylediğin işlemci neredeyse 7-8 sene önceki teknoloji ekran kartında yeni iyi sayılabilecek bir kart hem istediği performansı alamazsın asla o işlemci ile

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI

Çoğu kart boşta bile 45-50 derecede çalışıyor ve 80 derecenin altı normal kabul ediliyor diye biliyorum bu mümkün mü cidden
Kartın öngörülen sıcaklığı 60 derece kart 70 derece üzerinde deli gibi fan ile çalısıyorsa tehlike demektir daha 60 derecede ekran kartımin yandığını biliyorum o yüzden tek fanlı ekran kartlarından uzak durun

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
işlemci tercihin çok kötü 3.nesil işlemci kesinlikle alma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...